Shine A Light

Dupa ce duminica, 30 martie, au fost prezenti in New York la Ziegfeld Theatre, Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts si Ronnie Wood (adica Rolling Stones) sunt asteptati pe 2 aprilie, la Leicester Square Odeon, sa ia parte la premiera londoneza a filmului Shine A Light, realizat de regizorul laureat al premiului Oscar, Martin Scorsese.

“Rockumentarul” Shine A Light imbina istoria celei mai longevive trupe, de-a lungul a de 46 de ani de cariera, cu secvente din cele doua concerte sustinute in 2006 la New York Bacon’s Theater, in cadrul turneului A Bigger Bang, la care au participat invitati precum Jack White de la White Stripes, Christina Aguilera si Buddy Guy.

Scorsese marturiseste ca a facut acest film inspirat de muzica Rolling Stones, decizia de a realiza acest proiect datorandu-se faptului ca trupa a definit, prin soundul si compozitiile sale, aspecte din viata regizorului. Scorsese a promis sa surprinda o latura a trupei pe care fanii nu o pot vedea prea des si, cu ajutorul unei echipe prestigioase, a reusit. Regizorul a filmat imagini inedite de pe parcursul ultimului turneu mondial al trupei. “Am vrut sa arat frumusetea pura a spectacolului si sa o surprind, pentru ca generatiile viitoare sa ii poate cunoaste asa cum sunt.”

Odata cu lansarea peliculei si albumului Shine A Light, Rolling Stones, una dintre cele mai mai trupe rock & roll din istorie si-a unit fortele cu unul dintre cei mai mari regizori, Martin Scorsese, pentru un film-concert, pe care Variety il numeste “celebrarea celor mai mari hituri ale trupei, a talentului si a longevitatii lor”.

Albumul Shine A Light reuneste interpretari ale multora dintre hiturile clasice Rolling Stones: Brown Sugar, Jumpin’ Jack Flash, Paint It Black, Tumbling Dice, Start Me Up, dar si colaborari inedite: Champagne & Reefer (feat. Buddy Guy), Live With Me (feat. Christina Aguilera), Loving Cup (feat. Jack White).

Shine a Light este al treilea dublu material discografic live al celor de la Rolling Stones, dupa Love You Live(1977) si Live Licks (2004).

Albumul, intitulat astfel dupa o compozitie clasica de pe Exile On Main St., a fost deja lansat in America si in curand va fi disponibil si in Romania!

Ti-a placut articolul ? Nu uita de share: