Marcel Iures si George Mihaita readuc la viata personajele din ”Morometii”

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Marcel Iures si George Mihaita readuc la viata personajele din ”Morometii”
Data Vineri, 09 Mai 2014
Ora 16:00
Locatie Opera Nationala Romana Timisoara, Timisoara, Romania
Adresa Strada Marasesti nr. 2

”Pai…Despre Ce Vorbim Noi Aici, Domnule?”

Actorii Marcel Iures si George Mihaita,
intr-un spectacol dupa ”Morometii” la
Opera Nationala Romana Timisoara

Din seria spectacolelor fara cusur, puse in scena si jucate de profesionisti, isi face simitita prezenta o noua piesa de teatru de exceptie, intitulata ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o dramatizare dupa ”Morometii” de Marin Preda, conceputa de cunoscutul realizator de televiziune Catalin Stefanescu si regizata de Alexandru Dabija.

Marcel IuresDupa succesul inregistrat pe scenele din Bucuresti, a venit si randul iubitorilor de teatru din Timisoara sa descopere si sa vizioneze productia ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, spectacol ce va avea loc in data de 9 mai la Opera Romana din Timisoara incepand cu orele 19:00.

Conceput ca un dialog intre doua personaje exponentiale – Ilie Moromete si Cocosila, montarea prezinta intalnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iures (Moromete), un artist al nuantelor hatre si George Mihaita (Cocosila), in acelasi registru al firescului absolut, cum ne-a obisnuit de la inceputul carierei pana la ultimul rol. Spectacolul prilejuieste numeroase momente de ilaritate, precum si reflectii asupra universului romanesc realist si mitic. ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, una dintre cele mai apreciate piese de teatru ale momentului, s-a dovedit a fi o punere in scena emotionanta si profunda, ce starneste hohote de ras, dar si sentimente tulburatoare.
”Nu prea stiu cum e sa vorbesti despre tarani intr-o lume care are ”casa la tara”.
Nu prea stiu cum e sa fii mare scriitor cand “intri in manuale”. Sau cand breasla te tot propune la premiul Nobel.
Fiecare cultura cu mancarurile si creatorii ei.
Mi-e frica de tarani si de dramaturgia contemporana. Pe de alta parte, am vrut dintotdeauna sa vad o piesa cu tarani. Si, uite ca am parte de ea.
Ma bucur, asta e cuvantul. Ma bucur de piesa lui Catalin Stefanescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George si Marcel. Asa e la noi, ne bucuram de toate prostiile.” – regizorul Alexandru Dabija.

”Ii datorez lui Alexandru Dabija toata experienta acestei povesti fabuloase. A lui a fost ideea reintalnirii cu acest roman atat de important in literatura de la noi. Eu nu am facut decat sa raspund, asa cum am putut, la propunerea asta. Dupa cum tot Dabija a fost cel care ne-a condus, discret, prin toate momentele ei. Iar lucrul in interiorul acestei echipe e un privilegiu. E exact asa cum spun povestile frumoase, despre echipe frumoase. Adica seriozitate adevarata, atunci cand e vorba de munca, si ironie cat cuprinde, hahaiala, discutii in contradictoriu pana spre dimineata, odata ce fiecare dintre noi isi va fi facut treaba. Iar lucrul direct cu un asemenea regizor, cu actori de anvergura lui Marcel Iures sau a lui George Mihaita, inseamna o Scoala in cea mai pura semnificatie a acestui cuvant. Nu in ultimul rand, inseamna fericirea de a descoperi lucruri impreuna, sub ocrotirea unei vechi si fascinante prietenii. Toate astea intr-un spatiu facut pentru asa ceva.” – Catalin Stefanescu
Durată: 75 min (fără pauză)
Biletele au fost puse in vanzare si sunt disponibile la pret variabil in functie de categoria de loc, astfel: Vip – 90 lei,Cat.I – 80 lei si Cat.Ii – 70 lei. Acestea pot fi achizitionate de la Sala Operei din Timisoara si online prin www.vreaubilet.ro

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 14 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9714 RON
GBP 1 x GBP = 5,8281 RON
USD 1 x USD = 4,6645 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 14 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner