We Are Museums – Evenimentul anual al retelei digitale europene a muzeelor – 6-8 iunie 2016

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » We Are Museums – Evenimentul anual al retelei digitale europene a muzeelor – 6-8 iunie 2016

We are Museums este un eveniment pentru profesioniștii din domeniul culturii care sunt preocupați de viitorul lor. În perioada 6-8 iunie 2016, 300 de delegați din 15 țări se vor întâlni la București, o capitală europeană în plină ascensiune, pentru trei zile de discuții, recomandări și prezentări care să aducă o schimbare.

We are Museums este o rețea care aduce laolaltă profesioniști din domeniul muzeal și cultural, industrii creative, start-up-uri culturale, afaceri, instituții și are ca scop redefinirea modului în care muzeele conving, acceptă, provoacă și integrează noi actori în ecosistemele lor. Prin încurajarea dezvoltării unor anumite abilități, participarea activă și schimburile de experientă, We are Museums este un partener real pentru cei care doresc să faca o schimbare și care nu se tem să pornească o conversație.

We Are Museums este un proiect inițiat la Paris și Berlin și include evenimente anuale si proiecte. Ajuns anul acesta la a patra ediție, rețeaua va aduce laolalta 40 de invitați din 9 țări, simbolizând diversitatea inovației în domeniul muzeal, care vor susține prezentări la Muzeul Național de Artă Contemporană, localizat în Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa. Invitații sunt reprezentanții unor instituții prestigioase, cum ar fi Muzeul Van Gogh (Olanda), Palatul Versailles (Franța), Muzeul Solomon R. Guggenheim (USA), Tate (Marea Britanie), Muzeul Polin (Polonia) și multe altele. Aceștia vor aduce inspirație și informații practice unei audiente formate din 300 de delegați din 15 țări.

We are Museums 2016 este un prooiect co-organizat cu Rețeaua Naționala a Muzeelor din România, care este facilitator local, și este posibil datorită sprijinului oferit de Institutul Francez, British Council, Institutul Polonez, Ambasada Olandei și Institutul Goethe. De asemenea, proiectul este susținut de Ministerul Culturii și de NEMO – Rețeaua pentru organizațiile muzeelor europene.

Pentru prima dată anul acesta, We are Museums va fi extins la trei zile prin organizarea evenimentului “Museum Rocket”, primul târg dedicat antreprenoriatului tânar și muzeelor. Adresându-se tuturor antreprenorilor culturali din Europa, Museum Rocket este susținut de Unicredit Bank și ARCUB – Centrul cultural al Municipiului Bucuresti și este co-organizat impreună cu Asociatia ORICUM, un ONG din România care facilitează dezvoltarea industriilor creative.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul zilei de 8 iunie și va include prezentări, intâlniri și recomandări la The Ark Bucuresti, un spațiu reprezentativ pentru tinerii creativi din România. Museum Rocket va oferi și un premiu care va recunoaște potentialul remarcabil în antreprenoriatul cultural.

Pentru mai multe informații : www.wearemuseums.com

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9745 RON
GBP 1 x GBP = 5,8379 RON
USD 1 x USD = 4,5878 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner