Jeanne Moreau, diva absoluta, in octombrie, la TV5MONDE

Jeanne Moreau, diva absoluta, in octombrie, la TV5MONDE

Se spune ca nimic nu este mai potrivit pentru o seara de toamna ploioasa decat un film clasic. Pentru cea de-a doua jumatate a lui octombrie, TV5MONDE a programat cateva dintre filmele-cult ale icon-ului Jeanne Moreau.

Cunoscuta ca primul sex-simbol francez care a pozat pentru coperta Time Magazine, Jeanne Moreau a primit un omagiu pentru intreaga cariera, adus de Sharon Stone, in 1998, in cadrul decernarii Premiilor Oscar. Este cea mai inalta distinctie acordata de Academia Americana de Film unei actrite internationale, ca recunoastere a contributiei aduse istoriei cinematografului mondial.

Moreau a colaborat cu mari cineasti precum Wim Wenders, Rainer Werner Fassbinder, Michelangelo Antonioni, Brigitte Bardot, Lino Ventura, Orson Welles sau François Truffaut. Ea a fost, de asemenea, muza lui Truffaut, si amintim aici de Jules et Jim, si de secventa celebra in care actrita canta Le tourbillon de la vie.

In octombrie, lasati-va sedusi de charisma lui Jeanne Moreau, la TV5MONDE.


LE DOS AU MUR

DUMINICA, 23 OCTOMBRIE 2016, DE LA 22:00

In reluare: in 31 octombrie 2016, de la 01:00

Bogatul om de afaceri Jacques Decret afla ca sotia sa, Gloria, traieste o poveste de dragoste cu un tanar actor. Pentru a se razbuna, o copleseste cu scrisori anonime, convingand-o ca amantul ei este autorul. In pragul disperarii, Gloria vrea sa se sinucida. Surprinsa intamplator de iubitul ei, il omoara accidental.

Regia: Édouard Molinaro (Franta, 1957, film alb-negru)


VIVA MARIA!

DUMINICA, 24 OCTOMBRIE 2016, DE LA 01:00

Ne aflam intr-o tara imaginara din America de Sud, in 1907. Dupa moartea tatalui sau, un terorist irlandez, Maria se alatura unei trupe de ambulante pariziene de music-hall care ii ofera un post de cantareata in duet. Partenera sa poarta acelasi prenume ca si ea.

Louis Malle creaza aici scena cult dintre Jeanne Moreau si Brigitte Bardot, doua femmes fatales pe aceeasi scena: o rochie rupta si o ocheada catre striptease, in mijlocul unei perioade revolutionare. À voir absolument!

Regia, scenariul: Louis Malle (Franta/Italia, 1965)


L’ÉTRANGE MONSIEUR STEVE

DUMINICA, 30 OCTOMBRIE 2016, DE LA 22:00

Georges Villard, un marunt angajat al unei banci, este cucerit de Domnul Steve, care ii face favoruri, il introduce in lumea buna si ii face cunostinta cu Florence, sotia sa, de care Georges se indragosteste… Jeanne Moreau, asa cum nu ati mai vazut-o pana acum, aventuroasa si devotata iubitului sau, intr-un thriller fascinant.

Regia: Raymond Bailly (Franta, 1957, film alb-negru)

© Gaumont

Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe