Noaptea Muzeelor imbogateste Bucurestiul cu un muzeu neconventional

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Noaptea Muzeelor imbogateste Bucurestiul cu un muzeu neconventional

Noaptea Muzeelor revine cu o noua editie, a 13-a, sambata, 20 mai 2017. Muzeele din Romania isi deschid portile si luminile in aceeasi noapte, alaturi de alte cateva mii de muzee si institutii culturale din intreaga Europa, pentru o sarbatoare a colectiilor si a creativitatii care va transforma peisajul urban.

Noaptea Muzeelor aduce in acest an mai multe surprize la Bucuresti. Daca pana acum, publicul s-a bucurat de oferta culturala a muzeelor, a organizatiilor culturale, a asociatiilor si a galeriilor de arta, derulate in diverse zone si spatii neconventionale sau in curtile si salile de expunere ale muzeelor, anul acesta Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania va fi mai mult decat un promotor al evenimentului si un furnizor de servicii complementare pentru public. Reteaua va fi prezenta cu un proiect curatorial complex care prezinta un concept original si impresionant: “muzeul in continua transformare”.

Noul concept de muzeu va fi lansat oficial in perimetrul extins al Nod Makerspace, la doua luni dupa Noaptea Muzeelor, dar va debuta chiar pe 20 mai cu o expozitie dedicata diferitelor tipuri de locuire in Bucurestiul ultimilor 70 de ani. Proiectul curatorial va fi dezvoltat in parteneriat cu Simina Badica (curator), cu o echipa de experti independenti si cu Asociatia VIRA. Fiind un concept cu tema deschisa si proces de formare viu, la dezvoltarea acestei expozitii vor participa creativi, cautatori de povesti urbane, activisti pentru salvarea patrimoniului orasului Bucuresti si, nu in ultimul rand, publicul care este invitat sa dea continut temei primei expozitii a muzeului.

“L-am gandit ca un muzeu care expune pe masura ce isi dezvolta un nou continut si colecteaza obiecte pentru o noua tema sau destinatie – poate deveni oricand un Muzeu al Muzicii Rock sau un Muzeu al Comunismului. Pentru a-l intelege mai bine, va trebui sa il pozitionati intre muzeul clasic si cel al unui spatiu alternativ pentru experimentare si contact cu mediul creativ.” – Dragos Neamu, manager proiect, Reteaua Nationala a Muzeelor si initiatorul Noptii Muzeelor in Romania.

Si pentru ca dialogul devine tema centrala a povestii propuse de Noaptea Muzeelor la aceasta editie, el va putea fi extins si in primul spatiu – cafenea al evenimentului. “Cafeneaua” va functiona in perioada premergatoare Noptii Muzeelor, 15 – 19 mai, in cadrul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi. Va fi spatiul perfect pentru a facilita un dialog inspirational si constructiv intre muzeografi si public care este invitat sa acceseze spatiul si sa nu ezite in a oferi sugestii de implicare in dinamica unui muzeu. In spatiul- cafenea va puteti intalni cu lectura, cu proiectiile despre viata muzeelor si veti putea socializa la o cafea si in preajma deliciilor branduite si inventate special pentru eveniment de catre artizani ce tin in viata micile bresle gastronomice locale.

Pentru orice informatii suplimentare, intrebari, parteneriate si oferte culturale, va rugam contactati Echipa Noptii Muzeelor la adresa contact@noapteamuzeelor.ro

Revenim in curand cu noi informatii despre a treisprezecea editie a evenimentului.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner