Baletul „Lacul lebedelor” din nou pe scena Teatrului National pe 20 noiembrie

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Baletul „Lacul lebedelor” din nou pe scena Teatrului National pe 20 noiembrie

‘’Lacul lebedelor”, cel mai faimos balet al tuturor timpurilor, revine la Teatrul National din Bucuresti, pe 20 noiembrie 2017. Spectacolul va fi pus in scena de compania port-drapel a legendarei scoli de balet ex-sovietice –  Sankt Petersburug Classical Ballet, condusa de Andrei Batalov. Vedetele spectacolului in patru acte vor fi balerinii Olga Golitsa (Odette/Odile) si Denis Nedak (Siegfried), prim balerini ai Operei de Stat din Ucraina.

Pentru acest baletul pe muzica lui P.I.Ceaikovski, in coregrafia lui Marius Petipa si Lev Ivanov, scenografia ii apartine lui Evgenii Gurenco, iar  costumele sunt create de Vera Poliudova.

Povestea ce face sa tresara inimile spectatorilor inca de la premiera ce a avut loc in anul 1877 pe scena Teatrului Bolshoy din Moscova, este tesuta in jurul printesei Odette, ce a fost blestemata de hainul vrajitor Rothbart sa isi traiasca zilele transformata in lebada. Doar dragostea netarmuita poate spulbera vraja, iar soarta pare sa fie de parte Odettei, când i-l aduce in cale pe frumosul print Siegfried, care se indagosteste iremediabil de ea. Flacara sperantei se stinge insa, când Siegfried cade prada siretlicurilor vrajitorului si ii jura credinta fiicei acestuia, Odile, pe care o confunda cu Odette. Ce se intâmpla mai departe si care va fi deznodâmântul povestii veti afla asistând la spectacolul de pe 20 noiembrie.

Spectacolul, in patru acte, celebreaza traditia scolii ruse de balet, in cea mai pura forma a sa.

Bilete pentru baletul „Lacul lebedelor” din 20 noiembrie se gasesc la casa de bilete a Teatrului National si online pe mystage.ro, startickets,ro, bilete.ro si blt.ro.

https://www.youtube.com/watch?v=7QEH2DhoqNc&feature=youtu.be

“Lacul lebedelor” va ajunge si in alte orase, in cadrul unui turneu national:

15 noiembrie  Oradea – Casa de Cultura a Sindicatelor

16 noiembrie  Satu Mare – Casa de Cultura a Sindicatelor

17 noiembrie Timisoara – Sala Operei Nationale

18 noiembrie Cluj Napoca – Casa de cultura a Studentilor

19 noiembrie Ploiesti – Casa de Cultura a Sindicatelor

20 noiembrie Bucuresti – Teatrul National I.L. Caragiale

21 noiembrie Pitesti – Casa de Cultura a Sindicatelor

29 noiembrie Craiova – Teatrul National Marin Sorescu

Biletele pentru spectacolele din tara se gasesc la sala de spectacol si pe startickets.ro.


Olga Golitsa – prim balerina – Odette/Odile

A absolvit Scoala de Coregrafie de Stat din Kiev si a devenit Prim balerin­a a Operei Nationala Tar Shevchenko din Ucraina in 2006.

A primit nenumarate distinctii in cadrul unor celebre competitii internationale de balet clasic. Printre acestea mentionam ‘’Youth of the Ballet” 2001, Serge Lifar (premiul I Kiev, 2004), Agrippina Vaganova (premiul III St. Petersburg, 2006), Anatoly Sheker (2011, 2016).

In repertoriu: Odette, Clara, Aurora (“Lacul lebedelor”, “Spargatorul de nuci” ’’Frumoasa din padurea adormita’’ al lui Ceaikovski), Julieta (“Romeo si Julieta” de S.  Prokofiev), Nikia, Kitri (La Bayadere, Don Quixote de L. Minkus), Giselle, Raymonda, Frygia (“Spartacus” de Khachaturian), Schirin (“Legenda iubirii” de A. Melikov), Lily in baletul K. Dankevicha, White (“Bolero” de Maurice Ravel), Marina (“Zorba greacul” M. Theodorakis), Susanna (“Coppelia” de L. Delibes), „Nunta lui Figaro ” etc.

Turnee in Mexic, SUA, Elvetia, Grecia, Italia, Spania, Macedonia, Danemarca, Franta, Belgia Japonia.

Olga Golitsa in Odette – Lacul lebedelor – actul I:

https://www.youtube.com/watch?v=DhwLDEWoCkA

Denis Nedak – prim balerin – Siegfried

Prim-solist al Operei Nationale din Kiev

Din 2015 este solist invitat la Teatrul American de Balet si la Opera de Stat din Viena.

Nascut in Odessa.

A absolvit Scoala de Coregrafie de Stat din Odessa in 2002.

A absolvit Academia de Dans din KIEV  Serghei Lifar in 2003.

In timpul Academiei, a fost invitat sa danseze la Opera Nationala din Kiev, unde a interpretat  rolul Paris din Romeo si Julieta si rolul Printului din Spargatorul de Nuci.

Dupa absolvire, Denis Nedak s-a alaturat Baletului National al Ucrainei, iar in 2008 a devenit solist.

In repertoriu: Solor in ‘’La Bayadère’’, Basil in ‘’Don Quijote’’, Printul in ’’Frumoasa din padurea adormita’’, Printul Siegfried in’’ Lacul Lebedelor’’, Albrecht in’’ Giselle’’, Jose si Escamilio in ’’Carmen’’, Jean de Brienne in ’’Raymonda’’, Conrad in ‘’Le Corsaire’’, Printul In ‘’Spargatorul de nuci ‘’si Krass in ‘’Spartacus’’

Participa la numeroase festivaluri internationale si este invitat in mod regulat la Festivalul Nureyev din Kazan, Rusia.

In 2014, Nedak si-a facut debutul cu ABT Dancing in rolul lui Solor in ‘’La Bayadère’’.

Repertoriul sau cu Compania include, de asemenea, Printul Désiré din „Frumoasa din paduurea adormita”.

A dansat  la nivel mondial in Rusia, Franta, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia, Australia.


Despre Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov

Compania „St. Petersburg Classical Ballet of Andrei Batalov”a fost fondata in 2014 de Andrei Batalov, unul dintre legendarii balerini rusi, prim-solist al Teatrului „Mariinski”.

Baletul Clasic din St.Petersburg”A.Batalov” este o companie tân­ara, ce isi construieste ascensiunea pe fundamentul traditiei ruse in arta.

Stele ale baletului ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko – Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii, Olga Golitsa, Denis Nedak- Ucraina sunt solistii principali ai companiei, iar corpul de balet este de inalta clasa.

Compania de Balet intruneste 50 de artisti profesionisti, care au absolvit Academia de Balet Vaganova din Rusia si alte reputate scoli de dans din Rusia si Ucraina, conduse de catre mari maestri de balet, fosti dansatori emeriti.

Repertoriul companiei “St. Petersburg Classical Ballet” cuprinde capodopere ale baletului clasic si creatii de dans contemporan ca: Lacul lebedelor, Spargatorul de nuci si Frumoasa din padurea adormita de Piotr Ceaikovski, Chopiniane si Giselle de A. Adam, Les Sylphides de Michel Fokine , Don Quijote si Paquita de L. Minkus .

Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt magnifice.

Baletul clasic din Sankt Petersburg Andrei Batalov a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia, Cehia, Japonia, SUA.


Despre Andrei Batalov – prim solist al Teatrului Mariinski, fondator al Companiei de Balet Clasic din Sankt Petersburg.

Absolvent al Academiei de Balet „Vaganova”, din Rusia, Andrei Batalov  domina scena de balet de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat „Mussorgsky” din Sankt-Petersburg, iar doi ani mai târziu a câstigat statutul de prim-solist al Teatrului „Mariinski”.

El apartine unei aristocratice elite a dansului clasic din trecut si prezent, din care fac parte legende precum Vestris si Nijinsky, Mikhail Baryshnikov si Julio Bocca.

Andrei Batalov detine un palmares impresionat la marile concursuri internationale de balet . A fost câstigator a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya, din Japonia, in 1996, si la Paris, in 1997. A câstigat premiul al doilea la Concursul International Rudolf Nureyev, la Budapesta, in 1996, premiul intâi la Arabesque-96,  Concursul de Balet Perm, din 1996, si Marele Premiu la Concursul International de Balet, de la Moscova, din 1997.

A jucat pe scena Teatrului „Mihailovski”, intre anii 1992-1994 si pe cea a Teatrului „Mariinsky”,din 1994, detinând roluri principale in spectacolele de balet Cavalerie halt, La Sylphide, Corsarul, Don Quijote, La Bayadere, Manon, Seherezada, Romeo si Julieta. La Royal Ballet, din Danemarca, unde a jucat intre anii 2000 – 2002, repertoriul sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi Printul Siegfried, in Lacul lebedelor, Albert, in Giselle, si balete contemporane de Peter Martins si Kevin O ‘Dale.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 15 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,9174 RON
USD 1 x USD = 4,6576 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 15 iunie 2024

Acum la Bucureşti
27 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner