10 ani de BalconyTv – 20 de episoade la BalconyTv Bucharest  

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » 10 ani de BalconyTv – 20 de episoade la BalconyTv Bucharest  

Această săptămână marchează 10 ani de activitate sub umbrela BalconyTv. Brandul a ajuns în București abia la începutul acestui an iar în această vineri, BalconyTv Bucharest sărbătorește primele 20 de episoade.

BalconyTv este o platformă internațională online care promovează artiști cântând muzică originală, pe balcoane de pe întreg mapamondul.

BalconyTv și-a făcut simțită prezența în industria muzicală, fiind o platformă independentă prin care artiștii și iubitorii de muzică pot ajunge să cunoască scena muzicală live a unui oraș în cel mai natural și sincer mod.

Proiectul a fost lansat în 2006 iar de atunci peste 200 de producători entuziaști din peste 30 de țări au participat la dezvoltarea acestuia. În fiecare săptămână, pe site-ul BalconyTv (www.balconytv.com) sunt încărcate peste 50 de noi materiale din peste 50 de orașe precum Los Angeles, Londra, Milano, New York, Sideny, Lima, Barcelona sau Zurich.

BalconyTv Bucharest a preluat formatul emisiunii în luna februarie a acestui an. Echipa a plecat la drum cu entuziasm, din dorința de a face cunoscute, atât publicului din România cât și publicului interațional, valorile muzicale mai puțin promovate și mediatizate, dar care merită mult mai multă atenție. Timp de 5 luni, am filmat pe mai multe balcoane deasupra Bucureștiului.

Printre cei care ne-au găzduit se numără Clădirea One 88 de pe strada Mihai Eminescu și Clădirea Media One, care ne oferă o superbă panoramă a centrului Bucureștiului și pe balconul căreia vom mai poposi o perioadă, dar și prieteni care au vrut să își însuflețească balcoanele și să îi primească pe artiștii lor preferați chiar la ei acasă. Pașii ne-au purtat de pe Calea Victoriei pe Strada Londra, de la Piața George Coșbuc până deasupra Kilometrului 0 și călătoria noastră abia acum începe.

BalconyTv susține exprimarea artistică liberă și îi îndeamnă pe artiști să pună în scenă un show cât mai personal. În fiecare joi, cu o zi înainte de publicarea episodului pe platforma BalconyTv, BalconyTv Bucharest lansează un teaser format din momente amuzante și imagini de pe platou „Behind the Scenes”.

După primele 20 de episoade putem spune că am reușit să concretizăm o echipă omogenă, tânără și creativă al cărui scop comun este de a promova muzica de calitate. BalconyTv Bucharest a crescut organic, datorită implicării echipei și a artiștilor.

Luna aceasta, BalconyTv sărbătorește 10 ani de activitate. În tot acest timp platforma a reușit sa adune peste 15 000 de video-uri, peste 100 de milioane de vizualizări și 250 000 de fani pe Facebook. Povestea a început în Dublin, pe un balcon de un metru pătrat, cu un om, un microfon și o cameră video. Între timp, echipa s-a mărit, microfoanele s-au înmulțit dar formatul a rămas același: Muzică Originală pe un balcon cu o panoramă reprezentativă a orașului. Filmarea de tip „One Shot” spune totul despre simplitatea pe care BalconyTv o abordează.

Timp de 10 ani au apărut pe balcoane atât artiști aflați la început de drum cât și artiști deja consacrați precum: Ed Sheeran, Jessie J, Mumford & Sons, Nouvelle Vague, The Script, Kimbra, Dub FX, Zaz și mulți alții.

Puteți găsi primele 19 episoade BalconyTv Bucharest pe www.balconytv.com/bucharest, urmând ca vineri, 17 iunie, în jurul orei 20 să apara Episodul 20 – BalconyTv Bucharest.

 • Episodul 1 – Jazú – New Me

http://www.balconytv.com/videos/jazu-new-me

Jazú este o trupă din București a cărei muzică ar putea fi descrisă ca „neosoul & pepper” unde influențele pop se îmbină cu cele funk, jazz sau bossa nova. Exprimarea liberă și trăirea intensă a muzicii au făcut ca episodul 1 să devină și primul episod selectat de editorii BalconyTv.

 • Episodul 2 – Harlequin_Jack – Never See You Again

http://www.balconytv.com/videos/harlequin_jack-never-see-you-again

Harlequin_Jack este o trupă de alternative-electro-rock „din Giurgiu” stabilită în București. Ei ne-au adus pe balcon piesa „Never See You Again” de pe primul lor material discografic „Murder_Party” într-o variantă electronica, mai puțin obișnuită.

Acesta a fost și momentul în care Lazăr Enescu, basistul trupei a decis să se alăture echipei BalconyTv Bucharest pentru început ca fotograf.

 • Episodul 3 – E.M.I.L – Constelații

http://www.balconytv.com/videos/emil-constela%C8%9Bii

Trupa E.M.I.L nu mai necesită o introducere, băieții reușind să se mențină în scena „underground” încă de la începutul anilor 2000. Ei ne-au cântat, pe balcon, piesa „Constelații” de pe cel de-al patrulea album, intitulat „Imens”, într-o formulă acustică.

 • Episodul 4 – Pistol cu Capse – Stayin’ Alive

http://www.balconytv.com/videos/pistol-cu-capse-stayin-alive

Pistol cu Capse sunt o trupa de ReggaeRock tot din București. Ei ne-au cântat pe balcon piesa „Stayin’ Alive” ultimul single extras de pe cel de-al patrulea material de studio al trupei, intitulat „După Zece”.

 • Episodul 5 – Otherside – Astro Love

http://www.balconytv.com/videos/otherside-astro-love

Următorii invitați la BalconyTv Bucharest au fost Otherside, un proiect de electro-soul aflat la început de drum. Am auzit pe balcon piesa „Astro Love”, al doilea single de pe primul lor album „Neverending”.

 • Episodul 6 – The Amsterdams – Arrows

http://www.balconytv.com/videos/the-amsterdams-arrows

Episodul 6 i-a adus pe balcon pe the Amsterdams cu piesa “Arrows”. Acesta a fost cel de-al doilea episod BalconyTv Bucharest selectat de către editorii BalconyTv. Sunetul fresh și combinația dintre indie, pop, rock și electro i-a cucerit pe ascultătorii de peste hotare.

 • Episodul 7 – A-C Leonte – I Believe

http://www.balconytv.com/videos/a-c-leonte-i-believe

A-C Leonte este proiectul Anei Cristina Leonte, una dintre cele mai bune voci de jazz ale României și producătorul/toboșarul Tavi Scurtu (punct8). Prin acest proiect ei explorează lumea muzicii electronice live aducând o notă aparte acesteia. I Believe este primul single de pe primul lor album “Angel Minus Wings” (proaspăt lansat).

 • Episodul 8 – The Kryptonite Sparks – Ești

http://www.balconytv.com/videos/the-kryptonite-esti

The Kryptonite Sparks sunt un “power-trio incandescent” de muzica rock, indie, alternative, funk, avant-garde și pop rock. Băieții ne-au adus pe balcon piesa lor “Ești” într- o variantă “dezbrăcată” de prea multe artificii, care împreună cu cerul apăsător au dus la apariția unui episod spectaculos.

 • Episodul 9 – Uniforma – De ce S?

http://www.balconytv.com/videos/uniforma-de-ce-s

Uniforma este o trupă de post punk/ new wave născută în București în 2015. Acest episod a marcat o premieră pentru BalconyTv Bucharest deoarece îl avea ca protagonist, ca vocal și chitarist, pe Janin Pasniciuc, care la acea vreme era și sunetistul BalconyTv Bucharest.

 • Episodul 10 – Lucia & Muse Quartet – Strong

http://www.balconytv.com/videos/lucia-muse-quartet-strong

Episodul cu numărul 10 a fost și primul episod selectat ca “Video of the Week” la BalconyTv. Lucia și Muse Quartet ne-au cântat pe balcon piesa “Strong” cel de-al doilea single de pe primul album al Luciei, intitulat “Silence”. În mod excepțional, povestea Luciei începe tot pe un balcon, cel al părinților ei, în 2011, când aceasta a devenit cunoscută la nivel internațional după ce varianta ei a piesei “Silence” (a trupei The Moood) a reușit să strângă peste 2 milioane de vizualizări pe youtube în doar câteva zile.

 • Episodul 11 – Shesdead – Picătura

http://www.balconytv.com/videos/shesdead-picatura

Shesdead este o trupă de rock alternativ/ psihedelic din București. Ei ne-au prezentat pe balcon piesa lor “Picătura”, al doilea single de pe următorul lor album.

 • Episodul 12 – Omelette – Be Kind for Real

http://www.balconytv.com/videos/omelette-be-kind-for-real

Episodul 12 a fost de asemenea selectat de către editorii BalconyTv. Trupa Omelette, un duo electro pop/electro punk a făcut o impresie extrem de bună în rândul publicului internațional. Acesta a fost și prima lor apariție live! Acest episod a fost realizat în parteneriat cu Spellground Festival, care va avea loc în 12-14 August într-un loc încă secret din Sud-Estul României.

 • Episodul 13 – Petra Acker & The Band – Intellectual Advice

http://www.balconytv.com/videos/petra-acker-the-band-intelectual-advice

Episodul 13 a fost unul foarte eclectic și colorat, Petra Acker, o prezență vibrantă adunând în jurul ei o mulțime de muzicieni talentați și interesanți. Petra Acker & The Band  ne-au cântat pe balcon piesa “Intellectual Advice”, o piesă care ar provoca la dans până și cel mai leneș om de pe planetă.

 • Episodul 14 – Wooldozer – Heavy Matter

http://www.balconytv.com/videos/wooldozer-heavy-matter

Următorii pe balcon au fost “greii” de la Wooldozer, o trupă de stoner rock din București cu o personalitate aparte. “Heavy Matter” a marcat și cel mai zgomotos episod de la BalconyTv Bucharest de până acum! J

 • Episodul 15 – Helen – Tell Me

http://www.balconytv.com/videos/helen-tell-me

Pentru episodul 15 am avut-o alături de noi pe Helen care ne-a prezentat piesa “Tell Me” primul single de pe primul ei EP, intitulat “In Another Place”.

 • Episodul 16 – Days Of Confusion – Eternal Summer

http://www.balconytv.com/videos/days-of-confusion-eternal-summer

Days of Confusion se prezintă ca fiind o trupă de alternative metal/post grunge însă formula acustică pe care au adoptat-o pentru balcon, de 3 chitare și 2 voci, ne-a ajuns la suflet. Ei ne-au cântat “Eternal Summer” o piesă tribut, dedicată victimelor tragicului eveniment din Colectiv și celor care nu mai sunt printre noi astăzi.

 • Episodul 17 – Mike Parker`s Trio Theory – Rob Ford 4 PM

http://www.balconytv.com/videos/mike-parkers-trio-theory-rob-ford-4-pm

Mike Parker’s Trio Theory este mai mult decât jazz.  Proiect a luat naștere la începutul anului 2011, moment ce marchează și apariția primului lor album. Trio-ul americano-polonez este considerat de către critici “un mix de post bop, indie rock, avant-garde și muzică modernă”, aceștia reprezentând dovada vie că un contrabas, un set de tobe și un saxofon pot crea o diversitate de texturi muzicale și pot face publicul să se miște pe ritmuri de jazz. Trebuie doar să ascultați Rob Ford 4 PM pentru a înțelege de ce și acest episod a fost selectat de către editorii BalconyTv.

 • Episodul 18 – Alternosfera – Din Păcate

http://www.balconytv.com/videos/alternosfera-din-pacate

Alternosfera este o trupă de rock alternativ din Chișinău, Republica Moldova, extrem de îndrăgită atât în România cât și peste hotare. Ei ne-au cântat pe balcon piesa “Din Păcate” primul single extras de pe cel de-al șaselea material de studio al formației “Haosoleum”.

 • Episodul 19 – Blue Night Shadow – Am Iubit

http://www.balconytv.com/videos/blue-night-shadow-am-iubit

Cel mai proaspăt episod BalconyTv Bucharest îi are ca protagoniști pe „Blue Night Shadow” cu piesa lor „Am Iubit”. Blue Night Shadow ne-au impresionat prin vocea puternică și prin influențele de blues încă din primăvară, când i-am auzit live la Global Battle of The Bands, eptapa Muntenia.

Pentru orice fel de detalii contactați-ne cu încredere pe adresa bucharest@balconytv.com

www.BalconyTv.com

Music With a View

Echipa BalconyTv Bucharest:

Călina Curticăpean – Producer & Host

Alex Purje – Producer & Director

Dan Damian – Sound Engineer

Lazăr Enescu – Videographer & Photographer

Maria Predica & Radu Ciocan – Trainee

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner