André Rieu a primit ”Premiul International – Prietenii Romaniei” in cadrul Galei Premiilor de Excelenta ”Om intre oameni”

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » André Rieu a primit ”Premiul International – Prietenii Romaniei” in cadrul Galei Premiilor de Excelenta ”Om intre oameni”

Aseara, indragitul violonist André Rieu a obtinut ”Premiul international – Prietenii Romaniei” in cadrul celei de-a sasea editii a Galei Premiilor de Excelenta in Civism ”Om intre oameni”.  Marele artist a fost omagiat pentru palmaresul sau impresionant, pentru cele sapte concerte extraordinare sustinute anul trecut pe scena din inima capitalei,  pentru ca a adus stralucirea valsului din saloanele vieneze in mijlocul publicului larg, pentru geniul sau violonistic, pentru performanta de a fi scos muzica clasica din salile de concert si de a o fi mutat pe stadioane si in parcuri, de a fi reusit ca, pe langa publicul restrans, specializat, sa atraga si sa fidelizeze un public imens, care astazi asculta cu un entuziasm debordant piese ale marilor compozitori.

Cuvintele de apreciere la adresa maestrului André Rieu au continuat in prezenta auditoriului:

”Il omagiem cu dragoste si respect, ca raspuns la dragostea si respectul pe care le poarta poporului roman. Suita de concerte-maraton, desfasurata in vara, la Bucuresti, a fost memorabila, iar atmosfera creata de publicul roman a fost catalogata de maestrul insusi drept ”coplesitoare”. Cum incandescent a fost concertul sustinut la Maastricht, impreuna cu marele naist Gheorghe Zamfir si un grup de muzicieni romani. Ziarele au titrat atunci: ”André Rieu a ridicat Europa in picioare pentru Romania”!

050615, Boekarest: concert Andre Rieu. Foto: Marcel van Hoorn.
050615, Boekarest: concert Andre Rieu. Foto: Marcel van Hoorn.

Cum prietenul la nevoie se cunoaste, maestrul a venit special in Romania, atunci cand a auzit despre tragedia de la Clubul Colectiv. A pastrat un moment de reculegere la locul comemorativ din fata Clubului si a declarat ca toate incasarile DVD-ului facut in Romania – pe care vi-l oferim cu drag si domniilor voastre in aceasta seara – vor reveni tinerilor si familiilor lor.

Iata un sincretism emotionant, unic, intre daruirea medicilor romani care s-au ingrijit de trupurile arse ale oamenilor si generozitatea muzicianului care s-a ocupat de sufletele oamenilor. ”

Aflandu-se in perioada pregatirilor pentru urmatorul turneu, Andre Rieu nu a putut fi prezent la gala  ”Om intre oameni”, dar a transmis un mesaj video emotionant prin intermediul caruia a adresat multumiri speciale si a marturisit ca este nerabdator sa revina pe scena din Piata Constitutiei cu noul sau concert, ce se va desfasura in data de 11 iunie.

Mesaj video Andre Rieu aici:

Galei Premiilor de Excelenta in Civism „Om intre oameni” organizata la initiativa  primarului Neculai Ontanu si a Primariei Sectorului 2 cu sprijinul Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta aflata sub egida Academiei Romane, s-a desfasurat marti, 12 ianuarie 2016, cu prilejul Zilei Nationale a Culturii, la Sala „Studio” a Teatrului National Bucuresti „Ion Luca Caragiale”, in prezenta unui public distins.

Nominalizarile au apartinut juriului, alcatuit din nume de prestigiu:  domnul Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, IPS Ciprian Campineanul, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei si acad. Eugen Simion, presedintele Fundatiei Nationale pentru Stiinta si Arta, acad. Maya Simionescu, vicepresedinta aceleiasi fundatii.

Printre laureatii editiei actuale a Galei Premiilor de Excelenta in Civism  „Om intre oameni” s-au aflat de asemenea:

  • Ilie Nastase – Excelenta in sport;
  • Dumitru Prunariu – Aspiratie si cutezanta;
  • Dorel Visan – Magia Cuvantului;
  • Mircia Dumitrescu – Patriarhul Artelor;
  • Nicolae Tanase – Spiritualitate si har ;
  • Nicolae Zamfir -Stiinta mileniului trei;
  • Medicina – corifeii vietii – premiu colectiv cadrelor medicale care au ajutat victimele din incendiul Colectiv
  • Andre Rieu – Premiul international – Prietenii Romaniei.
Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 24 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9729 RON
GBP 1 x GBP = 5,9082 RON
USD 1 x USD = 4,5749 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 iulie 2024

Acum la Bucureşti
28 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner