Filantropica, la Zilele Filmului European

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Filantropica, la Zilele Filmului European

Festivalul a demarat marti cu productia "Alice", a portughezului Marco Martins, primul dintre cele 16 lungmetraje care se vor proiecta pana pe 11 februarie in cadrul evenimentului.

A doua editie a Zilelor Filmului European, organizata in Algeria de catre Comisia Europeana, va aduce pe marile ecrane productia "Filantropica", de Nae Caranfil, castigatoare a patru premii internationale si a aprecierii publicului larg.

Festivalul a demarat marti cu productia "Alice", a portughezului Marco Martins, primul dintre cele 16 lungmetraje care se vor proiecta pana pe 11 februarie in cadrul evenimentului.

"Aceste zile sunt o fereastra pentru productia europeana, o ocazie pentru a arata ca Europa este compusa din tari cu limbi si culturi diferite, insa cu aceleasi valori", a spus Laura Baeza, ambasador al delegatiei Comisiei Europene in cursul unei conferinte de presa.

Fiecare din cele 16 tari participante a ales o lucrare care sa ilustreze aceasta diversitate, intre care trebuie mentionate: "En la ciudad de Sylvia" (Jose Luis Guerin, Spania), "Tout n’est q’amour" (Joram Lunser, Olanda) "Le bonheaur" (Bohadan Slama, Republica Ceha) si "The Sun Street Boys" (Gyorgy Szomjas, Ungaria), informeaza AFP.

Festivalul va aduce in vizorul publicului numeroase genul de productii, de la fictiuni si comedii romantice, pana la drame sau filme de familie, intre care reprezentatul Frantei, "Paris", de Cedric Klapisch, si "L’Abuffata" (Italia), regizat de Mimo Calopresti.

Prima editie a evenimentului a avut loc in 2006. De asemenea, Comisia Europeana mai organizeaza anual un festival cultural care atrage milioane de spectatori.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9703 RON
GBP 1 x GBP = 5,8071 RON
USD 1 x USD = 4,6322 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
24 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner