MMIFF – Maramures International Film Festival 2015

Prima pagină » Noutăţi » MMIFF – Maramures International Film Festival 2015

Festivalul international de film MMIFFMaramures International Film Festival, aflat la prima sa editie, se va desfasura in Sighetu Marmatiei, in perioada 16-19 iulie, si va deschide competitia de scurtmetraje, in 16 iulie, cu proiectia filmului “Rate Me”, film premiat la Cannes 2015 – Director’s Fortnight / Quinzaine des Realisateurs  cu premiul Illy Prize pentru BEST SHORT. Filmul “Rate Me”, este o productie 2015 din UK, semnata de regizorul Fyzal Boulifa.

Imaginea filmului “Rate Me” este semnata de Taina Galis, cineasta nascuta in Romania.

Filmul “Rate Me” este portretul nu doar amuzant al unei tinere escorte COCO si a fost considerat o revelatie a acestui an la Cannes.

Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani dupa succesul inregistrat cu filmul “The Curse”, film ce i-a adus acelasi premiu la Cannes 2012.

Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF cuprinde productii si co-productii din Romania, UK, Franta, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria.

Productiile si coproductiile provenite din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia, sunt nominalizate si la premiul CROSSING BORDERS Award.


Filmele studentesti ce urmeaza a fi prezentate publicului din SIGHETU MARMATIEI in cadrul festivalului MMIFF 2015 sunt productii recente ale universitatilor UNATC, U Babes Bolyai si Filmakademie Baden-Wurttemberg.

In cadrul festivalului MMIFF, publicul va putea vedea si scurtmetrajele de animatie premiate la ultima editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est din Bucuresti.

Proiectiile vor avea loc in aer liber, in Parcul Central, incepand cu ora 21.15-21.30, publicul fiind invitat sa participe la un maraton cinematografic ce se va intinde pana tarziu, dupa miezul noptii.

Accesul este gratuit, publicul fiind invitat sa voteze pentru Premiul Publicului/ Audience Award.


Festivalul MARAMURES  INTERNATIONAL  FILM  FESTIVAL  isi propune o familiarizare a publicului din Maramures cu filmul romanesc de scurt si lung metraj, dar si cu productiile straine inaccesibile acestuia in regim de CINEMA.

Festivalul este sustinut de MUNICIPIUL SIGHETU MARMATIEI prin Centrul Cultural.

Parteneri media: Kanal D, Cinemagia, AaRC.ro – All About Romanian Cinema, Filmreporter.ro, Graiul Maramuresului, Radio Romania Sighet, Sigheteanul.ro, TV Sighet, Radio Sighet (FM), Maramedia.ro, Sighet-Online.ro

Hotelul festivalului MMIFF: Hotelul Restaurant  Gradina Morii

http://www.hotelgradinamorii.ro

Evenimente Recomandate
Depeche Mode la Arena Nationala 2023
ARTmania 2023

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 27 mai 2023

EUR 1 x EUR= 4,9575 RON
GBP 1 x GBP= 5,7071 RON
USD 1 x USD= 4,6194 RON
Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 28 mai 2023

Acum la Bucureşti
16 °C
Cer acoperit de nori
Vezi mai multe orașe →
Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner