Costi Ionita – producator pentru Europa de Est

Cu toate ca este foarte ocupat cu concertele pe care cel mai nou album, semnat “Costi & Prietenii”, i le-a adus, Costi Ionita isi face timp si pentru a fi producatorul unor noi piese, melodii care insa nu sunt realizate pentru el, ci pentru artisti din intreaga Europa de Est!

Dupa ce in 2005 a lansat hit-ul “Mare suparare”, Costi a inceput sa fie contactat de mari case de discuri din Bulgaria si Serbia pentru a produce piese pentru artisti foarte cunoscuti din acele tari. Prima persoana care a beneficiat de talentul lui Costi a fost nimeni alta decat bulgaroaica Pepa, care, dupa ce a inregistrat piesa produsa de Costi, care a ajuns un hit foarte fredonat in Balcani, s-a reintors in Romania pentru a face si un duet cu artistul. Melodia se numeste “Nai Dobria”, este inclusa pe noul album “Costi & Prietenii” si  este deja foarte apreciata de fanii lui Costi.

Saptamana aceasta alte doua vedete din Balcani au trecut pragul studioului lui Costi: Gina Stoeva si Emanuela, doua dintre cele mai mari artiste de muzica pop din Bulgaria, au venit la Costi pentru a le crea cateva piese. “Ginei i-am produs deja doua piese, dintre care una, intitulata “Do koga”, a devenit foarte cunoscuta in Bulgaria, Serbia si Cipru”. In Europa de Est sunt din ce in ce mai multe piese produse de mine care patrund pe aceasta piata, iar numele meu, si implicit numele Romaniei, apare din ce in ce mai des in Europa. Faptul ca un roman realizeaza hit-uri pentru artistii cei mai indragiti din tarile balcanice ma face sa ma simt bine ca si locuitor al acestei tari. Oricum, intotdeauna am fost de parere ca este mai bine ca intai sa cuceresti teritoriul tau, iar apoi sa te extinzi incet incet si spre locuri mai indepartate”, a povestit Costi. Cu aceasta idee in minte va pleca si Costi in Rusia, la sfarsitul acestei luni, pentru a produce doua melodii si pentru doi artisti de acolo.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp
Apreciază articolul

Alte articole