Seduși de Brigitte Bardot și călători în locuri exotice, în decembrie, la TV5MONDE

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Seduși de Brigitte Bardot și călători în locuri exotice, în decembrie, la TV5MONDE

În zilele reci de decembrie, lăsați-vă fermecați de Brigitte Bardot pe platoul de filmare din Le Mépris și evadați alături de TV5MONDE în Chile, Bali, Thaïlanda, Africa de Sud și în alte destinații însorite, cu nisip cald și vegetație exotică, prin intermediul excepționalelor documentare Faut pas rêver, subtitrate în limba română.

Detalii, pe site-ul TV5MONDE în România și pe pagina de Facebook a TV5MONDE România.

Brigitte Bardot, fascinantă în Le Mépris, duminica aceasta, de la 22:00

În 1963, industria cinematografică traversa o perioadă mai dificilă din istoria sa, în special în Statele Unite. În Franța, însă, la Nouvelle Vague a adus cinemaului vremii o gură de aer proaspăt, de libertate. Odată cu filmul Le Mépris / Disprețul, al lui Jean-Luc Godard, o Brigitte Bardot acaparatoare, cu o țigară nelipsită în mână, face un rol șarmant și seducător, un clasic al cinematografiei tuturor timpurilor, la fel de fascinant azi, ca atunci… Le Mépris / Disprețul va fi difuzat duminica aceasta, 4 decembrie, de la 22:00, cu subtitrare în limba română.

Italia, în timpul turnării filmului Odiseea. Producătorul american, în dezacord profund cu regia lui Fritz Lang (Fritz Lang), îi cere lui Paul (Michel Piccoli) să modifice scenariul. Arogant, brutal și odios, acesta se simte atras și de Camille (Brigitte Bardot), soția lui Paul. Dezamăgită de atitudinea soțului său, Camille se îndepărtează de el…

Regizat de Jean-Luc Godard (Franţa, 1963), filmul are o distribuție de excepție: Brigitte Bardot (Camille Javal), Michel Piccoli (Paul Javal), Fritz Lang (Fritz Lang), Jack Palance (Jérémy Prokosch), Giorgia Moll (Francesca Vanini), Jean-Luc Godard.

Inițial, producătorii peliculei i-au propus regizorului Jean-Luc Godard ca rolurile lui Camille și al soțului său să fie interpretate de Sophia Loren și Marcello Mastroianni. Godard a reușit să o convingă însă pe Brigitte Bardot să o joace pe Camille, iar pe Michel Piccoli, pe soțul ei.

FAUT PAS RÊVER  - Thaïlande, la route des roisNemulțumiți cu cele doar câteva secvențe erotice trase pentru o primă variantă a filmului, producătorii au revenit și i-au cerut lui Godard să adauge mai multe scene nud cu Bardot. Regizorul a acceptat, pentru moment, pentru ca în final să păstreze tot varianta pe care el a gândit-o și a filmat-o inițial.

Jean-Luc Godard a avut pentru acest film un buget mai mare decât de obicei. Le Mépris a costat 500 de milioane de franci, de zece ori mai mult decât pelicula A bout de souffle.

Mai multe povești despre Le Mépris, fotografii și trailerul filmului aici, pe site-ul TV5MONDE în România.  (© Compagnia Cinematografica)

În decembrie, alegeți soarele, la TV5MONDE!

Faut pas rêver! În decembrie urmăriți documentarele despre Chile, Bali, Thaïlanda, Africa de Sud și multe alte destinații de vis, unde vă puteți imagina bucurându-vă de soare și de plajă.

CHILI DE L’ILE DE PAQUES À VALPARAISO /CHILE, INSULA PAȘTELUI ȘI VALPARAISO

Sâmbătă, 3 decembrie, de la 18:30

Plecăm către Chile, Insula Paștelui și miticul oraș Valparaiso, trecând de Anzii Cordilieri și de nesfârșitul deșert Atacama, alături de prezentatorul emisiunii, Philippe Gougler. Delectați-vă cu decorul spectaculos al acestor lumi magice și cu fascinantele întâlniri cu localnicii. Călătoria începe la mai mult de 3.600 km de continent, pe Insula Paștelui, și se încheie într-un golf superb, la marginea coastei Valparaiso, în Pacific.

AFRIQUE DU SUD, PAPOUASIE, SPAIN / AFRICA DE SUD, PAPUA NOUA GUINEE, SPANIA

Sâmbătă, 24 decembrie, de la 18:30

Pentru al doilea ocol al lumii pe care îl face, Philippe devine un nomad care călătorește alături de pasagerii unui autobuz din Papua, admiră girafele din Africa de Sud și savurează tapas în Spania…

BALI, NOUVELLE ZÉLANDE, PÉROU / BALI, NOUA ZEELANDĂ, PERU

Sâmbătă, 31 decembrie, de la 18:30

Odată cu a treia călătorie în jurul lumii, Phillipe descoperă un sport inedit în Bali, adună sare în Peru, merge în căutarea unei păsări inedite în Noua Zeelandă și descoperă un stil de viață neobișnuit, în Bangkok…
Detalii despre călătoriile TV5MONDE

– Insula Paștelui mai este numită și buricul Pământului.

– Africa de Sud este una dintre cele mai iubite 10 destinații de călătorie din lume. (sursa: TripAdvisor)

– Bali este una dintre cele mai mici, dar cele mai vizitate insule ale arhipelagului indonezian.

– În Noua Zeelandă trăiește cel mai mare papagal fără aripi din lume, cele mai bătrâne reptile, cei mai mari viermi, cei mai bătrâni copaci și numeroase specii de păsări extrem de rare, precum și insecte și plante unice în lume.

– Tot în Noua Zeelandă, în medie, unui om îi revin 8 oi.

Detalii despre Faut pas rêver, precum și fotografii, aici, pe pagina emisiunii de pe site-ul TV5MONDE în România.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9758 RON
GBP 1 x GBP = 5,7677 RON
USD 1 x USD = 4,6712 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
9 °C

Cer fragmentat

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner