Noul videoclip al trupei Folk Frate!

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Noul videoclip al trupei Folk Frate!

Videoclipul “Mai Stai” al trupei Folk Frate! este primul extras de pe albumul a cărui apariție va avea loc în luna iunie 2015.

FolkFrate! s-a înființat in 2006 sub forma unei întâlniri de grup, săptămânale,  muzicale, cu scenă la purtător și cu public de prieteni iubitori de muzica folk, într-un club din București. Componența constantă a grupului a dus invariabil la constituirea unei trupe de sine stătătoare și la proiecte și apariții scenice în afara clubului rezident. Cei patru membri ai trupei Folk Frate! (trupă cu tot cu semnul exclamării) au hotărât să își oficializeze prezența muzicală printr-un album pentru care înregistrările au început în 2013.

Iată și numele membrilor trupei: Mircea Ungureanu (Mysha) – chitară și voce, Tudor Olaru (Teddy) – chitară bas, voce, Ionuț Leopea (Johnnie) – voce și gesturi sugestive și, întotdeauna prima și cu ritmul în sânge, Elena Icleanu  – tobe și percuții

Stilul trupei a crescut în timp, de la folk clasic și piese clasice ale genului reinterpretate către un stil folk-rock dinamic și de bună dispoziție. De altfel, pentru a-și personaliza cât mai mult energia muzicală, piesele de pe album au o rețetă foarte frumoasă: pe de o parte mesajul ce poartă contribuția majoră a unui foarte talentat textier – Eugen Moraru -, cu o excepție de text al Alinei Manole, și pe de altă parte muzica, ce le aparține în totalitate celor de la Folk Frate!

Primele două piese de pe albumul ce urmează să fie lansat la începutul acestei veri au deja  povești video încă din 2014 (NU și Alehandra), iar acum, ca avanpremieră a muncii de studio ce urmează să ajungă în casele fanilor, Folk Frate! lansează videoclipul piesei „Mai stai”.

„Mai stai” este una dintre piesele care se bucură de cel mai mare succes în concertele trupei. Nu întâmplător lansarea acestui clip are loc în această lună din an căci povestea e despre o dimineață leneșă de primăvară, transformată într-o întreagă zi de somn, în care personajul … dar nu dezvăluim mai mult și vă lăsăm să ascultați și să vedeți povestea pe youtube!

Folk Frate! nu este o trupă cu un debut clasic: a fost întâi de toate o reuniune de prieteni și s-a transformat într-un proiect profesionist de muzică tânără. Cele peste 400 de apariții publice din ultimii 9 ani și-au spus cuvântul și i-au transformat pe cei 4 – Mysha, Teddy, Johhnie și Elena în frați de proiect muzical. În plus, numele lor are un public pe măsura concertelor de până acum.

 

Rămâneți pe recepție pentru veștile privind albumul Folk Frate! Vă garantăm că, cel puțin pentru cei care nu i-au auzit până acum, muzica lor are ce-i trebuie pentru a fi ascultată pe repeat!

 

 

 

 

 

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9709 RON
GBP 1 x GBP = 5,8970 RON
USD 1 x USD = 4,5670 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 iulie 2024

Acum la Bucureşti
31 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner