TAXI canta cu si despre politica

Cei aproape sase ani care au trecut de la înfiintarea trupei au fost ani de mari victorii, de adanci transformari în constiinta membrilor sai, de glorioase realizari pe tarâmul muzicii românesti. Rezultatele vorbesc de la sine: îndeplinirea la termen a materialului pentru patru albume (“Trag un claxon” – 2000 / “Americanofonia” – 2001 / “C” – 2003 si iata, “POLITICA” – 2004), obtinerea unor prestigioase distinctii si succese pe ramura (premiul “Revelatia pop-rock a anului” – 1999 / reprezentanta a României la Eurovision – Suedia 2000 / premiul “Cea mai buna trupa pop-rock” – 2004, acordat de Radio Bucuresti si altele), participarea activa la viata artistica nationala, sustinerea a sute de concerte în municipiile si orasele patriei noastre.

Desigur, în activitatea celor de la TAXI s-au manifestat si se mai manifesta lipsuri si neajunsuri (lipsesc sau nu ajung la timp la repetitii); ei au avut de învins si trebuie sa învinga înca nenumarate greutati (se trezesc cu greutate dimineata, se aduna cu greutate la probe s.a.m.d.). Esential este însa faptul ca se asigura dezvoltarea sustinuta a nivelului profesional, cultural si de trai, progresul general al trupei, satisfacerea plenara a necesitatilor sale de viata materiale si spirituale. In sprijinul afirmatiilor noastre vine si acest nou album. “POLITICA” este o analiza exigenta a activitatii în toate domeniile constructiei capitaliste din România (“Situatia din tara e pe dinafara…” – piesa 10), o ampla dezbatere cu privire la metodele de îmbunatatire a acesteia (“Noi cu cine votam..?!” – piesa 2), de spalare a politicii românesti (“Sa ploua la Senat / Sa ploua peste fiecare deputat… ” – piesa 1) si – nu in ultimul rând – o dovada vie a aspiratiilor intregului nostru popor (“..asteptam de… la cineva, de la oricine sa faca minuni…” – piesa 12).

Mona Musca, Ada Milea, Victor Ponta, Marko Bela, Gheorghe Funar, Andrei Plesu si – bineânteles – în proportie de 100% Robert Turcescu au pus umarul la înfaptuirea neabatuta a albumului. Revista “Academia Catavencu” a sustinut cu elan si înalt spirit de abnegatie maretul proiect. La fel Radio România si Radio Bucuresti. Toate acestea constituie o manifestare a adeziunii cetatenilor acestei tari, fara deosebire de nationalitate, la maretele idealuri exprimate de cei de la TAXI, demonstreaza inca o data superioritatea noii oranduiri, uriasa capacitate de creatie a poporului liber si stapan pe soarta sa. Avem asadar motive întemeiate sa fim satisfacuti de rezultatele obtinute si sa putem afirma cu tarie ca albumul “POLITICA” va marca un nou si important pas inainte in dezvoltarea muzicii romanesti, va exercita o puternica influenta pozitiva asupra întregii vieti politice si sociale a tarii, va constitui o piatra de hotar în drumul anevoios, dar necesar al propasirii pop-rock-ului pe meleagurile patriei noastre!

Vom face totul ca trupa TAXI, stapana pe destinele sale, sa duca o viata îmbelsugata, libera si fericita! Traiasca si înfloreasca scumpa noastra trupa in frunte cu producatorul ei iubit! In incheiere – va dorim multa sanatate, mult succes dumneavoastra si familiilor dumneavoastra, tuturor cetatenilor, întregului popor!

CAT MUSIC/MEDIA SERVICES


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp

Alte articole