Muzicianul olandez Jozef van Wissem revine în concert la București – miercuri, 15 iunie, la Control Club

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Muzicianul olandez Jozef van Wissem revine în concert la București – miercuri, 15 iunie, la Control Club

 

Jozef van Wissem revine în concert la București – 15 iunie, Control Club

 

Jozef van Wissem – apreciat compozitor olandez și virtuoz al lăutei, cunoscut pentru colaborările cu regizorul Jim Jarmusch – revine în concert la București, miercuri 15 iunie, la Control Club. Artistul se află într-un turneu european pentru promovarea celui mai recent album, Behold! I Make All Things New.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook.

 

De origine olandeză, Jozef van Wissem a activat o lungă perioadă în Statele Unite, fiind descris de New York Times drept „compozitor avangardist, artist baroc, virtuoz al lăutei, deloc străin de dicotomie”. De-a lungul carierei sale, artistul a lansat nu mai puțin de 20 de albume solo și are în palmares numeroase colaborări ce au primit aprecierile criticii de specialitate, culminând cu distincția obținută, în 2013, la Cannes, pentru coloana sonoră a filmului Only Lovers Left Alive, de Jim Jarmusch. Soundtrack-ul original a fost lansat, în 2014, de ATP Records, și s-a bucurat de succes în clasamentele muzicale.

 

Lansat în martie anul acesta, la propriul label, Incunabulum Records, noul album semnat Jozef van Wissem, intitulat Behold! I Make All Things New, este în întregime instrumental și reprezintă o întoarcere la stilul neo-clasic minimal de la începutul perioadei sale de creație. Discul a fost compus și apoi înregistrat în lockdown, în Varșovia și Rotterdam, în perioada 2019-2021.

 

Muzicianul olandez Jozef van Wissem revine în concert la București – miercuri, 15 iunie, la Control Club

 

“Van Wissem is both an avant-garde composer and a baroque lutenist, and thus no stranger to dichotomy” – New York Times

“Dutch lute player Jozef van Wissem makes the medieval instrument sound like Swans or Sunn O)))” – Louder Than War

“Van Wissem is possibly the best know lute player in the western world. To get into van Jozef Van Wissem’s world is to surrender to the inevitability – and timelessness – of a strange music created at its own pace, in a manner wholly of its creator’s making.” – The Quietus

 

Jozef van Wissem – What Hearts Must Bleed, What Tears Must Flow (video):

 

 

 

Concertul Jozef van Wissem de la București este organizat de Control Club și Liveland. Accesul se va face începând cu ora 19:00.

 

Biletele, în valoare de 50 de lei, sunt disponibile online pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-jozef-van-wissem-club-control), la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și în rețeaua partenerilor Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

 

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,8158 RON
USD 1 x USD = 4,6625 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
7 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner