Bistrița este cetatea artelor vechi în acest sfârșit de săptămână

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Bistrița este cetatea artelor vechi în acest sfârșit de săptămână

Muzica veche, dansurile renascentiste, meșteșugurile pun stâpânire pe burgul Bistriței, în perioada 6 – 8 august. Este timpul Festivalului de arte vechi, un eveniment realizat de Asociația Culturală Bistrița Medievală, în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Fundația Societatea de Concerte și co-finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de către Primăria Municipiului Bistrița.

 

Organizatorii Festivalului de Arte Vechi au pregătit un program atractiv, cu momente menite să recreeze atmosfera de acum sute secole. Astfel, publicul larg se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche avându-i ca protagoniști pe Nicolae Szekely (prezentare și repertoriu aici: https://bistritamedievala.ro/prezentare-nicolae-szekely/) la lăuta renascentistă, archlute și chitara barocă, Norbert Töttösy (prezentare și repertoriu aici: https://bistritamedievala.ro/curriculum-vitae-tottosy-norbert/), în cadrul concertului de inaugurare a sistemului pneumatic proaspăt renovate și extinse al orgii Bisericii Romano-Catolice Sfânta Treime Bistrița, recitalul grupului Huniai Cantores (prezentare și repertoriu aici: https://bistritamedievala.ro/huniadi-cantores/) ce va avea loc la foișorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi și parcul central al Bistriței.

Vernisajul primei expoziții personale de pictură cu motive săsești a creatoarei Silvia Țogorean, precum și atelierele de creație susținute de aceasta (locuri epuizate, vă mulțumim!) la Casa Argintarului, îmbogățesc paleta artelor frumoase reprezentate în cadrul Festivalului, pentru ca meșteșugarii și artizanii Produs în Bistrița-Năsăud șă aducă un plus de culoare și veselie în inima cetății.

Programul actualizat al festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro. Evenimentele vor putea fi urmărite live sau înregistrate și pe pagina de Facebook al evenimentului https://www.facebook.com/artevechibistritamedievala

Pentru recitalurile Nicolae Szekely, Norbert Töttösy și pentru vernisajul expoziției mai sunt câteva locuri disponibile. Prin urmare, vă rugăm să aveți amabilitatea de a confirma, până la data de 5 august, prin e-mail bistritamedievala@gmail.com sau numărul de WhatsApp 0775168321

 

Program Festivalul de arte vechi Bistrița

6-8 august 2021
Ediția I

 

Vineri, 6 august

Casa Argintarului – Centrul German Bistrița

Str. Dornei nr. 5

Ora 17.00

Vernisaj pictură tradițională săsească – Silvia Țogorean

Ora 19.00

Recital Nicolae Szekely – lăută renascentistă, arhilăută, chitară barocă

 

Sâmbătă, 7 august

Casa Argintarului – Centrul German Bistrița

Str. Dornei nr. 5

Ora 10.00

Ateliere de creație

 

Biserica Romano-Catolică

Str. Gheorghe Șinchai nr. 26

Ora 17.00

Norbert Töttösy – recital de orgă, inaugurarea orgii proaspăt renovate și extinse

 

Pietonalul Liviu Rebreanu

Ora 18.30

Dansuri medievale cu grupul Nosa

 

Duminică, 8 august

Parcul central – Foișor

Ora 17.00

Dansuri medievale cu grupul Nosa

Ora 18.00

Recital Huniadi Cantores – muzică medievală, renascentistă și tradițională

 

Pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe pietonalul Liviu Rebreanu se va desfășura Târgul de meșteșuguri Produs în Bistrița-Năsăud.

Participanții la evenimente vor respecta măsurile în vigoare privind prevenirea răspândirii Covid-19.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 20 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,9010 RON
USD 1 x USD = 4,6356 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 iunie 2024

Acum la Bucureşti
24 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner