Suzanne Vega

Suzanne Vega

La mai bine de 20 de ani de cariera, cantareata Suzanne Vega demonstreaza ca ramane una dintre cele mai proaspete voci din muzica actuala prin lansarea albumului Beauty & Crime. Acesta este cel de-al saptelea material discografic al artistei, insa primul lansat la EMI Records.

Tema centrala a albumului este New York, orasul in care artista a crescut si unde locuieste si in prezent, cele 11 piese originale de pe Beauty & Crime prezentand-o pe Suzanne Vega pentru prima data in ipostaza de poeta. Piesele folk-pop devin speciale prin aranjamentele orchestrale juxtapuse beat-urilor care transcend timpul. 

De la piesa care deschide albumul, Zephyr & I, care reda o conversatie cu un artist graffitti de pe West End Avenue, si pana la fantomele care bantuie Lower East Side descrise in Ludlow Street, sau New York is a Woman, in care orasul este personificat – o doamna greu-incercata de soarta dar a carei frumusete inca straluceste, Suzanne Vega a stiut sa capteze spiritul orasului sau (trecut, prezent si viitor). Albumul include de asemenea si doua dintre cele mai personale piese din cariera sa de pana acum, un cantec de dragoste pentru sotul sau (Bound) si o dedicatie pentru fiica sa (As You Are Now).

Sesiunile de inregistrari au avut loc in New York si Londra, producator fiind Jimmy Hogarth (Sia, Corinne Bailey Rae, KT Tunstall), inginer de mixaje Tchad Blake. Albumul a fost realizat cu ajutorul unui casting eclectic din care au facut parte orchestratorul Will Malone (Dido, Seal, Corrine Bailey Rae), background vocal si aranjorul vocal KT Tunstall, chitaristii Gerry Leonard (David Bowie) si Lee Ranaldo (Sonic Youth), basistul Tony Shanahan (Patti Smith), precum si membrii grupului de acompaniament ai artistei – basistul Mike Visceglia, si tobosarul Doug Yowell.

* * *

Odata cu lansarea albumului sau de debut Suzanne Vega la casa de discuri A&M Records in 1985, Suzanne Vega a deschis drumul unei intregi generatii de soliste-compozitoare care au urmat-o in anii ‘90. Albumul pe care l-a lansat in 1987, Solitude Standing a propulsat-o ca star pe scena muzicala internationala, in primul rand datorita megahit-ului “Luka,” si apoi datorita versiunii remixate a piesei “Tom’s Diner” (cantecul a mai fost remixat de 25 de ori de atunci). Celelalte albume ale artistei sunt Days of Open Hand (1990), 99.9 F° (1992), Nine Objects of Desire (1996), si Songs in Red and Gray (2001).

In 2006, Suzanne Vega a devenit primul artist de talie internationala care a sustinut un concert live in forma “avatar” (online) in lumea virtuala Second Life.

Suzanne Vega tocmai  a incheiat un turneu important de promovarea a albumului Beauty & Crime in Marea Britanie.

Albumul Beauty & Crime este adus de Cat Music, licentiat exclusiv EMI in Romania.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe