Medieval Party in Irish Music Pub din Cluj Napoca

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Medieval Party in Irish Music Pub din Cluj Napoca

Concert inedit cu cimpoaie si instrumente arhaice !
Medieval Party!

Protagonisti: trupa BORDO SARKANY (DRAGONUL ROSU) din Debrecen (Ungaria) www.bordosarkany.hu
Gen muzical: medieval
Locatie: Irish & Music Pub din Cluj Napoca (Romania)
www.irishmusicpub.ro
Ora: 8.30 p.m.
Intrare: 15 Ron/10 Ron

Parteneri:
Asociatia Culturala Romano-Irlandeza
www.acri.ro
Asociatia Culturala Bistrita Medievala
www.bistritamedievala.ro

Parteneri media:
Zile si Nopti, Cluj Life, Partytude.ro, iConcert.ro, CZB, Box.ro, Flip Flop.ro, OrasulCluj.ro, Welcome2Cluj, no.3, Radio Romania Cluj, Thevents.

Irish & Music Pub din Cluj Napoca in parteneriat cu Asociatia Culturala Romano – Irlandeza si Asociatia Bistrita Medievala va invita la un concert absolut inedit menit sa va readuca pentru cateva clipe in atmosfera festivalurilor medievale ce de regula au loc in toiul verii. De data aceasta intr-un spatiu underground, pe data de 10 februarie, intr-o zi de vineri, incepand cu orele 8.30 ale serii si pe o durata de aproximativ o ora si jumatate, cu tobe, cimpoaie si alte instrumente din vechime, trupa Bordo Sarkany din Ungaria va incerca sa va rapeasca din viata cotidiana si sa va introduca intr-o lume cu totul aparte, aceea de odinioara, cand menestrelii cantau in piatete iar multimea ‘’dantuia” frenetic pe ritmurile inconfundabile. Accesul la concert se face pe baza de bilet ce valoreaza 15 Ron. Organizatorii si-au propus sa acorde un discount de 5 Ron celor care vor veni la concert in costume cu tenta medievala.
Menestrelii “Bordo Sarkany” s-au format ca trupa in anul 2010. Au sustinut deja peste zece concerte in Romania unde au fost primiti cu entuziasm de publicul de toate varstele si toate gusturile muzicale. Au cantat in Bistrita, Cluj- Napoca, Sebes, Oradea, Caransebes fiind intampinati cu ropote de aplauze. O aparitie deosebita au avut-o in cadrul Taberei Medievale organizate in Bistrita (Heidenfeld), unde au cantat chiar si in deschiderea concertului Haggard din august 2010.
Trupa doreste sa reinvie cultura muzicala din secolele 11-16, sa intretina si sa multumeasca onoratul public indemnat sa chiuie, sa topaie si sa dantuiasca intr-o atmosfera absolut prieteneasca si vesela. Vor canta atat muzica laica din sec. XI-XVI (piese maghiare, spaniole, germane, franceze, scotiene, irlandeze, macedoniene) cat si muzica proprie cu nunate medievale. Repertoriul cuprinde in mare parte melodii ale satelor, pline de voie buna dar si cateva cantece sacre, toate prezentate in costume adecvate vremii respective, cantate in limbaj de circulatie mondiala. Amintim cateva dintre titluri: I Vist Lo Lop, Ungaresca , Skudrinka, Palestina, World Tree, Ye Jacobites By Name. Sunt de remarcat atat costumele cat si instrumentele lor, aducand un plus de spectaculozitate si autentic.

Membrii trupei sunt:
Roland Dickmann (leader-ul trupei) : cimpoi medieval, blockflote, fluier unguresc, fluier irlandez, percutii, voce
Zoltan Arany: cimpoi medieval, cimpoi unguresc, fluier unguresc, caval, vioara
ErnA Kiss : titera, tambur(darabana)
Mario Gal :tobe medievale, alte percutii
Laszlo Szalma :cobza, titera, clopotei

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9703 RON
GBP 1 x GBP = 5,8071 RON
USD 1 x USD = 4,6322 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
23 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner