MARIUS PREDA lansează albumul “MISSION CIMBALOM” in cadrul Festivalului de jazz de la Gărâna

Sambata, 8 iulie 2017, se va lansa cel mai recent produs discografic al lui Marius Preda, ‘Mssion Cimbalom‘, Gărâna Jazz Festival 2017, pe scena din Poiana Lupului.


În lumea jazz-ului internaţional şi a fenomenului „world music”, Marius Preda este unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai prezentului, calităţile sale de instrumentist virtuoz, de improvizator, compozitor, orchestrator şi aranjor, făcându-l cunoscut de mai bine de 20 de ani.

‘Mssion Cimbalom’ se va lansa sâmbătă in cadrul „Gărâna Jazz Festival 2017”, unde Marius Preda va urca pe scena din Poiana Lupului. Albumul simbolizează cel mai bine, dintre toate materialele de studio publicate până acum, intenţia muzicianului Marius Preda de a transpune spiritualitatea autentică românească în forme specifice artei universale şi de a ridica instrumentul său muzical favorit – ţambalul – la condiţia unui instrument solistic. Astfel, „misiunea” interpretului este aceea de a conferi unui instrument, în general asimilat acompaniamentului ritmic popular, valenţele unui veritabil instrument de concert, demonstrând că nu este cu nimic mai prejos decât oricare dintre „vedetele” podiumurilor solistice: pianul, vioara, chitara etc. Înnobilarea acestui instrument aduce astfel cu sine prelucrarea unui bogat material de inspiraţie folclorică şi ridicarea sa la rang de muzică universală prin asimilarea în cadrul unui limbaj modern de largă accesibilitate: jazz-ul.

Mai multe informaţii pe:
https://www.facebook.com/mission.cimbalom/
http://www.garana-jazz.ro/


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp

Alte articole