Skye & Ross de la Morcheeba în noiembrie la București

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Skye & Ross de la Morcheeba în noiembrie la București

Cunoscuți fanilor din trupa Morcheeba, Skye & Ross cântă la Sala Palatului pe , în turneu de promovare a primului lor album în această formulă, “SKYE | ROSS”. Hiturile Morcheeba vor răsuna pe scena Sălii Palatului alături de noile piese ale duo-ului. Organizator: Events.

Flash back în primăvara anului 2014. Skye Edwards și Ross Godfrey, la festivalul australian de muzică Gold Coast, după setul Morcheeba, ascultându-i pe restul headlinerilor cântând o muzică nerafinată, ventrală. “Ne-am gândit, n-ar fi genial să facem un album de aceeași intensitate?”. Timp de peste 10 ani de zile, Ross și Skye străbătuseră lumea sub numele de Morcheeba, în timp ce fratele lui Ross, Paul (coproducătorul lor, cu care au fondat trupa) a rămas acasă. În tot acest timp, separarea inevitabilă dintre ceea ce se întâmpla în studio și live a devenit tot mai pronunțată, și, tot ascultând trupa de pe scena festivalului australian, cei doi și-au pus întrebarea: “De ce să nu facem un album care să sune mai aprope de live?”23 noiembrie 2016

Rezultatul revelației de-atunci este SKYE | ROSS, un album care-și urmează propria cale muzicală, un disc care se întoarce în același timp înapoi în timp la rădăcinile sound-ului care-a făcut din Morcheeba un succes la finalul anilor ‘90. Albumul este, explică Ross, “ceea ce Skye și eu facem în mod natural atunci când ni se cere să facem muzica împreună, și totuși nu neapărat o continuare a ceea ce-am făcut cu Morcheeba. Prin urmare, părea absolut firesc să-i dăm o nouă identitate.”

Nu e prima dată când unul dintre ei pășește în afara siguranței mediului lor muzical familiar. Anul trecut, Skye și-a lansat de-al patrulea album solo, “In A Low Light”, o colecție de soul electronic,  în timp ce Ross s-a jucat cu Little Mountain, un trio din care face parte și soția sa, Amanda Zamolo. Experiența a fost revigorantă pentru Ross, amintindu-i de spontaneitatea și bucuria care pot lua naștere în timpul înregistrărilor, un sentiment pe care l-a purtat în minte atunci când, în 2015, i-a trimis lui Skye partitura pentru ceea ce va deveni piesa “Clear My Mind” de pe SKYE | ROSS. Când Skye a trimis înapoi rezultatul, Ross își amintește: “am știut imediat că eram pe drumul cel bun. O parte din talentul de a scoate un album este de a ști când să-l lași în pace, așa cum e. Nu a trebuit să-l editam, să modificăm sau să adăugam ceva. A fost doar o chitară acustică și vocea lui Skye. Ne ciupeam ca să ne convingem că e adevărat! De ce-a fost atât de ușor?!”

Pentru un timp au cochetat cu ideea de a scoate un album unplugged, dar și-au dat seama rapid că ar fi posibil să se scrie ceva mai ambițios. “Pur și simplu am respins tehnicile de înregistrare moderne, tehnici cu care poți edita literalmente TOTUL”, elaborează Ross. “Nu faci decât să pierzi  complet emoția”. Așa că au făcut în cea mai mare parte discul la casele lor, așa cum făceau în zilele dinainte de perioada în care Morcheeba ajunsese să aibă bugete mari de înregistrare, și când spun că au păstrat lucrurile “în familie”, nu exagerează. Singurii muzicieni care joacă roluri importante pe noul album sunt Steve, soțul lui Skye (bas), fiul de 19 ani al lui Skye, Jaega (tobe ), soția lui Ross, Amanda (backing vocals) și Richard Milner (clape) care a fost alături de Morcheeba în ultimii cinci ani. “Mai rămîne doar ca unul dintre noi să-l adopte pe Richard”, glumește Skye “și toți cei din trupă ar fi înrudiți”.

Noua apariție discografică SKYE | ROSS reamintește de spiritul “Big Calm”, album de platina din portofoliul  Morcheeba, supralicitând cu o experiență care vine din maturizare, după două decenii de făcut muzică. O parte din piesele de pe disc, mai ales cele mai liniștite, pot fi surprinzătoare: “Clear My Mind” amintește de Tropicul brazilian, în timp ce “Medicine“, care include un cor gospel format din vocea aceleiași Skye multiplu suprapusă trimite la piesele lui Al Green. Piesa care deschide discul, “Repay the Saviour”, amintește de  Miles Davis.

În cele din urmă, SKYE | ROSS nu semnifică sfârșitul trupei Morcheeba, ci mai degrabă o epurare, o oportunitate pentru cei doi muzicieni (care au reprezentat fața publică a trupei lor) de a explora relația muzicală care s-a dezvoltat între ei în afara studioului, pe scenele de pe întreg mapamondul. “Intențiile noastre sunt într-adevăr aliniate” conchide Ross “și odată ce ai această sincronizare cu cineva, toate lucrurile se așează altfel”.

Biletele sunt disponibile la prețul unic de 135 lei pentru toate sectoarele până pe 30 septembrie inclusiv, astel încât fanii care cumpără primii să poată beneficia de locuri cât mai aproape de scenă. De pe 1 octombrie până pe 31 octombrie inclusiv, biletele vor fi disponibile la prețul unic de 155 lei pentru toate sectoarele, iar de pe 1 noiembrie până în ziua concertului, biletele vor putea fi cumpărate la prețul unic de 175 lei pentru toate sectoarele. Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești, hipermarketurile Carrefour și benzinăriile OMV). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din bd. I.C.Bratianu, nr.6.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9748 RON
GBP 1 x GBP = 5,8147 RON
USD 1 x USD = 4,5777 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 mai 2024

Acum la Bucureşti
24 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner