Au început înscrierile pentru Danube Sounds – un program european dedicat muzicienilor

Prima pagină » Cultură » Au început înscrierile pentru Danube Sounds – un program european dedicat muzicienilor

Până pe 30 aprilie muzicienii din Romania sunt invitați să se înscrie gratuit la Danube Sounds – un proiect dezvoltat prin programul Music Moves Europe al Comisiei Europene. Artiștii selectați vor fi invitați la Budapesta la celebrul studio de înregistrări A38, unde vor colabora cu producătorii muzicali Steve Dub și Mo Hausler.

Steve Dub, câștigător a cinci premii Grammy, a lucrat până acum cu The Chemical Brothers, The Prodigy, Moby, Daft Punk, Katy Perry, Clean Bandit. Mo Hausler este producător și inginer de sunet recunoscut pentru colaborările sale cu Björk, Everything Everything, Bat For Lashes, Marina and the Diamonds, și One Direction.

Programul Danube Sounds este dedicat tuturor muzicienilor, de la vocaliști la instrumentiști,  songwriteri sau producători, indiferent de genul muzical abordat. Participanții au ocazia de a-și extinde rețeaua de contacte și de a-și îmbunătăți aptitudinile sub îndrumarea unei echipe de mentori experimentați din industria muzicală din Europa Centrală și de Est.

Care sunt pașii pentru înscrierea în program?

  1. Muzicienii cu experiență în compoziție sau cei care fac parte dintr-un proiect muzical în calitate de instrumentiști completează formularul de înscriere de aici: https://danubesounds.eu/user/register
  2. După înscriere aceștia aleg doi muzicieni din alte țări europene alături de care vor compune un demo. Muzicienii își pot alege colaboratorii din rețeaua proprie de contacte sau pot cere ajutorul mentorilor Danube Sounds
  3. Demo-ul compus va fi urcat pe platforma https://danubesounds.eu/ până pe 30 aprilie 2021

Producătorii muzicali, Steve Dub și Mo Hausler vor face o selecție a demo-urilor înscrise și vor alege 4 cântece. Toți muzicienii implicați în compoziția celor 4 cântece vor fi invitați la Budapesta în perioada 26-27 mai unde vor înregistra alături de cei doi producători cântecul înscris. Sesiunile de înregistrări se vor defășura în celebrul studio A38, situat într-o vapor de pe Dunăre. Artiștii selectați vor participa de asemenea și la o serie de workshop-uri pe teme de producție muzicală, publishing, promovare, drepturi de autor etc. susținute de mentorii Danube Sounds. Costurile de deplasare și de ședere ale participanților la Budapesta vor fi acoperite de către organizatorii programului. Cântecele înregistrate la studio-ul A38 vor fi incluse pe un EP intitulat Danube Sounds, care va fi promovat în toate țările partenere ale proiectului: România, Ungaria, Austria, Polonia și Slovacia. 

Danube Sounds https://fb.watch/4k90YezGHd/

 Mentorii Danube Sounds sunt profesioniști din industria muzicală europeană, delegați de către insituțile partenere ale proiectului. Printre ei se numără Mario Fartacek, producător, inginer de sunet și compozitor originar din Viena, cunoscut ca parte a duo-ul de pop electronic Mynth; Mikołaj Trybulec din Varșovia, compozitor și producător pentru Oliver Heldens sau Flux Pavilion; Alexei Țurcan, un adevărat one man orchestra, interpret,  compozitor și producător muzical recunoscut pentru colaborările sale cu Fanfara Ciocârlia, Akua Naru, Timpuri Noi, Vama, Travka, Lucia, Marius Mihalache,  Alexandrina, Silent Strike, Muse Quartet, CTC șamd; Kamau Makumi compozitor și co-fondator al Banana Records, filială a Universal Music Group din Ungaria.

Partenerii Danube Sounds sunt agenții de management și booking, case de discuri, birouri de export și săli de concerte din Europa Centrală și de Est. Aceștia sunt: A38 Ship, Tendencies21 și Banana Records din Ungaria, Ink Music din Austria, Lala Slovak Music Export din Slovacia, Music Export Poland din Polonia, Overground Music din Romania.

Danube Sound este co-finanțat de Comisia Europeană prin intermediul programului Music Moves Europe.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 26 februarie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9753 RON
GBP 1 x GBP = 5,8238 RON
USD 1 x USD = 4,5970 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 27 februarie 2024

Acum la Bucureşti
7 °C

Cer fragmentat

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner