Concertul maestrului GHEORGHE ZAMFIR, succes răsunător la Roma

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Concertul maestrului GHEORGHE ZAMFIR, succes răsunător la Roma

După succesul uriaș înregistrat în concertul susținut pe 1 martie 2017, la Sala Palatului din București,  Ciocârlia românească, Doina de jale, sârbele și horele românești au răsunat, sub ropotele de aplauze ale spectatorilor, în urmă cu câteva zile, la sala Auditorium Conciliazione din Roma. Sunetul naiului românesc a mângâiat cu dor și cu blândețe inimile românilor și ale italienilor care au asistat la concertul maestrului Gheorghe Zamfir, susținut, și de această dată, cu casa închisă.

Oficialități locale, vedete ale televiziunii italiene ca Paolo Bonolis, cunoscut prezentator și realizator de emisiuni TV, împreună cu Excelența Sa, Domnul Ambasador al României în Italia și Malta, George Bologan, s-au bucurat de concert la unison cu publicul entuziast.

Gheorghe Zamfir, artistul ambasador al cântecului și poeziei populare românești a oferit auditoriului un concert emoționant. Timp de două ore, muzica interpretată de Gheorghe Zamfir a copleșit și a captat atenția tuturor celor prezenți.

Timp de două ore, muzica românească a tronat la Roma: spectatorii au plâns, au râs, au scandat numele Maestrului. Roma a fost pentru o seară, România. Emoțiile sublime, îmbrățișările, florile și fotografiile au completat atmosfera unei seri magice, de neuitat.

În aceleași aplauze fulminante și lacrimi, românii au rezonat cu îndemnul adresat de Gheorghe Zamfir, la finalul concertului:

„Veniți acasă, oameni buni, veniți în România!”[…] „Dumnezeu să vă ajute!”

Secvențe din concert:

Seara de 4 martie 2017 a fost fără îndoială o seară de suflet și cuget românesc.

De aceeași experiență vor avea parte admiratorii marelui artist din Israel. Până la sfârșitul lunii martie, maestrul Gheorghe Zamfir își va continua turneul internațional cu alte 5 reprezentații susținute în diferite orașe din Israel, urmând a poposi pentru un concert în Polonia.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9751 RON
GBP 1 x GBP = 5,8059 RON
USD 1 x USD = 4,5879 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner