Cirque Etoile vă invită la premiera Zaronia

Prima pagină » Noutăţi » Cirque Etoile vă invită la premiera Zaronia

La finalul acestei săptămâni, pe 28 martie, Cirque Etoile își deschide stagiunea la București cu Zaronia. Un spectacol de o o oră jumătate, care își poartă mai micii și mai marii spectatori pe tărâmul fantastic al Zaroniei, un regat pentru a cărui supremație luptă demoni și oameni, lumini și umbre… și unde, ca în orice poveste clasică,  dragostea triumfă. Trailer oficial aici. Pentru acreditări la premieră, vă rugăm contactați pr@cirqueetoile.ro.

Din aprilie, reprezentațiile Cirque Etoile au loc în fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Etoile din Șos. Berceni, nr. 24. O poveste fantasy despre lupta dintre două forțe mistice, stăpâne peste un tărâm misterios, Zaronia aduce pe scenă 30 de acrobați din România și Republica Moldova, a căror medie de vărstă nu depășeste 24 de ani (cel mai tânăr membru al distribuției are 18 ani, iar cel mai în vârstă, 36). Sportivi de performanță, câștigători ai unor concursuri internaționale de profil, tinerii acrobați rescriu istoria moștenitoarei nelegitime a regatului,  Lilly, în 18 acte, preponderent aeriene.

Show-ul cuprinde numere spectaculoase de contorsionism, eșarfe (silk) – la 5 m înălțime deasupra scenei, hamac, cercuri, gimnastică ritmică, umbrelă aeriană sau trambulină. Muzica originală compusă de Cristian Bageac leagă momentele, în interpretarea live a solistei Evelyna Dicu (Onia). Doru Moiș, creatorul momentelor de acrobație din spectacol a început sa practice gimnastica artistică de vârsta de 6 ani. A câștigat numeroase medalii și premii la concursuri în țară și străinătate, culminând cu două medalii de aur, la Campionatul European de Gimnastică Aerobică din 1999 (Birmingham, Marea Britanie) și la Campionatul Mondial din anul 2000 (Riesa, Germania).  S-a pregătit alături de coregrafa Cirque du Soleil Debra Brown și a arătat României întregi, la populara emisiune „Românii au talent”, un număr de eșarfe similar cu cele prezentate în „Zaronia”.

„Zaronia” este un spectacol ludic, plin de prospețime și ritm, care nu se lasă îngrădit de scenă. Dansatorii si acrobații lărgesc orizontul „Zaroniei” folosindu-se de întreaga încăpere. Farmecul costumelor semnate de Wilhelmina Arz, ce respectă fidel linia corpului, strălucește puternic prin opoziția între aer și foc, alb și roșu. Un moment inedit și original al show-ului este umbrela aeriană, în care Lilly – Alina Pisculungeanu (27 ani) – călătorește într-un etern poetic anotimp al primăverii.

Zaronia este de fapt o lume magică. Cu ani în urmă, osteniți de călătoria lor prin Univers, doi demoni, Zaro (Cristian Firu) și Onia (Evelyna Dicu), iau în stăpânire, cu ajutorul lui Pan (Martea Fiodor) un tarâm al nimănui. Zadarnic își doresc un moștenitor, căci Onia, proaspăta regină, nu poate să poarte copii. Zaro întâlnește o altă femeie, simplă, dar frumoasă, de care se îndrăgostește. La scurt timp vine pe lume Lilly (Alina Pisculungeanu). Regina descoperă taina lor și, înnebunită de durere, ordonă execuția copilei din flori, acum singurul moștenitor al Zaroniei. Aflând de planul criminal, Zaro caută un loc în Univers unde Lilly ar putea trăi departe de furia reginei, și sfârșește prin a o ascunde într-o lume condusă de oameni. Două decenii mai târziu, regina prinde de veste. Crescută fara părinți, Lilly este fericită doar în preajma lui Daimon (Doru Moiș), de care e îndrăgostită. Demonii trimiși de regină s-o răpească nu o pot atinge – e protejată de o aură puternică. În locul ei, demonii îl iau pe Daimon, gândind că s-ar putea dovedi de folos. Lupta se poartă de-aici mai departe în… Zaronia.

Sala Etoile se află în aula Universității Spiru Haret din Șoseaua Berceni nr. 24 (stația de metrou Apărătorii Patriei, în diagonală). Accesul în sală este permis de la ora 19.00, iar spectacolul începe de la ora 20.00. Show-ul durează o oră jumătate, cu o pauză de 15 minute. Intrarea este gratuită pentru copii mai mici de 5 ani, aceștia pot sta în brațele părinților; accesul copiilor sub 3 ani nu este recomandat. Copii cu vârste mai mari de 5 ani plătesc bilet.

Biletele costă 65 de lei și sunt disponibile pe Bilete.ro, în magazinele Germanos, în oficiile Poștei Române și în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro. Cirque Etoile multumește pe această cale partenerilor media Național TV, Gold FM, Național FM, HFM, TVH, Ring, Zile și Nopți, 220.ro, 121.ro, divahair.ro, liternet.ro, teatru.pro, 4arte.ro, realitatea.net, Realitatea TV, TV City, Cațavencii, Indoor Media, Unirea Shopping Center precum și Universității Spiru Haret.

www.zaronia.ro

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9764 RON
GBP 1 x GBP = 5,8125 RON
USD 1 x USD = 4,6687 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
17 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner