Realizatorii filmului #selfie69 organizeaza un atelier-curs de scenaristica, de la idee la pitch

Prima pagină » Noutăţi » Realizatorii filmului #selfie69 organizeaza un atelier-curs de scenaristica, de la idee la pitch

Cristina Iacob, regizorul succesului de public #selfie69 – comedia romaneasca ce a adus un numar record de peste 150.000 de spectatori la cinema – si fondatorul Asociatiei Scenaristilor Romani (ASCER) va organiza atelierul de scriere a unui scenariu cinematografic De la idee… la scenariu, sustinut de profesorul Tudor Potra, scenarist, regizor si advertising creative director, unul dintre scenaristii #selfie69.

Workshopul se adreseaza celor care de multe ori si-au spus: “Povestea mea ar fi un film grozav“, dar nu au stiut de unde sa inceapa. Celor care vor sa invete sa isi transforme ideea in scenariu de film, avand la final oportunitatea de a sustine un pitch in fata unor regizori si producatori din industria cinematografica romaneasca.

Atelierul se va desfasura timp de sase luni (9 martie – 10 august 2017) in mansarda Carturesti Verona, in fiecare joi, de la ora 19:00 la ora 21:00. Vor fi selectati 15 participanti, iar pretul este de 1200 de lei. Pentru inscriere este necesar un CV si o scrisoare de intentie, trimise la adresa inscrieri@asociatiascenaristilor.ro, pana vineri, 3 martie. Contact: edith.alibec@zazufilm.com / 0757.643.477.

« Ma bucur de fiecare data cand reusim sa organizam un workshop cu Asociatia Scenaristilor Romani, pentru ca asta inseamna idei noi, care pot deveni scenarii de film», spune Cristina Iacob. « De fapt, este implinirea scopului acestei asociatii, acela de a aduce impreuna scenaristi, regizori si producatori, ca povestile lor sa aiba o sansa de a deveni filme. Ei vor lucra si vor invata sa isi scrie cat mai firesc povestea, sa isi structureze ideile in formatul si ritmul specifice unui scenariu de lungmetraj si sa poata sustine la final un pitch. »

Cursul-atelier isi propune sa ofere participantilor un bagaj teoretic prin care sa poata intelege mai bine fenomenul cinematografic, pentru a putea sa propuna proiecte cu sanse de succes; sa indrume primii pasi in aceasta profesie, oferindu-le asistenta profesionista la fiecare pas al transformarii ideii lor originale intr-un scenariu de fim complet.

Fiecare sesiune de doua ore contine o prima parte consacrata unei etape de realizare a unui scenariu (ilustrata cu exemple video din filme importante), urmata de monitorizarea evolutiei fiecarui proiect individual. Intalnirile sunt saptamanale, pentru a oferi fiecarui cursant timpul necesar pentru a lucra la proiectul sau de scenariu. Evolutia acestuia este prezentata public si comentata de colegi si profesor.

Atelierul-curs va fi sustinut de Tudor Potra, scenarist, regizor si advertising creative director, la Paris si Bucuresti. Absolvent al UNATC (Regie film) si Universite Paris III Sorbonne Nouvelle (Teorie film), el este laureat al Premiului Beaumarchais al Societatii Autorilor din Franta. Tudor a colaborat cu Zazu Film ca scenarist al filmului #selfie69 (cel mai mare succes de public din 2016, cu peste 150 000 spectatori).

“Scopul nostru este sa te regasesti la final cu un text pe care sa-l poti propune cu cat mai multa siguranta unor producatori de film, precum si sa dobandesti o metoda de lucru cu care sa poti aborda scrierea urmatorului tau scenariu”, spune Tudor Potra.

De data aceasta, atelierul se adreseaza tuturor celor care au o idee si vor sa invete sa scrie o poveste pe care sa o transpuna intr-un scenariu. « Practic, termini acest curs avand la final un scenariu de lungmetraj si oportunitatea de a tine un pitch in fata unui grup de producatori si regizori in cautare de povesti. Chiar se intampla! », spune Cristina Iacob.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner