Ray Wilson & the Berlin Symphony Enesemble – Genesis Classic

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Ray Wilson & the Berlin Symphony Enesemble – Genesis Classic
Data Luni, 11 Mai 2015
Ora 16:00
Locatie Sala Palatului, Bucuresti, Romania
Adresa Strada Ion Campineanu nr.28, Sector 1

Pe 11 mai, la Sala Palatului, intr-un spectacol organizat de www.vreaubilet.ro,

Ray Wilson, solistul si compozitorul legendarei trupe Genesis, vine pentru prima data in Romania

Ray Wilson, solistul si compozitorul legendarei trupe Genesis intre anii 1996-1999, supranumit unul dintre cei mai buni vocalisti din Marea Britanie de catre Classic Rock Magazine, vine pentru prima data in Romania, la invitatia www.vreaubilet.ro si va concerta pe scena Salii Palatului, pe 11 mai 2015. Ray Wilson aduce in Romania unul dintre cele mai complexe si de succes spectacole live ale sale, Genesis Classic care aduna pe aceeasi scena 12 muzicieni de marca printre care Ansamblul Simfonic din Berlin si membrii trupei Stiltskin cu care Wilson a scos succesul muzical “Inside”. Proiectul Genesis Classic celebreaza muzica legendarei trupe rock Genesis cu interpretari unice si complexe ale celor mai cunoscute piese ale trupei.

Ray Wilson este recunoscut mondial ca un exceptional solist si compozitor si este apreciat de criticii muzicali pentru prezenta sa scenica si abilitatile sale de entertainer in fata unui public numeros. Artistul de 46 de ani care compune si canta vocal, cu chitara, cu bass-ul si cu armonica si-a lasat semnatura pe succesele muzicale rock si post-grunge ale trupelor Stiltskin, Genesis, CUT_, Guarated Puree si a cantat pe cele mai mari scene ale lumii ca artist solo, ca membru al trupelor sale sau ca invitat special alaturi de Cranberries, Supertramp sau Armin Van Buuren, Dj-ul danez alaturi de care a lansat o versiune mixata a celebrei sale piese “Yet another day” cu care a cucerit toate topurile muzicale.

Scotianul Ray Wilson s-a lansat in muzica la inceputul anilor ’90 alaturi de fratele sau, Steve, cu trupa Guaranteed Pure cu care a scos 3 albume si alaturi de care a concertat in Marea Britanie si in toata Europa. In 1994, Wilson a devenit vocalul trupei Stiltskin alaturi de care a lansat piesa “Inside” care a inregistrat un succes urias, inca de la inceput ajungand pe locul I in multe topuri europene. “Inside” este unul dintre rele mai recunoscute refrene rock ale tuturor timpurilor si a fost folosita de brand-ul legendar de jeans “Levi’s” pe coloana sonora a uneia dintre reclamele sale.

Datorita succesului pe care l-a avut cu trupa Stiltskin, Ray Wilson a atras atentia uneia dintre cele mai mari trupe rock ale tuturor timpurilor, Genesis, si a primit oferta de a fi solist si compozitor al trupei dupa plecarea lui Phil Collins in 1996. Astfel ca din 1996 pana in 1999, Ray a fost cantaret si compozitor al gigantilor rock Genesis si au scos impreuna albumul “Calling All Stations”, al patrulea cel mai vandut album al trupei care a fost cap de afis la celebrul festival Rock am Ring/Park din 1998. In martie 2010, trupa Genesis a fost inclusa pe “Rock’n’Roll Hall of Fame” fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante si influente trupe rock din lume.

Dupa ce legendara trupa rock s-a destramat, Wilson si-a continuat proiectele si in 1999 a lansat albumul “Millionairhead” cu trupa sa noua, CUT_, din care au facut parte fostii membri ai Guaranteed Pure si tobosarul trupei Genesis, Nir Z, piesele fiind scrise de Ray impreuna cu fratele sau, Steve. Nou infiintata trupa CUT_ a sustinut un turneu grandios pe stadioanele din Europa alaturi de trupa Scorpions si de Westerhagen pe un stadion de fotbal din Germania unde au cantat pentru peste un milion de oameni in vara lui 2000.

In 2006, Ray a reunit Stiltskin alaturi de care a scos albumul “She”, iar in urma unui turneu grandios prin Europa a scos la lumina Dvd-ul “Propaganda Man” care l-a impus pe Ray in lumea spectacolelor si a ascultatorilor de muzica drept un artist pe care merita si trebuie sa-l vezi live. In 2011, Ray si Stiltskin au lansat un nou mult asteptat album de studio, “Unfulfillment” care s-a dovedit a fi o combinatie reusita intre energia muzicii rock, versuri de o reala profunzime si aranjamente muzicale inedite si de o mare complexitate. Pentru realizarea muzicala, video si artistica a albumului si turneului “Unfulfillment”, Ray Wilson a lucrat cu producatorii muzicali ai artistilor Beth Hart, Lou Bega, Kyle Minogue, Take That sau Bryan Adams.

Ray Wilson concerteaza pentru prima data in Romania pe 11 mai, la Sala Palatului intr-un spectacol muzical grandios organizat de vreaubilet.ro. Biletele s-au pus in vanzare online pe vreaubilet.ro si la standul vreaubilet.ro din Unirea Shopping Center Bucuresti.

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9749 RON
GBP 1 x GBP = 5,9053 RON
USD 1 x USD = 4,5873 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iulie 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner