Prof. Univ. Dr. Alexander Rodewald: Originea genetică a poporului român, între mit și realitate

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Prof. Univ. Dr. Alexander Rodewald: Originea genetică a poporului român, între mit și realitate
Data Duminica, 19 Aprilie 2015
Ora 08:00
Locatie Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2, 010051 Bucharest, Romania

Duminică 19 aprilie, ora 11.00, la Sala Atelier a TNB, Prof. Dr. Alexander Rodewald va susține conferința cu tema Originea genetică a poporului roman, între mit și realitate. Preț bilete – 16 lei.


Despre conferință

Noua știință a paleogeneticii moleculare poate fi considerată o „fereastră” către trecutul omenirii în elucidarea unor enigme istorice care au preocupat şi preocupă lumea ştiinţifică la nivel internaţional, cum ar fi: elucidarea identităţii familiei ţarului Nicolae al Rusiei, elucidarea identităţii şi a apartenenţei etnice a lui Ötzi, „omul zăpezilor” sau a lui Cristofor Columb.
Succesele paleogeneticii moleculare se datorează în special progreselor tehnice excepționale de laborator realizate în ultimii 25 de ani în domeniul analizelor de Adn, mai ales prin metodele de Pcr (Polymerase Chain Reaction).
Rezultatele unui studiu paleogenetic comun germano-român, realizat în cadrul Institutului de Biologie Umană şi Antropologie al Universităţii Hamburg, Germania (Director – Prof. Univ. Dr. Alexander Rodewald), sugerează păstrarea unui nucleu genetic al populaţiilor vechi din Epoca Bronzului şi a Fierului din România, care s-a transmis la populaţia actuală românească, probabil prin intermediul populaţiilor geto-dacice, în ciuda parțialei ocupații romane și a tuturor influenţelor genetice din partea populaţiilor migratoare trecute peste teritoriul carpato-danubiano-pontic. Aceste rezultate sugerează posibilitatea existenţei unei continuităţi genetice care, pe o perioadă de aproape 5.000 – 6.000 de ani, din Epoca Bronzului şi până în zilele noastre, s-a conservat în structura genetică a populaţiei actuale de pe teritoriul României. Prof. Univ. Dr. Alexander Rodewald
Despre Prof. Univ. Dr. Alexander Rodewald
Născut la 18 februarie 1943, în Tulcea. Este fiul Prof. Univ. Dr. în Biologie Ludovic Rodewald-Rudescu, Membru corespondent al Academiei Române.

Studii:
1960-1965 – Universitatea București, Facultatea de Biologie. Absolvent ca șef de promoție pe țară cu media generala 10, cu Diplomă de Merit.
1971-1974 – Absolvent al Facultăţii de Biologie al Universității din München, în specializarea Studiu de Antropologie şi Genetică umană, obținând inclusiv doctoratul în Biologie ca Doctor rerum naturalium (Dr. rer. nat.), cu nota maximă 10, cum laude.
Studii postuniversitare: Specializare în domeniul Citogeneticii umane (1973-1974), la Institutul „Max Planck” din München; Specializare în domeniul Geneticii umane clinico-medicale la Facultatea de Medicină-Clinică de Pediatrie și de Genetică (1974-1976); Curs de specializare în Genetică moleculară la National Institute of Health Bathesda-Maryland (1990)

Mai multe informatii: http://www.tnb.ro/ro/prof-univ-dr-alexander-rodewald-originea-genetica-a-poporului-roman-intre-mit-si-realitate

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 14 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9714 RON
GBP 1 x GBP = 5,8281 RON
USD 1 x USD = 4,6645 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 14 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner