Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE Tribute, la Sala Radio

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILESPIE Tribute, la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă un concert tribut de excepție, dedicat legendarilor Charlie Parker & Dizzy Gilespie, în data de 15 noiembrie 2015, de la ora 20:00, la Sala Radio din capitală. Cinci muzicieni ai noului val de jazz se vor reuni pe scenă pentru a le dedica o seară de neuitat celor care au fost doi dintre cei mai aclamați artiști de jazz din toate timpurile: Bird și Dizzy.


Invitații evenimentului sunt Ryan Carniaux (USA), Plume (USA), Mike Roelofs (NDL), Geraud Portal (FRA) și Philippe Maniez (FRA).

Ryan Carniaux și Plume sunt cunoscuți publicului din România de la tributul Miles Davis de anul trecut, când au ridicat Sala Radio în picioare, cu o reinterpretare proaspătă și ieșită din comun a albumului Kind of Blue. Ambii muzicieni fac parte dintr-o generație tânără și foarte talentată de interpreți de jazz,  proveniți de pe scena de la New York.

Ryan Carniaux a colaborat cu mai multe legende ale jazz-ului, printre care se numără Mark Murphy, Benny Golson, Eric Alexander, Jerry Bergonzi sau David Liebmann. Plume a cântat alături de artiști ca Mulgrew Miller, Joe Lovano, Tim Warfield, Jimmy Heath, Bill Lee, Darren Barrett, Eric Lewis, Roy Hargrove și Jeremy Pelt.

Philippe Maniez este un percuționist de jazz de origine franceză, care are la activ numeroase compoziții și este în același timp și producător.

Mike Roelofs este un pianist și compozitor olandez, care încă de la absolvirea Conservatorului a cucerit numeroase premii prestigioase, atât în țara natală cât și internațional, printre care se numără premiul pentru compoziție de la North Sea Jazz Festival.

Geraud Portal este un basist francez, stabilit la New York, care și-a desăvârșit educația muzicală sub influența legendarului William Parker, avându-l ca mentor pe regretatul David S. Ware.
Despre Bird și Dizzy s-ar putea scrie pagini întregi, fără a epuiza nici pe departe impresionantele cariere ale celor doi, sau influența pe care au avut-o asupra muzicii jazz.
Charles Parker, cunoscut și ca “Yardbird”, sau mai simplu “Bird”, a fost un saxofonist și compozitor american de jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de jazz și o figură marcantă în dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil caracterizat de ritmuri amețitoare, tehnică virtuoasă și improvizație. Parker a introdus idei armonice revoluționare în jazz, iar tonul său varia de la curat și penetrant, la dulce și sobru. Acesta a fost poreclit încă de la începutul carierei “Yardbird”, iar această poreclă, mai ales sub forma prescurtată “Bird”, a inspirat titlurile a numeroase compoziții ale artistului, precum “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets The Worm” sau “Bird of Paradise”. Parker a fost o figură emblematică pentru celebra generație Beat, personificând muzicianul de jazz ca artist care nu face compromisuri, mai degraba intelectual decât entertainer.

John Birks “Dizzy” Gillespie a fost un trompetist, șef de formație, compozitor și – ocazional – vocalist american de jazz. Contributia sa la dezvoltarea acestui stil muzical a fost imensă.

Unul dintre cei mai mari trompetiști de jazz din toate timpurile (unii spun că cel mai mare), Dizzy era un instrumentist atât de complex încât contemporanii săi au ajuns să îi copieze pe Miles Davis sau Fats Navarro, până când, abia la începutul anilor ’70, Jon Faddis a reușit să îi recreeze stilul. Bereta lui și ochelarii cu ramă groasa, stilul său “scat” de a cânta, trompeta și obrajii umflați, precum și personalitatea lui veselă au fost esențiale în popularizarea stilului Be-Bop.

Evenimentul Legends of Jazz: a Charlie Parker & Dizzy Gilespie Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, în cadrul căreia anul acesta vor mai concerta Marc Cary: Rhodes Ahead vol. 2 – 22 noiembrie 2015, Sala Radio.

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim.ro și în Rețeaua IaBilet.ro.

Video:

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/1477662349214056/

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions, recomandat de MAGIC FM și susținut de Adevărul și Dilema Veche

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 18 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9681 RON
GBP 1 x GBP = 5,9215 RON
USD 1 x USD = 4,5404 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 18 iulie 2024

Acum la Bucureşti
32 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner