Primii artisti confirmati la Fall in Love 2020

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Primii artisti confirmati la Fall in Love 2020

Fall in Love Festival aduce îndrăgostiților de muzică primele confirmări: Mura Masa (UK), Little Dragon (SE), Lemaitre (SUA), Grasu XXL live band (RO), Guess Who live band (RO) și Spike (RO) deschid line-up-ul celei de-a doua ediții.

Fall in Love Festival va avea loc în perioada 4-6 septembrie 2020 la Palatul Mogoșoaia. Pentru a sărbători trecerea în noul sezon, Fall in Love, cel dintâi festival al toamnei, va oferi 3 zile de concerte și de petreceri pasionaților de festivaluri, cu 1 zi în plus față de ediția precedentă.


Mura Masa (UK), unul dintre artiștii în plină ascensiune ai scenei electronice britanice, vine la primul festival al toamnei
Pe numele său real Alex Crossan, tânărul compozitor și producător de muzică electronică este bine cunoscut publicului larg în special datorită hit-ului „Lovesick”, care a ajuns pe locul 1 în Spotify Viral Charts în Statele Unite și în Marea Britanie, fiind încă în heavy rotation în playlist-urile multor radiouri din întreaga lume.

Albumul de debut, cu titlu omonim („Mura Masa”), a cunoscut un succes uriaș, propulsându-l în lumina reflectoarelor și aducându-i două nominalizări la premiile Grammy, pentru „Best Electronic Album” și „Best Recording Package”. Mura Masa a devenit astfel primul artist care a fost nominalizat, pentru același disc, atât ca muzician, cât și în calitate de creative director. Lansat în iulie 2017, albumul omonim s-a vândut în peste 500.000 de exemplare în toată lumea, având, de asemenea, peste 1 miliard de stream-uri.

Iar asta nu e tot. Remix-ul său pentru piesa „Walking Away” (aparținând celor de la Haim, trupă americană de pop rock) a câștigat premiul pentru „Best Remixed Recording, Non-Classical” la ediția 61 a Galei Premiilor Grammy.

Succesul de care se bucură Alex Crossan se datorează nu doar abordărilor fresh pe care le propune, ci și faptului că reușește să aducă împreună elemente neașteptate. Lucru pe care îl face într-o manieră foarte personală, ce transcende genurile muzicale cu ușurință și creativitate. Poate și pentru că Mura Masa este un compozitor și interpret multi-instrumentist, care știe să cânte la chitară, bas, tobe și care și-a făcut intrarea în lumea muzicală ca membru al unor trupe locale de punk, hardcore, deathcore sau gospel.

De altfel, la vârsta de numai 15 ani, Mura Masa începuse deja să producă piese prin „căutarea și mixarea de sample-uri găsite pe YouTube și prin alte colțuri ale Internetului”, după propriile sale spuse. Un an mai târziu, începuse să aibă producții proprii în zona electronică, pe care le urca pe SoundCloud sub alias-ul „Mura Masa”. Iar unul dintre aceste track-uri a ajuns să fie selectat pentru difuzare de BBC Radio 1, în emisiunile celor mai populare vedete radio britanice.

Înclinația spre a trece în mod inedit, dar natural, prin diferite stiluri muzicale este dovedită și de colaborările pe care Mura Masa le are cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști din universul muzicii rap și R&B (cele mai recente nume fiind Octavian și Nao).


Little Dragon (SE) vin pe domeniul Palatului Mogoșoaia la invitația Fall in Love Festival
Little Dragon au intrat în atenția scenei internaționale cu albumul „Ritual Union” (2011) și au continuat să inspire și să surprindă audiența printr-un sound distinct ce îmbină texturi sonice cu inserții jazzy, asezonate din plin cu o varietate de elemente, de la cele electronice la cele soul.

Iar acesta a fost doar începutul. Un alt album, „Nabuma Rubberband”, a primit o nominalizare la Premiile Grammy (2014), în timp ce single-urile „Sweet” și „Strobelight”, de pe materialul „Season High”, au intrat în Top A-listed sigles al BBC Radio 6.

Succesul a continuat, Little Dragon ajungând să urce pe scenele unor festivaluri internaționale foarte cunoscute, precum Glastonbury, Coachella sau Lollapalooza și să susțină show-uri în locații iconice, precum Hollywood Bowl (Los Angeles), unde au cântat alături de Flying Lotus.

La Fall in Love 2020, Little Dragon va aduce din dinamismul de neoprit și din energia pentru care trupa a atras atenția industriei internaționale.


Lemaitre (SUA), duo indie electronic norvegian din Los Ageles, pe scena de la Mogoșoaia
Istoria duo-ului norvegian Lemaitre a început în 2010 la Oslo, când Ketil Jansen și Ulrik Denizou Lund au decis să transpună în realitate abordarea free-form, inventivă și total contagioasă asupra muzicii. Cei doi s-au cunoscut în adolescență, la o petrecere în Oslo, unde au început să discute despre pasiunile lor muzicale. De atunci, au rămas nedespărțiți, întâlnindu-se și schimbând păreri despre muzică chiar și 14 ore pe zi.

Însăși numele proiectului are o semnificație importantă, duo-ul fiind botezat după Georges Lemaître, preot de origine belgiană care a propus teoria Big Bang-ului și a dezvoltat ceea ce acum este cunoscut sub numele de Legea lui Hubble. Acest amănunt explică multe dintre detaliile muzicale prin care duo-ul s-a făcut remarcat, inclusiv titlurile pe care le poartă unele dintre creații.

Lemaitre au debutat cu succes, chiar cea de-a doua piesă pe care au lansat-o, „The Friendly Sound”, urcând peste noapte pe locul 1 pe Hype Machine. Însă, duo-ul a ajuns în atenția publică mai ales datorită seriei de EP-uri cunoscute ca „the Relativity Series” („Relativity 1”, „Relativity 2”, „Relativity 3” și „Relativity By Nite”), care au fost întâmpinate cu entuziasm de critica de specialitate și le-au adus primele locuri în topurile internaționale, indiferent de continent. Spre exemplu, „Relativity 2” a ajuns pe locul 4 la nivel mondial în categoria „Pop” a iTunes.

În 2016, grupul a impresionat critica de specialitate cu „1749” și „Afterglow”, două EP-uri care poartă ascultătorul printr-o călătorie care trece printr-o mulțime de stiluri muzicale, de la electro-swing și până la nu-disco sau future bass. Succesul a continuat cu piesa „Closer”, care a fost aleasă de Google pentru una dintre reclamele sale și de brand-ul Bose. Iar melodia „We Got U” a fost inclusă ca ilustrație pentru trailer-ul de promovare a aplicației mobile a FIFA 2017, în timp ce „Higher” a ajuns într-una dintre reclamele Apple Watch.


Guess Who (Laurențiu Mocanu) a devenit cunoscut odată cu lansarea „Locul Potrivit”, o piesă cu puternic mesaj social, single-urile „Manifest” și „Tot Mai Sus” lansate ulterior menținându-i popularitatea.

Guess Who și-a început cariera în 1999, când a fondat trupa Anonim împreună cu Zekko. Timp de mai mulți ani, a avut colaborări cu o serie de artiști români, pentru ca în 2007 să înființeze Okapi Sound împreună cu Grasu XXL, Agresiv (Mitza și Vlad Lucan) și Paco 10 Grei. În aceeași perioadă, Guess Who a lansat online 3 piese de pe viitorul său album solo, care au fost foarte bine primite de public, iar la sfârșitul lui aprilie 2009, Guess Who a venit cu primul album: „Probe Audio”.

A urmat lansarea single-ului „Locul potrivit”, un remake al piesei „Noi în anul 2000″ de Horia Moculescu (anii ’70), care a devenit una dintre cele mai difuzate piese ale anului. În 2010, Guess Who a pornit împreună cu Spike în două turnee naționale, TU-r și reTU-r, iar la Romanian Music Awards (din același an), Guess Who a primit premiul pentru „Best Hip-Hop Artist”. A urmat luna octombrie, când artistul a filmat videoclipul piesei „Manifest”, realizată special pentru mediul online. Clipul a depășit 7 milioane de vizualizări pe Youtube în scurt timp de la lansare, astfel că, „Manifest” a ieșit din online, fiind preluată și de posturile radio/TV. Tot în 2011 artistul a început lucrul la al doilea material discografic, intitulat „Tot mai sus”, care i-a adus premiile pentru „Cel mai bun album” și „Cea mai difuzată piesa” („Tot mai sus” feat. deMoga) la Romanian Music Awards 2012.


Pe numele său real Dragoș Nichifor, Grasu XXL a început să cânte încă de la 14 ani, fiind pasionat de atunci de hip-hop. Educația muzicală primită în familie a fost orientată mai ales către jazz și funk, tatăl său fiind un cunoscător al bass-ului. Este unul dintre motivele pentru care gusturile și cunoștințele sale muzicale acoperă o paletă foarte largă de genuri.

Primul său material discografic, „Personajul negativ”, a fost realizat împreună cu Paco 10 Grei și a fost lansat în 1999. Șapte ani mai târziu, Grasu XXL a continuat cu albumul de debut, „Curaj”, material inedit pentru piața muzicală de la acel moment. Materialul s-a bucurat de mare succes, incluzând colaborări cu Maximilian, Paco 10 Grei, Bitza, Uzzi, DJ Swamp, Mari, Villy, Artan, Queen Bee și Houdini. La mai puțin de un an de la „Curaj” a urmat mixtape-ul „Evident”, lansat împreună cu DJ Swamp, care conține piese remixate de DJ Swamp, Agresiv, Motzu și Villy și care anunța viitorul album: „Oameni”.

În 2007, a fost înființat Okapi Sound care îl include pe artist alături de Guess Who, Agresiv (Mitza și Vlad Lucan) și Paco 10 Grei. Au urmat lansări de succes, iar în toamna lui 2011, Grasu XXL a venit cu altă noutate: „LaLa Song”, piesă care a strâns 1.500.000 de vizualizări pe Youtube în mai puțin de o lună de la lansare și care i-a adus lui Grasu XXL premiul pentru „Best Hip-Hop” la Romanian Music Awards 2012.


Spike (Paul Mărăcine) și-a început cariera în 2002, când a luat naștere colaborarea cu trupa Cosa Nostra, în urma unui demo trimis pentru un concurs. Tot un demo a fost și „Nimic personal”, trimis de această dată către Roton. Piesa a fost acceptată și inclusă pe compilatia „Loop Records”.

În 2017 intră în label-ul Okapi Sound, începe să lucreze la cel de-al doilea album și dezvoltă o nouă pasiune: regia. În 2008, Spike a început să realizeze primele videoclipuri, pentru piesele „Volumu’ la Maxim…ilian!!!” (Maximilian) și „Sufletul orașului” (Bitză). Următorul pas a fost fondarea propriei case de producție video, Evil Twin Studio, prin care a realizat în următorii ani videoclipuri pentru mai mulți artiști români: „Tu” (Guess Who și Spike), „Unu Altu” (Guess Who), „Dă-te mai așa”, „Prea mult fum” și „Turbofin” (Grasu XXL), „Danca Bonito” (Narcotic Sound), „Sexy” (Andreea Bănică), „Hot Spot” (Lora) sau „Ring the alarm” (Connect-R).


Pe durata celor trei zile ale evenimentului petrecute pe minunatul domeniu Mogoșoaia, participanții se vor bucura atât de artiști și DJ-i care vor urca pe scenele festivalului, cât și de o serie de activități alternative, precum: instalații de artă și multimedia, jocuri, photo corner-e inedite, spații de relaxare în natură, plimbări pe marginea lacului, picnic pe pajiștile domeniului, sesiuni de dans, toate asezonate din plin cu delicii vizuale și culinare.

La Fall in Love, festivalierii se vor putea îndrăgosti de arhitectură, de cultură, de natură, de prieteni, de străini, de viață și de muzica plină de energie.

Abonamentele pentru Fall in Love Festival 2020 sunt în vânzare pe www.bilete.ro și în rețeaua națională Bilete.ro:

  • Abonament individual pentru cele 3 zile de festival, acces general sunt disponibile la prețul de 149 lei + taxe/ buc.
  • Abonament individual pentru cele 3 zile de festival, acces general + camping pe durata festivalului sunt disponibile la 208 lei + taxe/ buc.

Modul în care pot fi achiziționate abonamentele de pe Bilete.ro:
Plasează o comandă pe Bilete.ro prin e-ticket (print at home): plătește cu cardul, fără taxă de curierat. Pentru fiecare bilet achiziționat utilizatorul va primi pe e-mail un link unic. Tot ce trebuie să facă este să-și printeze biletul acasă și să vină cu el la eveniment.

Prin comandă: la www.bilete.ro ( livrare la domiciliu prin curierat ).

Direct: biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în magazinele Inmedio și Relay semnalizate „Bilete.ro”, în magazinele Germanos/Telekom, în magazinele Vodafone, în oficiile Poștei Române și în casieriile Bilete.ro din București incinta Hotel Ibis, Calea Griviței nr. 143, parter și din Cluj la casieria BT Arena (Sala Polivalentă).

Lista completă a celor peste 1.500 de puncte de vânzare din rețeaua Bilete.ro de pe întreg cuprinsul țării poate fi accesată aici: http://www.bilete.ro/partners.asp.

INFO BILETE: +40.21.311.93.23 si/ sau office@bilete.ro

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2353207444787938/
Facebook page: https://www.facebook.com/fallinlove.ro/
Instagram: https://www.instagram.com/fallinlovero/
Twitter: https://twitter.com/FallInLoveFest1


Despre domeniul Mogoșoaia

Concertele și activitățile alternative din cele două zile ale Fall in Love Festival vor avea loc pe domeniul de peste 12 hectare al uneia dintre cele mai importante clădiri istorice din România – Palatul Mogoșoaia. Situat la aproximativ 15 kilometri de București, într-un parc secular aflat pe malul stâng al râului Colentina, domeniul a rămas martor la poveștile scrise de-a lungul a trei sute de ani de istorie.

Palatul Mogoșoaia este o adevărată capodoperă, fiind înregistrată pe lista națională a monumentelor istorice. A fost construită între 1698 și 1702 de către Constantin Brâncoveanu în așa-numitul stil renascentist sau stil brâncovenesc, o combinație de elemente venețiene și otomane. Palatul poartă numele văduvei boierului român Mogoș, care deținea pământul pe care a fost construită clădirea.


Despre organizator

Dragostea pentru muzică și diversitate au fost bazele pentru ALive, un brand care se poate mândri azi cu o echipă ce însumează 19 ani de experiență în organizarea de show-uri de amploare în cadrul a peste 200 de evenimente (concerte/ festivaluri/ evenimente corporate) și reprezentații cu nume precum: Morcheeba, Kings Of Leon, Placebo, LP, Moby, Gorillaz Sound System, The Chemical Brothers, Parov Stelar, Jamie Woon, Jessie Ware, Moderat, Peter Bjorn and John, Sono, Buena Vista Social Club, printre alții.


Parteneriatul cu McCann PR

McCann PR este o agenție de relații publice cu peste 15 ani de activitate, afiliată la rețeaua globala Weber Shandwick. În 2017, McCann PR a fost desemnată „Agenția anului” în cadrul celei de-a 15-a ediții a Galei Romanian PR Award. Anul 2017 a adus în portofoliul McCann PR alte trei distincții importante, printre care Locul 1 în Top Agenții de PR din România, premiul pentru Creativitate în PR și premiul pentru Performanță în Business, conform studiului realizat de Unlock Research pentru Revista BIZ. În 2019, agenția a fost desemnată «Cea mai creativa agentie de PR» în urma studiului realizat de Unlock Research pentru Revista BIZ.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 22 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,8883 RON
USD 1 x USD = 4,6535 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner