Control Club inaugurează o nouă serie de evenimente sub titulatura OUTER – NATIONAL

Prima pagină » Noutăţi » Lansări » Control Club inaugurează o nouă serie de evenimente sub titulatura OUTER – NATIONAL

De 1 mai, Control Club din București inaugurează o nouă serie de evenimente sub titulatura OUTER – NATIONAL. Invitații speciali ai primei ediții sunt africanii tuaregi din deșertul Saharei, trupa Terakaft.

Evenimentul va începe de ziua, de la ora 18.00, pe terasă, cu Stutz & Dragoș R. care vor mixa muzică cu specific African, din nordul dar și din sudul bătrânului continent, barbeque pe terasă cu specialități marocane și africane, soare și voie bună. Și câteva surprize.

Începând cu orele 22.00, ne vom muta în sala Berlin, unde vor concerta cei de la Terakaft. După concert, after party cu Andrei Rusu (Khidja), D. Rusu și Stutz.
Intrare generală: 10 lei.


OUTER – NATIONAL este o nouă serie de evenimente inițiate de către Control Club, cu intenția de a aduce pe scena locală o muzică specifică anumitor popoare și regiuni geografice din întreaga lume. OUTER – NATIONAL își propune să definească mai concret termenul generic (și ușor paradoxal) de “world music” sau “musique du monde”, în căutarea aspectului autentic, original, specific și mondial din muzica de azi.


Pentru episodul 1, pe care îl vom considera deopotrivă și un episod pilot, mergem în nordul Africii, în centrul deșertului Sahara și statul Mali – locul de origine al tuaregilor de la TERAKAFT / TERAKAFT (official FB page).

Terakaft, care în dialectul Tamasheq (specific popoarelor Tuareg din Sahara) înseamnă “caravană”, este o trupă autentică de “desert rock n blues”, formată în 2001 de către Sanou Ag Ahmed și Kedou Ag Ossad. Aceștia au fost membri inițiali ai trupei Tinariwen, cei care în 2012 au mers la Hollywood pentru a ridica un Grammy pentru cel mai bun album (Tassili).

Cu patru albume lansare până acum, Terakaft urmează a lansa oficial cel de-al cincilea album, Tenere (Alone) la fix o săptămână după concertul din Control club, la casa de discuri Outhere Records.

Sound-ul specific Tuareg a fost influențat de-a lungul timpului de diferite conflicte care au avut loc pe teritoriul Africii de Nord, mulți dintre luptătorii rebeli schimbând armele cu chitări. Aerul mistuitor, nisipul fierbinte și o istorie întunecată a acestui popor nomad au dat naștere unui sound psihedelic, complex și foarte intens, sculptat de chitări, voci și percuție.

Printre cele mai proeminente trupe Tuareg menționăm Tinariwen (favoriții lui Bob Dylan și Carlos Santana), Terakaft, Bombino, Tamikrest, Groupe Inerane, Group Doueh, Toumast, Aziza Brahim, Faris și alții.

https://terakaft.bandpage.com/

Terakaft’s sound is the starkest and most compelling excursion yet into the sonic world of the Sahara“.
Mark Hudson, The Daily Telegraph


Control Club: Constantin Mille nr 4, București

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9763 RON
GBP 1 x GBP = 5,8158 RON
USD 1 x USD = 4,6625 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 20 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
6 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner