Portret de regizor: Dorian Boguţă

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Portret de regizor: Dorian Boguţă

Miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române găzduieşte evenimentul „Portret de regizor: Dorian Boguţă”. Programul include toate scurtmetrajele şi mediumetrajele de ficţiune regizate, între 2009 şi 2015, de către actorul Dorian Boguţă. Acesta, impus cu roluri în filme precum MOARTEA DOMNULUI LĂZĂRESCU, ÎNTÂLNIRI ÎNCRUCIŞATE, FRANCESCA sau CARAVANA CINEMATOGRAFICĂ, s-a dovedit, în ultimii ani, şi un regizor remarcabil, distins cu numeroase premii. Astfel, la Sala Union vor fi proiectate, în prezenţa cineastului Dorian Boguţă, filmele 10 (2009), DE AZI ÎNAINTE (2011), PIANO (2013), KAZIMIR (2013), SFÂRŞIT (2015) şi VERA (2015). Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză. Tariful unic de acces la eveniment este de 3 lei.

Detalii filme:

10

România, 2009, 19 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu: Irina Teodorescu, Andrei Aradits, Mirela Oprişor, Leonid Doni

Sinopsis:

După o relaţie secretă de zece luni, Irene hotărăşte să se despartă de Vlad. El crede că ea vrea să se întoarcă la fostul iubit, dar ea spune că doar s-a săturat… Ce va face Vlad ca s-o recâştige?


DE AZI ÎNAINTE

România, 2011, 36 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu: Teodor Corban, Cătălin Jugravu, Mirela Oprişor

Sinopsis:

Ștefan face 18 ani, iar tatăl său decide că este ziua când trebuie să devină „bărbat”, suportând toate consecințele. Numai că lucrurile nu stau așa cum crede el și lecția pe care o primește de la băiatul său e una dramatică.

Premii: Cel mai bun film românesc la NexT IFF 2012 şi mai multe Premii UCIN.


PIANO

România, 2013, 20 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu: Adelaida Perjoiu, Elias Ferkin, Şerban Pavlu

Sinopsis:

El o vrea. Ea îl vrea. Un pat. Ei amândoi în pat. Dar nu este îndeajuns ca azi să se iubească, chiar dacă de un an de zile îşi declară dragostea unul faţă de celălalt şi s-au iubit de atâtea ori… Nu e rutină. Nu e plictiseală. E un lucru de care ne lovim toţi. Şi, când ei cred că totul se rezolvă, intervine realitatea, dând absolut totul peste cap.


KAZIMIR

România, 2013, 21 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu:

Sinopsis: Ion Rusu, Elias Ferkin, Alexandru Papadopol, Iulia Verdeş

Sinopsis:

Într-un sat lipovenesc retras, din zona Deltei Dunării, locuieşte un diacon, pe numele lui Kazimir, care posedă puteri paranormale. Puţinii locuitori ai satului vin la el pentru a se trata de dureri. Noaptea, însă, toţi stau închişi în case, de frica legendei conform căreia în zonă ar exista o creatură misterioasă. Ucenicul lui Kazimir îl anunţă pe acesta că doi turişti vor ajunge spre seară în sat. E un moment total nepotrivit.

Premii: Cel mai bun film Brest IFF 2014 şi la Dracula IFF Braşov 2014.


SFÂRŞIT

România, 2015, 15 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu: Dragoş Bucur

Sinopsis:

Iarna. O plajă pustie. Un cer vânăt. Un sunet surd în aer. O rulotă. Un bărbat pe la 40 de ani, îmbrăcat în costum, e întins pe nisip, în poziţia fătului, şi priveşte în gol. Are ochii obosiţi şi lipsiţi de expresie. Noaptea, aceeaşi plajă, acelaşi cer, acelaşi sunet. În rulotă, bărbatul încearcă să scrie ceva. În acest timp, o haită de câini sălbatici a înconjurat rulota şi vrea să ajungă înăuntru…

Premii: Menţiunea specială a juriului la Timishort IFF Timişoara 2016.


VERA

România, 2015, 28 min.

Regia: Dorian Boguţă

Cu: Anghel Damian, Irina Noapteş, Adina Galupa, Gina Dan, Ionel Stoica, Ariclia Dumitru, Dragoş Dumitru, Daniela Cafrita, Adina Botan, Leanca Pană, Vlad Logigan, Ionel Papuc, Dragoş Neamţu

Sinopsis:

Mihnea, un tânăr de 20 de ani, este respins de iubita lui. Plin de frustrări, el încearcă să se aline în braţele unei prostituate, dar şi aici ghinionul îl urmăreşte. Când ajunge acasă, pe scări o întâlneşte pe ea, pe Vera. Ai putea zice că tot ce se întâmplă în continuare îi va schimba viaţa, doar că lucrurile iau iar o întorsătură neaşteptată.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 1 martie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9690 RON
GBP 1 x GBP = 5,8022 RON
USD 1 x USD = 4,5823 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 1 martie 2024

Acum la Bucureşti
8 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner