Povesti din vremuri de demult – eveniment medieval

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Povesti din vremuri de demult – eveniment medieval

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ILFOV (CJCPCT ILFOV) in parteneriat cu Asociatia OST CULTURAL EVENTS, Medieval Art si Compania Ursului Brun orgaizeaza pe data de 30 septembrie in curtea din fata Liceului Tehnologic Barbu A. Stirbey din Buftea evenimentul “Povesti din vremuri de demult”, editia cu numarul II.

Participantii se vor bucura de multe activitati dedicate (jocuri, ateliere de creatie, costume, scrima, pictura), de sonoritati medievale de exceptie, interpretate la chitara acustica de compozitorul si chitaristul CLAUDIO ALCARA (Italia), NOMEN EST OMEN (Romania) si TRUVERII (Romania).

CLAUDIO ALCARA https://www.youtube.com/watch?v=IfVpPlOaqZw
TRUVERII https://www.youtube.com/watch?v=gqbgRJ-S9jQ
NOMEN EST OMEN https://www.youtube.com/watch?v=VZhK6sXRlbg

Programul va incepe la ora 12.00 si se va termina in jurul orei 19.00, iar pe intreg parcursul orelor de buna-dispozitie si voie buna vor alterna workshopuri, muzica, jocuri si divertisment. 

Concertele, cat si restul activitatilor au loc in curtea din fata Liceului Tehnologic Barbu A. Stirbey, un spatiu care inca mai pastreaza amprenta istoriei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie promovarea diversității continutului si expresiei multiplelor forme de exprimare artistica în Romania în domeniul muzicii si al artelor in general.

Sprijinirea creatorilor de diverse arte prin organizarea unui eveniment sinergetic, în care forme multiple de expresie culturală se regăsesc în jurul unui concept comun.
Stimularea consumului cultural ca alternativă pentru petrecerea timpului liber în rândul publicului larg si în special al tinerilor.

Totodată, implementarea cu succes a acestui proiect creează beneficii în contextul multiculturalitații și al cooperarii la nivel european în domeniul artelor.
Rezultatele proiectului sunt palpabile și pentru comunitatea locală și oferta culturală regională.  

“Ne bucuram ca si in acest an, sa va invitam in cadrul evenimentului ” Povesti din vremuri de demult ” în Grădina Pedagogică a liceului nostru, amenajată acum doi ani prin proiectul Verde Citadin (finanțat prin Platforma de Mediu pentru București). Ne-am propus sa va prezentam metode și practici de economie circulară în cadrul unor ateliere menite să promoveze un stil de viață sustenabil- ateliere gastronomice cu ierburi aromatice plantate de elevii noștri, ateliere de compostare, de folosire a resturilor alimentare, precum si a obiectelor ce pot fi reutilizate.

Activităţile noastre se vor alătura atelierelor cu tematică medievală- muzică, costume, practici și tradiții vechi- organizate de Consiliul Judeţean Ilfov, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov în parteneriat cu Primăria Orașului Buftea in cadrul Evenimentului Poveşti din vremuri de demult.”,
a declarat directoarea Liceului Barbu A. Stirbey din Buftea, Olivia Ignatescu.

Organizatorii recomanda spectatorilor dornici de spectacol sa vina pregatiti cu pelerine pentru cazul in care va ploua. Artistii si animatorii se pot adaposti in corturile in care exista diverse activitati.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
21 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner