Andrea Bocelli a lansat un duet cu Cecilia Bartoli pentru melodia “Pianissimo”

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Andrea Bocelli a lansat un duet cu Cecilia Bartoli pentru melodia “Pianissimo”

Andrea Bocelli, cunoscutul tenor la nivel mondial prezinta publicului un nou duet, “Pianissimo”, alaturi de mezzo-soprana Cecilia Bartoli, inaintea lansarii noului sau album, de pe data de 13 noiembrie. Scrisa de compozitorul Mauro Malavasi, care lucreaza cu Andrea de aproape 30 de ani, piesa este compusa intr-un stil minimalist si elegant, inspirat de compozitorul francez avant-garde Erik Satie.

Andrea spune ca:

““Pianissimo” este un dialog luminat dintr-un cuplu care simte privirea si iubirea lui Dumnezeu, cum se misca in relatia lor romatica. Asa cum adesea gasim in compozitiile lui Malavasi, pianul este in centrul atentiei si acompaniaza vocile cantaretilor.”

Urmareste aici videoclipul:

 

Cecilia Bartoli adauga:

“A fost minunat sa cant “Pianissimo” in duet cu Andrea. Este o melodie atat de frumoasa. Chiar mi-a facut placere!”

Videoclipul ce acompaniaza duetul, ii gaseste pe Andrea si Cecilia la eleganta vila Tenuta Corbinaia din Toscana, Italia. Regizat de catre Riccardo Guarnieri si Luca Scota, videoclipul prezinta imagini superbe cu mediul rural italian, la finalul verii, care completeaza perfect duetul emotionant.

Urmatorul album, “Believe”, exploreaza temele spirituale ale credintei, caritatii si sperantei, celebrand puterea muzicii de a alina sufletul. Acesta vine dupa recordul pe care Andrea l-a doborat cu spectacolul “Music is Hope”, din luna aprilie a acestui an (Pastele), sustinut la caterdala istorica a Domului din Milano, care a devenit cel mai urmarit show classic live din istorie, cu peste 28 de milioane de vizualizari din intreaga lume, in primele 24 de ore.

Pe langa colaborarea cu Cecilia Bartoli, pe album se afla inca un duet, cu Alison Krauss si o noua compozitie a lui Ennio Morricone, un colaborator de-al lui Bocelli, numita “Inno sussurato”. De asemenea, vor fi si piese cunoscute si deja indragite, precum “Hallelujah” si “You’ll Never Walk Alone”. Andrea si-a compus propriile variante pentru “Ave Maria” si “Padre Nostro”, care se vor regasi pe acest album.

Una dintre comorile ascuse de pe albumul “Believe” este “Fratello sole sorella luna (Dolce è Sentire)”, piesa ce a aparut in filmul Brother Sun, Sister Moon, de Franco Zeffirelli, cu muzica compusa de Riz Ortolani. Inca o incantare este “Angele Dei”, o piesa nou descoperita de catre Puccini si aranjata de catre Michael Kaye, pe care Andreea a cantat-o pentru prima oara in 2019. Initial a fost scrisa fara versuri, dar Andrea a cerut adaugarea cuvintelor unei rugaciuni.
Andrea adauga:

“Tracklist-ul albumului “Believe” este rezultatul unei calatorii spirituale pe care eu am parcurs-o in ultimii ani, care a dus la o crestere constanta. Noul album este intruchiparea nevoii de a stabili o noua cale, ce aduce impreuna piese ce vorbesc sufletului si ofera persoanei ce il asculta un stimulent de a se conecta cu partea lui spirituala si sa o asculte.”

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 29 noiembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9725 RON
GBP 1 x GBP = 5,7376 RON
USD 1 x USD = 4,5419 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 29 noiembrie 2023

Acum la Bucureşti
2 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner