Piaf! The Show, spectacol-omagiu la 60 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Edith Piaf

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Piaf! The Show, spectacol-omagiu la 60 de ani de la trecerea in nefiinta a lui Edith Piaf

Piaf! The Show, spectacolul care a electrizat Broadway-ul, in interpretarea extraordinarei Nathalie Lermitte, ajunge in sfarsit si in Romania pe 3 martie 2024. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, iar biletele pot fi achizitionate de la bilete.emagic.ro, tickets.emagic.ro,  si din retelele iaBilet si Entertix.

Considerat cel mai mare succes francofon din lume, spectacolul PIAF! The Show a avut mai mult de 600 de reprezentatii in peste 50 de tari, depasind vanzari de peste un milion de bilete, o realizare deosebita pentru aceasta productie care contribuie in mod semnificativ la promovarea patrimoniului muzical francez si a culturii francofone in intreaga lume.

Conceput si regizat de Gil Marsala, PIAF! The Show este unanim considerat de apropiatii lui Edith Piaf cel mai frumos tribut adus vreodata carierei cantaretei si s-a jucat cu casa inchisa pe scenele celebrelor teatre din lume, precum Carnegie Hall din New York sau Olympia din Paris.

De la debutul carierei sale in 1935 si pana la momentul trecerii sale in nefiinta, in 1963, Edith Piaf, nascuta Edith Giovanna Gassion, a fost si a ramas o figura emblematica in peisajul musical mondial. Ea este considerata cea mai mare cantareata din Franta si una dintre cele mai celebre interprete ale secolului XX.

In 1935, la varsta de 20 de ani, in timp ce canta pe strazile din Paris, Piaf a fost descoperita de proprietarul unui club de noapte. Acesta i-a insuflat incredere promitatoarei interprete, i-a dat celebrul pseudonim (La Môme), care mai tarziu va deveni parte din numele ei de scena si a promovat-o spre celebritate.

Ea a devenit celebra pentru interpretarea unor cantece remarcabile precum “La Vie en Rose,” “Non, je ne regrette rien” si “Milord.” Aceste melodii s-au transformat in scurt timp in capodopere muzicale si sunt strans asociate de talentul si pasiunea inconfundabile ale artistei. Cu o voce care emotiona profund si versuri care surprindeau inimile ascultatorilor, Edith Piaf a creat muzica care a rezistat trecerii timpului.

La mai bine de un secol de la nasterea sa si la 60 de ani de la trecerea sa in eternitate (10 octombrie 1963), mostenirea muzicala a lui Edith Piaf traieste in continuare. Artisti de pretutindeni ii aduc un omagiu, reinterpretand melodiile sale celebre. Cu spectacole precum Piaf! The Show, artisti ca Nathalie Lermitte aduc pe scena viata si muzica ei intr-o maniera care continua sa incante publicul.

Alain Delon spunea despre Nathalie Lermitte: “Pentru ca este o mare cantareata si o mare actrita, ea nu o imita pe Piaf… ci este Piaf pe scena!” Nathalie Lermitte s-a nascut intr-o familie de muzicieni si a inceput sa cante inca de la varsta de sase ani in trupa tatalui ei, iar la optsprezece ani a lansat primul album «Tu es tout ce que j’aime», doua extrase pe single vanzand peste 400.000 de copii. 

Cu ocazia aniversarii a saizeci de ani de la moartea lui Edith Piaf, Gil Marsalla si compania Directo Prod au anuntat un impresionant turneu global, cuprinzand nu mai putin de 120 de concerte. Ieri, pe 9 octombrie, acestia au primit si trofeul Million Spectators de la primarul orasului Nisa (Franta). Gil Marsalla si Director Prod sunt incantati sa contribuie la conservarea acestui patrimoniu muzical in lume.

Piaf! The Show, cu inegalabila Nathalie Lermitte in rolul principal, a avut primul spectacol pe 7 septembrie in Mexico City si urmeaza sa ajunga in peste 30 de tari in acest an, printre care si Romania. Spectacolul va avea loc pe 3 martie la Sala Palatului din Bucuresti.

Prin intermediul cantecelor de neuitat ale lui Edith Piaf, al proiectiilor de fotografii si a imaginilor atent selectionate si inedite ale unor locatii pariziene celebre din epoca cantaretei, dar si cu ajutorul talentului incontestabil al lui Nathalie Lermitte, Piaf! The Show va poarta in timp, intr-o calatorie emotionanta.

Biletele pentru spectacolul PIAF! The Show pot fi achizitionate de la BILETE.EMAGIC.ROTICKETS.EMAGIC.RO si din retelele IABILET si ENTERTIX.

Un eveniment organizat de Emagic, sprijinit de Institutul Francez din Romania.

Recomandat de Magic FM.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 2 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9726 RON
GBP 1 x GBP = 5,7463 RON
USD 1 x USD = 4,5313 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 2 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
9 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner