Nigel Kennedy cântă Hendrix de Crăciun, la Sala Palatului – ANULAT

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Nigel Kennedy cântă Hendrix de Crăciun, la Sala Palatului – ANULAT

UPDATE: Concertul NIGEL KENNEDY PLAYS HENDRIX – A MAGICAL CHRISTMAS HAZE VIOLIN EXPERIENCE de pe data de 23 decembrie de la Sala Palatului, NU mai poate fi pus in scenă din păcate!

 “Un anunţ trist! Ne cerem scuze pentru orice inconvenient! Banii pe biletele cumpărate se vor returna fără probleme de către companiile de ticketing de unde au fost achiziţionate, în cel mai scurt timp”, potrivit organizatorului German Quality Entertainment.

Incredibilul NIGEL KENNEDY, cel mai bine vândut violonist din toate timpurile, va oferi un adevărat show la Sala Palatului, pe data de 23 decembrie, interpretând intr-o manieră unică, preţ de mai bine de două ceasuri, celebre piese ale celui mai mare instrumentist din istoria muzicii rock, Jimi Hendrix.

Concertul, intitulat “NIGEL KENNEDY plays HENDRIX – a magical Christmas Haze violin EXPERIENCE”, va incepe la ora 20.00. Porţile pentru public se deschid la ora 18.30!

Biletele se găsesc via eventim.ro si iabilet.ro la următoarele categorii de preţuri:

  • VIP – 328 lei
  • Categoria I – 282 lei
  • Categoria II – 228 lei
  • Categoria III – 182 lei
  • Categoria IV – 152 lei

Bilete eventim.ro: https://www.eventim.ro/ro/bilete/nigel-kennedy-plays-hendrix-bucuresti-sala-palatului-622239/event.html
Bilete iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-nigel-kennedy-plays-hendrix-a-magical-christmas-haze-violin-experience-89982/


Nigel Kennedy este fără îndoială unul dintre adevărații “Titani” ai muzicii clasice! S-a născut într-o familie iubitoare de muzică, hrănit de o comunitate muzicală și propulsat către superstarul internaţional care este de câteva decenii.

Iar Kennedy rămâne cel mai bine vândut violonist din toate timpurile. A deschis singur drumul pentru o nouă generație de artiști, care s-au bucurat de succes atât în ​​domeniul clasic, cât și în cel mainstream.

Tehnica lui virtuozică, talentul său unic și atracţia irezistibilă a ascultătorilor pentru interpretarile sale au adus perspective noi atât repertoriului clasic, cât și celui contemporan.

Depășind granițele (granite care pe unii dintre artisti i-ar încorseta), a continuat să descopere noi valenţe ale sunetelor și noi metode de interpretare.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri” ale lui Vivaldi au intrat in Cartea Recordurilor ca cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (3 milioane de exemplare).

Nu doar în lumea muzicii clasice și-a pus amprenta. Faimos, el a reimaginat opera lui Jimi Hendrix cu un tribut adus celebrului chitarist la cererea multor cunoscuti muzicieni A urmat înregistrarea inovatoare “The Kennedy Experience” și a prezentat înregistrări improvizate, bazate pe compozițiile lui Hendrix.

Participarea activă a lui Kennedy în lumea rock-ului a adus numeroase si prolifice colaborări, printre care: Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, Robert Plant, Donovan, John Lord, Talk Talk, Jeff Beck, Ian Dury și multi alții. „Am învățat atât de multe lucrând cu aceste “pisici”, a adăugat Kennedy. „Macca este un muzician strălucit politalentat și un scriitor de melodii grozave, Planty este o legendă rock autentică, Kate se autodepaseste și oferă 200% iar Daltry și Townsend au schimbat cursul muzicii”.

Kennedy a câștigat premii BRIT, premii ECHO și Bambi în Germania, mai multe nominalizări la Grammy și alte premii în întreaga lume. A interpretat și a compus muzică din toate perioadele muzicii clasice si aproape din toate perioadele muzicii contemporane. Multe dintre albumele sale au ajuns la categoria platina si aur, cel mai recent album al său, “My World”, tocmai a intrat in topul topurilor clasice din Marea Britanie.

MAI MULTE DESPRE NIGEL KENNEDY

Nigel Kennedy este un viorist si violonist britanic foarte celebru, născut pe data de 28 decembrie 1956, in Brighton, East Sussex. Un copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege inregistrările de jazz ale lui Fats Waller pe care le aude la tatăl sau vitreg.

A fost elev la Şcoala de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior facându-şi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York.

De la o vârsta destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin. După decesul acestuia, s-a descoperit ca finanţase personal educaţia lui Kennedy.

Începutul carierei sale s-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrand majoritatea marilor concerte de vioară, mai târziu trecându-şi în repertoriu şi jazz, rock, klezmer.

Mama sa i-a cumpărat o vioară în copilărie, după ce anterior și-a încurajat fiul să învețe pianul. Profesorul de vioară al lui Kennedy a avut buna inspiraţie de a face lectiile distractive pentru micul Nigel, cerând nu mai mult de cinci minute de exersare și, apoi, răsplătindu-l pe tânăr cu dulciuri.

Kennedy a strălucit și la vârsta de șapte ani a fost văzut de marele Yehudi Menuhin, care i-a oferit o bursă la școala Yehudi Menuhin și a fost de acord să-i plătească toate taxele. Kennedy a excelat și a continuat să studieze la Juilliard School, din New York City, cu Dorothy DeLay.

Abordarea lui neconvențională prinsese deja rădăcini. Întotdeauna Nigel a criticat conformismul inutil in cariera artistică. Spre exemplu, uneori, își scotea brusc jacheta și cravatain timpul concertelor, spre bucuria publicului.
„Asta mi-a oferit o legătură directă cu spectatorii”, a spus Kennedy. „Și-au dat seama că sunt la fel ca ei. Aşa am făcut spectacolele mai incitante.”

Totuși, etichetarea lui Kennedy doar ca un neconformist este complet neprotrivită, chiar nedreaptă!

Nigel Kennedy este unul dintre marii virtuozi, un talent convingător a cărui etică puternică a muncii și pasiunea pentru perfecțiune îl propulsează în mod constant pe culmi din ce în ce mai înalte. Debutând ziua cu trei ore de antrenament la vioară, Kennedy continuă să se devină din ce în ce mai bun pe măsură ce cariera lui se dezvoltă.
Mai mult, Nigel Kennedy este un om al oamenilor, care a popularizat universal uneori înfundat al muzicii clasice, relevând o atingere umană.

De asemenea, dragostea lui pentru Aston Villa Football Club, de exemplu, a ajutat si mai mult la spargerea unor bariere.

Când clubul său a câștigat Cupa Europei de la Rotterdam în anul 1982, Kennedy susținea un concert în Germania. Violonistul a oprit concertul și a ridicat un ecran gigant pentru ca el și publicul să poată urmări meciul înainte de a-și continua concertul. „A fost rezultatul corect în acea noapte”, a spus Nigel Kennedy. „Și mulțimea s-a bucurat atât de muzică, cât și de fotbal”.

Umanitatea sa a fost, de asemenea, evidentă în munca sa de militant. Kennedy a luptat din greu pentru a-i ajuta pe cei defavorizați și săraci, dezbatând teme ample împotriva opresiunii minorităților și a celor ale căror voci altfel ar putea rămâne neauzite.

Ce trebuie să mai ştim despre Nigel Kennedy este faptul că vioara reprezintă doar o parte din activitatea sa.În 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera.

 Astfel, celebrul violonist este un director muzical experimentat, care nu numai că și-a fondat propria orchestră, ORCHESTRA OF LIFE, cu un colectiv versatil, paneuropean de muzicieni dinamici polonezi și britanici, dar a condus și Orchestra de Cameră Poloneză ani de zile.

Ambele au înregistrat și au realizat turnee extinse sub conducerea sa. Kennedy organizează în mod regulat festivaluri și a creat și a cântat cu un număr de trupe dintr-o varietate de formații ca un adevarat lider sofisticat de trupă.

Un interpret cu adevărat internațional, Kennedy își împarte timpul între Anglia și Polonia, unde locuiește cu soția sa, Agnieszka. Au colaborat la bună parte a noii sale lansări, “My World”, care contne tributuri aduse a cinci dintre muzicienii și mentorii care au modelat viața si cariera artiscă a lui Kennedy.

Yehudi Menuhin și Stephane Grappelli au fost inspiratia pentru transformarea lui Kennedy într-un superstar global. Doar ca nu au fost singurii. Dezvoltarea personalitătii sale muzicale a fost ajutată și de marele Isaac Stern.

Acesta aduce un omagiu influenței lor profunde în compozițiile scrise de sine, care prezintă atât abilitățile sale remarcabile de a cânta, cât și talentul său imens ca compozitor. Nigel spune: „Am vrut să găsesc un mod muzical de a-ți mulțumi.”

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 15 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,9174 RON
USD 1 x USD = 4,6576 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 15 iunie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner