Wiener Kammersymphonie în concert extraordinar la Sibiu

Prima pagină » Noutăţi » Wiener Kammersymphonie în concert extraordinar la Sibiu

Capodopere beethoveniene într-o versiune inedită, special aranjate pentru cvintet de coarde. Muzicieni „cu intonaţie instrumentală, timbru catifelat şi profunzime descriptivă fără rival” (Giornale dell’Umbria), membrii Wiener Kammersymphonie susţin un concert unic în România, la invitaţia Filarmonicii de Stat Sibiu şi a Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Eveniment-reper în cadrul Stagiunii Beethovenescu 2020-2021, recitalul va avea loc pe 22 februarie, ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu (Strada Cetății 3-5).


Wiener Kammersymphonie propune două dintre lucrările cele mai somptuoase din creaţia lui Ludwig van Beethoven – „Uvertura Coriolan, opus 62” (compusă în 1807) şi „Simfonia a VIII-a, opus 93” (concepută în 1812). Ansamblul – exclusiv de coarde – „aduce în faţa publicului măreția simfonică a lui Beethoven. Lucrul cel mai remarcabil în cazul instrumentelor utilizate este așa-numita coardă a cincea, ceea ce a conferit sunetului o adâncime uneori incomensurabilă. Muzicienii au reușit cu adevărat să creeze sugestia unei mari orchestre”, spunea Jan- Willem van Ree, directorul artistic Edesche Concertzaal (Ede, Olanda). În programul concertului de la Sibiu, mai figurează două piese austriece ce vor fi ascultate în premieră în România: „Al doilea Cvintet de Coarde” de Johanna Doderer (2008) şi „Portret în trei culori”, compus în 2012 de Stefan Pelzl, special pentru Wiener Kammersymphonie.

Ansamblul Wiener Kammersymphonie înseamnă muzicieni de înalt talent, ce trăiesc şi îşi desfăşoară activitatea la Viena:

  • Sergio Mastro (violoncel şi conducere artistică),
  • Lukas Medlam (vioară),
  • Matyas Andras (vioară),
  • Nebojsa Bekcic (violă),
  • Damían Posse (contrabas)

Creat în 2006 şi intrând în forţă pe scena clasică internaţională cu o serie de concerte Mozart în Spania, cvintetul abordează un repertoriu amplu, de la clasicii secolului 19 până la compoziții contemporane, interpretând adesea lucrări ale unor compozitori (pe nedrept) uitați sau neglijaţi. Membrii Wiener Kammersymphonie îşi revendică preferinţa pentru creaţiile lui Ludwig van Beethoven şi Wolfgang Amadeus Mozart pe care le abordează în versiuni originale în întreaga Europă (Spania, Franţa, Marea Britanie, Polonia, Olanda, Danemarca etc.), dar şi în America de Sud (Brazilia, Argentina, Chile, Columbia, Peru, Uruguay, Panama ş.a.).


Detalii despre bilete şi informaţii în timp real – https://www.facebook.com/events/566077220786575/
Biletele pentru concerte şi recitaluri sunt puse în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, Str. Cetăţii Nr. 3 – 5, la Casa de bilete, online pe www.iabilet.ro şi în seara concertului la intrarea în sală.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9768 RON
GBP 1 x GBP = 5,8855 RON
USD 1 x USD = 4,6464 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner