Zoli TOTH Project a deschis poarta unei lumi fantastice, #COCOON

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi »  Zoli TOTH Project a deschis poarta unei lumi fantastice, #COCOON

 Zoli TOTH Project a prezentat în premieră un fragment din spectacolul #COCOON, pe 6 martie 2016, la Baia Mare, în cadrul recitalului juriului, la concursul național Eurovision.

La doi ani de când a fost creat, noul proiect muzical al lui Zoli TOTH se prezintă într-o formulă nouă, foarte dinamică, îmbinand teme din muzica tradițională într-un sound modern, cu instrumente diverse – de la marimba, vibrafon, vioară, violoncel, la instrumente inventate – folosite în moduri inedite.

Pornind de la mituri ancestrale și de la teme muzicale tradiționale românești, Zoli TOTH, în calitate de compozitor, creează o lume fantastică, în care ritmurile moderne sunt susținute de mișcare scenică și coregrafie.

Zoli TOTH Project a fost însoțit pe scenă de dansatorii de la Ansamblul Național de Dansuri Transilvania și Clubul Galactic Dance, alături de Feeling Groove Dance Studio și de un invitat special: Grigore Leșe.

Dacă „Intro” este o piesă în care instrumente de percuție de toate tipurile (inclusiv instrumente prezentate în premieră mondială) sunt folosite în cele mai creative moduri, pe „Furtuna” fluierul, fagotul și toaca se întâlnesc în ritmuri moderne, într-un mod neașteptat. #Cocoon este piesa care dă numele noului show, ce vorbește despre noi începuturi, despre renaștere la toate nivelurile, despre vise și speranță, având ca „solist” instrumentul cu același nume, creat special prin imprimare 3D pentru Zoli de Positive Agency. Ultima piesă din fragmetul spectacolului prezentat publicului este „Hiperboreea”, o piesă plină de optimism, inspirată de mitul grecesc conform căruia există o țară ideală, în care soarele strălucește 24 de ore pe zi, iar pomii dau rod de două ori pe an.

ZTP_de Ioana ChiritaDupă show-ul de la Baia Mare, TVR titra pe pagina oficială „Zoli TOTH Project și Grigore Leșe au ridicat sala în picioare”, iar comentariile primite pe contul de facebook al trupei și pe youtube exprimau aprecierea publicului pentru momentul artistic pregătit în mai mult de două luni de muncă zilnică:

„Absolut fascinant! Felicitari, Zoli! Dar… a durat prea putin showul vostru!”

„Combinatie folclor + modern facuta cu mult gust si demnitate pentru ambele genuri! Asa da reinventarea a traditiei[…]”

“Bravo Zoli, ai reusi sa te reinventezi! “

„Foarte reuşită colaborarea între generaţii, între nou şi tradiţional. Zoli, ţi-ai găsit solistul perfect. Cu un astfel de moment Eurovisionul se câştigă lejer. N-am ştiut ce avem în propria ogradă.”

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne susțin și care ne-au transmis gândurile lor bune. Sper să ne vedem cat mai des în lumea #COCOON. Mă bucur enorm că dupa 11 ani concursul Eurovision mi-a purtat din nou noroc” – declară Zoli TOTH.

Ca să serbeze debutul său compozițional (piesele compuse de el s-au auzit deja la radio ), Zoli TOTH dăruiește publicului piesa #COCOON. Aceasta poate fi descărcată de aici: http://www.zolitoth.ro/fan-gift.

Momentul „Furtuna” poate fi vizionat aici:

www.facebook.com/Zoli.TOTH.Official/

www.facebook.com/ZoliTOTHProject/

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9748 RON
GBP 1 x GBP = 5,8147 RON
USD 1 x USD = 4,5777 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 mai 2024

Acum la Bucureşti
25 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner