FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » FNTi4 – perspective îmbucurătoare pentru sectorul cultural independent din România

Cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Teatru Independent s-a încheiat duminică, 6 noiembrie 2016 și a înregistrat reușite notabile pentru sectorul cultural independent. Importanța evenimentului a fost demonstrată și în acest an de  publicul numeros, prezent în sălile de spectacol în fiecare zi de festival. Înființarea Asociației Teatrelor Independente din România și inițierea unui dialog cu Ministerul Culturii au reprezentat premiere istorice pentru acest sector, oferind perspective îmbucurătoare pentru teatrul independent.

Vineri, 4 noiembrie 2016, în prezența Ministrului Culturii, Corina Șuteu, directorii teatrelor independente din București și din țară s-au întâlnit pentru a dezbate, pentru prima dată la acest nivel, condițiile sectorului cultural independent. În cadrul evenimentului a fost semnat protocolul de înființare a Asociației Teatrelor Independente din România, forma juridică de solidarizare a companiilor de teatru independent din întreaga țară. Acestă inițiativă își propune să contribuie la crearea unui context favorabil dezvoltării acestui sector cultural, prin crearea unui ansamblu unitar de resurse și implementarea unei strategii de susținere și promovare a artiștilor independenți.

,,Anul acesta, nu ne-am propus să promovăm numai spectacolele incluse în program, ci și o filozofie de unitate între creatori și public, într-un context de libertate de exprimare artistică totală. Succesul îl datorăm publicului, căruia îi mulțumim pentru faptul că prin prezența constantă la spectacole, a susținut financiar continuitatea evenimentului, organizat anul acesta, pentru prima dată, din resursele proprii ale organizatorilor.’’ – George Remeș, directorul FNTi.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9758 RON
GBP 1 x GBP = 5,7677 RON
USD 1 x USD = 4,6712 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 aprilie 2024

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner