Aproximativ 350 de persoane au participat pe data de 11 octombrie în Grădina J’ai Bistrot din București la un eveniment-maraton caritabil ce s-a întins pe o durată de peste 6 ore. La pupitrele de DJ s-au regăsit 9 nume ce au fost împărțite în 3 line-up-uri și care au participat pro-bono la festival: Asociația Casa Bună, Valentin Panduru, BandBook, Adrian Borănescu, Dorina Constantin, Cismaru, Pandutzu, Ligia Keșișian, Robert Volker. Suma de 15.000 lei a fost strânsă din încasările și din donațiile obținute în urma evenimentului. Ea va fi donată în totalitate celor de la Asociația Casa Bună pentru campania «Grădinița Bună». Mai mult decât atât, în urma evenimentului, printr-un gest frumos de solidaritate, platforma de ticketing iaBilet donează și ea asociației suma de 1000 de euro pentru această campanie.
Ediția a 7-a a Munteanu Fest a fost cu și despre oameni frumoși și inimoși. Și aș dori să-i amintesc pe această cale pe oamenii faini, prietenii și cunoscuții din fața scenei care au participat și au susținut cauza, pe cei de pe scenă ce s-au aflat la pupitrele de DJ și care ne-au încântat urechile și inimile, pe cei de la J’ai Bistrot care au găzduit impecabil festivalul și mai ales pe oamenii minunați de la Asociația Casa Bună care își doresc tare mult să construiască o grădiniță. Pot spune cu mâna pe inimă că a fost o mobilizare exemplară din partea tuturor. Și mă bucur că s-a strâns o sumă așa mare de bani în urma evenimentului caritabil. De asemenea, doresc să le mulțumesc partenerilor și prietenilor de la iaBilet care m-au ajutat mult cu partea de promovare, cu sistemul de ticketing pus la dispoziție fără costuri suplimentare și care au decis să doneze și ei o sumă de bani către Asociația Casa Bună. Pentru mine a fost impresionant să văd atâta solidaritate din partea oamenilor din jur pentru a susține o cauză socială.
a spus Bogdan Munteanu, organizatorul evenimentului.
Să te apuci să faci o grădiniță e greu. Ce vrem noi să facem e mult mai greu. Și nu doar pentru că e vorba oameni și de salarii și de mulți copii în fiecare zi. Ci pentru că copiii pentru care vrem să facem noi Grădinița Bună nu au nicio șansă să ajungă la grădiniță. Pentru că părinții lor sunt de multe ori la rândul lor încă copii sau extrem de imaturi. Pentru că ei, picii cu care lucrăm noi, au șanse mai spre deloc și pentru că noi suntem una din puținele șanse pe care le vor avea. Pentru că nu vrem deloc să depindem de stat și nici de fonduri europene căci ambele vin cu probleme și cu riscuri mari. Pentru că e nevoie de un sat să crești un copil și noi vrem să creștem cam 90 în fiecare an la grădiniță pe lângă cele câteva sute de care ne ocupăm deja. Am făcut primul pas. Am dat mâna pentru un teren unde avem și grădină și, o livadă, și un solar căci vrem copiii să mănânce cât de sănătos se poate. Un teren care e aproape, aproape de Casa Bună tocmai pentru a avea costuri cât mai mici. O să ne apucăm de construit, iar la anul în septembrie sper să avem totul gata. O să avem nevoie de ajutor căci să facem singuri e degeaba. Așa că vă rugăm să veniți lângă noi. A face bine e molipsitor. Și ne face și pe noi mai buni
a declarat Valeriu Nicolae, fondator Asociația Casa Bună.
Toți participanții care au achiziționat un bilet la eveniment au beneficiat de acces la maratonul muzical, dar, totodată, au donat automat suma aferentă biletului către campania «Grădinița Bună» a celor de la Asociația Casa Bună.
Toate detaliile despre această ediție a Munteanu Fest ce tocmai s-a încheiat pot fi găsite pe pagina dedicată de eveniment: https://fb.me/e/4EJ2mN68d
Casa Bună este de fapt un grup de oameni mari, minunați care fac lucruri extraordinare pentru oameni mici care au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Ne bucurăm de fiecare dată când reușim să fim alături de Casa Bună sub orice formă putem. De data asta, alături de Munteanu Fest – căruia îî dorim cât mai multe ediții cel puțin la fel de reușite – am umplut grădina de oameni și fapte bune.
a spus Corina Gliga, PR & Soul la J’ai Bistrot.
Proiectul căruia noi îi spunem “Grădinița de sâmbătă” a început acum 5 ani în Școala 136 din Ferentari. Într-o sală de clasă reușeam atunci să adunăm 6 copii. Acum, aducem la “Grădinița de sâmbătă” 75 de copii și numărul este în creștere. O singură zi din săptămână și o singură cameră din Casa Bună din Jilava nu mai sunt de ajuns. Căutăm să ne extindem, astfel încât grădinița de sâmbătă să fie în fiecare zi pentru copiii din comunitățile vulnerabile. Pentru că în felul acesta punem baze solide ale educației lor, reducem decalajul educațional și abandonul școlar. Începând cu primii pași. Să construim o grădiniță pe bune e un vis de 5 ani. L-am lăsat la dospit până acum, iar în jurul nostru au apărut din ce în ce mai mulți oameni buni, care au înțeles importanța acestui proiect. Munteanu este unul dintre ei și îi mulțumim tare mult pentru asta. La fel cum le mulțumim tuturor celor care au venit la petrecerea de ziua lui pe care a donat-o acestei cauze, precum și celor care au donat de la distanță și au fost cu sufletul alături de noi, în grădina J’ai Bistrot. În curând, datorită tuturor acestor gesturi, vom putea pune primele cărămizi fizice la temelia «Grădiniței din fiecare zi».
a declarat Anca Teodora Sandu, Președinte Asociația Casa Bună.
Festivalul caritabil a fost organizat de Munteanu Events și povestit de RFI România.
Despre Munteanu Events:
Organizator & promoter de evenimente din anul 2015: https://www.munteanurecomanda.ro/ & www.fb.com/MunteanuRecomanda/ & https://www.instagram.com/munteanurecomanda/
Despre Casa Bună:
Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.
Al doilea obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.
În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară – din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).
Pentru mai multe informații despre asociație, vizitați https://asociatiacasabuna.ro/