Paul McCartney isi varsa depresiile in noul album

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Paul McCartney isi varsa depresiile in noul album

Paul McCartney isi varsa depresiile in noul album

Atasamentul fata de muzica si problemele matrimoniale razbat in ultimul album al fostului Beatles, care se destainuie intr-un reportaj publicat de revista „Tabu“. La inceputul acestui an, Paul McCartney tinea prima pagina a tabloidelor din cauza divortului de Heather Mills, care-l acuzase de violenta fizica. In luna martie, fostul basist de la Beatles aparea din nou in presa. De data aceasta era vorba despre un nou album produs de casa de discuri Strarbucks, si nu de EMI, asa cum fuseseram obisnuiti.

Artistul povesteste despre nostalgia noilor piese intr-un interviu acordat publicistului britanic Jonathan Wingate si preluat de numarul pe octombrie al revistei „Tabu“. „Muzica este salvarea, stii? Chiar daca eram implicat intr-o cearta cu o iubita, cind eram tinar, cea mai mare bucurie era sa ma duc intr-un colt cu chitara mea. Asta ma ajuta mereu.

Poti imbratisa chitara, pentru ca este un instrument foarte usor de imbratisat – arata ca o femeie“, marturiseste McCartney. Starul pop-rock mai crede ca terapia prin muzica e mai ieftina si mai folositoare decit consilierea psihologica. Iar daca mai stii si un instrument, salvarea e sigura. „Ma simt binecuvintat ca am invatat, copil fiind, sa cint un pic la chitara si la pian“, recunoaste artistul, citat de „Tabu“.

Tot un soi de terapie a fost si pregatirea ultimului disc, „Memory Almost Full“. In piesa „Ever Present Past“, artistul britanic spune: „Am prea multe de facut/ nu am timp sa fiu un amant decent/ Sper ca nu este prea tirziu/ Sa caut ceva pentru timpul ce a trecut atit de repede“. Autorul versurilor admite ca piesa a fost scrisa intr-o perioada cu adevarat dificila si ca, oricita cenzura ar exista, „pina la urma problemele si situatiile din viata ta se strecoara in piesele tale“.

Recentul album al lui McCartney are o evidenta nota nostalgica. „La virsta asta este normal sa fii retrospectiv. Ma gindesc la timpurile in care scriam melodii alaturi de John. O buna parte din ce facea atunci era retrospectie. Scria «Strawberry Fields», care este o piesa retrospectiva, iar el avea 22 de ani“, se mira artistul britanic. La treizeci de ani de la despartirea de Beatles, McCartney a reusit sa-si gaseasca propriul drum, ajungind chiar si in Cartea Recordurilor ca fiind „cel mai de succes cintaret si compozitor pop“, cu peste 100 de mi-lioane de single-uri vindute.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9703 RON
GBP 1 x GBP = 5,8071 RON
USD 1 x USD = 4,6322 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
23 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner