Lansarea dosarului „Scena performativă austriacă” şi a numărului 47(1)/2020 al Scena.ro

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Lansarea dosarului „Scena performativă austriacă” şi a numărului 47(1)/2020 al Scena.ro

Sâmbătă, 22 februarie 2020, va avea loc de la ora 19.00 lansarea primului număr în print din acest an al revistei de artele spectacolului „Scena.ro“, care include Dosarul special „Scena performativă austriacă”, realizat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac Bucureşti. Lansarea are loc la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45, București).

Evenimentul va include un spectacol lectură cu o scenă dintr-o nouă piesă austriacă de Sophie Reyer – Stele invizibile, în regia Sînzianei Stoican și interpretarea actrițelor Oana Predescu și Dana Marineci, (traducerea Ciprian Marinescu), precum și intervenții ale invitatelor speciale din Austria, criticii Irina Wolf și Michaela Preiner, care se vor afla alături de redactoarea-șefă a revistei, Cristina Modreanu, şi de directorul adjunct al Forumului Cultural Austriac Bucureşti, Andrei Popov.


Dosarul special din acest nou număr al „Scena.ro“ include analize, opinii, interviuri care pun în lumină ultimele tendințe de pe scena austriacă, de la dans contemporan, la musical și până la performance și teatru experimental. În același număr apare o anchetă despre public de Robert Bălan cu tema Cum alegi un spectacol?, interviuri cu Anna-Maria Popa, directoarea Teatrului Andrei Mureșanu din Sf. Gheorghe și cu regizorul Bobi Pricop, intervenții ale regizoarelor Leta Popescu și Elena Morar, precum și rubrici semnate de Oana Cristea Grigorescu, Marian Popescu, Mirella Patureau, Saviana Stănescu, Florentina Bratfanof, Oltița Cîntec, Andrei Popov și alții.


Numărul 47(1)/2020 al „Scena.ro“ îi are pe copertă pe membrii companiei Frilensăr, în continuarea seriei deschise anul trecut de revistă, care organizează ședințe foto pentru fiecare copertă pentru a atrage atenția asupra prezențelor noi din peisajul teatral românesc.

Nu în ultimul rând, în editorialul acestui număr Cristina Modreanu scrie despre Manifestul de la Ghent al cărui autor, regizorul Milo Rau, provoacă la o schimbare radicală a filosofiei teatrului public. Un decalog pentru viitor: „Zece reguli care, odată aplicate, ar putea schimba nu doar conținutul spectacolelor produse, ci și felul în care sunt ele produse, cât de reprezentative sunt pentru publicul din orașele în care sunt montate, ce relevanță au în afara acestor orașe, precum și, în sens mai larg, cum poate crește capacitatea lor de a schimba conversația publică, de a genera dezbateri despre o umanitate în plin proces de transformare.”

„Scena.ro“ este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS). Acest număr este publicat cu sprijinul oferit de Forumul Cultural Austriac Bucuresti și al celor care s-au abonat la revistă pentru 2020.
Campania de abonamente este încă în curs până în luna martie. Abonează-te și tu!

Informaţii în timp real – https://www.facebook.com/events/231636774510767/
Pentru contacte de presă, programări de interviuri și/sau reportaje, vă rugăm să luați legătura cu Andrei Popov, responsabilul pentru relaţia cu presa al Forumului Cultural Austriac (Andrei.POPOV@bmeia.gv.at ; 0723.17.47.96)

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9767 RON
GBP 1 x GBP = 5,8931 RON
USD 1 x USD = 4,6295 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 iunie 2024

Acum la Bucureşti
21 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner