“O INTAMPLARE CIUDATA CU UN CAINE LA MIEZUL NOPTII” in avanpremira in acest week-end la Teatrul National din Bucuresti

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » “O INTAMPLARE CIUDATA CU UN CAINE LA MIEZUL NOPTII” in avanpremira in acest week-end la Teatrul National din Bucuresti

Bobi Pricop este cunoscut publicului din Bucuresti prin doua spectacole: “Jocuri in curtea din spate” de Edna Mazya, examen de licenta pentru UNATC si preluat de Teatrul Act Bucuresti in 2011 si “Contra progresului” de Esteve Soler, spectacol care, la fel ca si primul, a fost produs in UNATC si preluat de catre Teatrul L.S. Bulandra, in 2013.

O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” este, prin urmare, prima productie realizata special pentru un teatru din Bucuresti, anume Teatrul National.

Desi a absolvit Sectia de Regie a UNATC-ului doar in urma cu cativa ani (2011), Bobi  Pricop a reusit sa-si treaca in palmares participari la prestigioase festivaluri internationale: Edinburgh Fringe (2015), Bienala de Dramaturgie „New plays from Europe” de la Wiesbaden, Germania (2014) unde  a obtinut si premiul publicului pentru spectacolul “Profu’ de religie” de Mihaela Michailov, montat la Teatrul National “Marin Sorescu”, Craiova, Festival d’Avignon, cu spectacolul “Amalia respire profondment” de Alina Nelega,  montat la  Théatre Les Déchargeurs, Paris in 2013, Festivalul International de Teatru de la Sibiu (2012), Festivalul Demoludy Olsztyn Polonia, Festivalul National de Teatru,  Skupi Festival  Macedonia (2012) etc.

La Teatrul National din Bucuresti  a montat la inceputul  acestui an „O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, spectacol ce are la baza adaptarea semnata de dramaturgul britanic Simon Stephens, dupa best-sellerul lui Mark Haddon, roman vandut in peste 6 milioane de exemplare in intreaga lume si distins cu 17 premii literare prestigioase.

O intamplare ciudata...foto Adi Bulboaca. 2Pentru aceasta productie, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici si inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au intalnit anul trecut la Teatrul National din Craiova, unde au colaborat pentru  productia spectacolului  „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

Atat videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu si Mizdan) cat si muzica (semnata Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat in spectacolul Nationalului.

Regizorul a distribuit in rolul  principal un actor tanar, putin cunoscut  publicului din Bucuresti: Ciprian Nicula,  nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, in cadrul Galelor UNITER.

Ciprian il interpreteaza pe Christopher John Francis Boone, un baietel de 15 ani, un adolescent special care se defineste drept un „matematician cu oaresce dificultati comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care stie sigur ca uciderea cainelui Wellington cu o furca este misterul pe care doar micile lui celule cenusii il pot dezlega.

Alaturi de Ciprian Nicula, in scena sunt Emilian Oprea – cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Braila, dar si datorita peliculei „De ce eu?” realizata de Tudor Giurgiu, in care joaca rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actrita de teatru si  film, Rodica  Ionescu, Carmen Ungureanu.

Spectacolul realizat la Teatrul National Bucuresti se joaca in AVANPREMIERA vineri si sambata (22 si 23 ianuarie 2016), de la ora 20:00, la Sala  Pictura.

Urmatoarele reprezentatii vor fi in 2, 3 si 6 februarie 2016, de la aceeasi ora.

Biletele in format fizic se pot achizitiona de la Agentia de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Balcescu Nr. 2), dar si online, de pe platforma www.mystage.ro.   

Mai multe informatii puteti afla accesand pagina de facebook a spectacolului  –  www.facebook.com/ointamplareciudatacuuncainelamiezulnoptii sau site-ul www.tnb.ro.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 20 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Cer acoperit de nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner