Limba franceză în București, promovată la Institutul Francez în cadrul evenimentului „Le français, un outil pour l’avenir”

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Limba franceză în București, promovată la Institutul Francez în cadrul evenimentului „Le français, un outil pour l’avenir”

În ideea de a consolida parteneriatele dintre unitățile de învățământ din București și Institutul Francez din București, Sala Elvira Popescu a găzduit evenimentul „Le français, un outil pour l’avenir”, joi 2 iunie 2016, începând cu ora 09:30. Cu acest prilej, Directorul Institutului Francez din România, Christophe Gigaudaut și Inspectorul general de Limbi romanice, Manuela Anghel au deschis conferința dedicată directorilor unităților de învățământ și profesorilor de limba franceză.

Prima parte a evenimentului a fost consacrată decernării premiilor din cadrul primei ediții a concursului național axat pe practicile inovatoare predarea-învățarea limbii franceze „Je découvre le français” și organizat de către Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, TV5Monde în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Științifice. În total, 16 școli primare au participat la acest proiect pedagogic care are ca scop sensibilizarea copiilor din grădinițe și școli primare (4-7 ani) să descopere limba franceză într-o manieră ludică și interactivă și de a pune la dispoziția cadrelor didactice resurse pedagogice realizate de TV5Monde.

În cadrul ceremoniei, reprezentantul T5Monde în România, Antoine Bagnaninchi a decernat premiul întâi Școlii gimnaziale din Florești-Stoenești (județul Giurgiu), pentru proiectul „1-2-3 Français !”. Premiul doi a fost acordat Școlii Centrale din București, ca urmare a derulării proiectului „Le journal du printemps”, în timp ce al treilea premiu a fost înmânat Școlii gimnaziale Sfântul Andrei din Mangalia (județul Constanța), pentru prezentarea proiectului „Le petit bonhomme de pain d’épice”.

Manifestarea a continuat cu un spectacol muzical în limba franceză, oferit de către elevii claselor primare din cadrul Școlii Centrale din București, după care Delegatul pedagogic și responsabilul pe export în cadrul editurii CLE International, Bruno Lombard, a susținut o conferință intitulată „Utilizarea resurselor digitale, axată pe publicul copii-adolescenți”. Astfel, publicul prezent a asistat la o prezentare a ultimelor dispozitive educaționale în domeniul digital.

Aceste momente au fost urmate de prezentări ale proiectelor educative, susținute de către cadrele didactice din unitățile de învățământ din București, înainte ca responsabilii de departamente din cadrul Institutului Francez din București să prezinte oferta de formare posibilitățile de dezvoltare de parteneriate între unitățile de învățământ și Institutul Francez din București, respectiv să prezinte și diferitele instrumente puse la dispoziția cadrelor didactice, atât pe plan educațional, cât și audiovizual, literar, dar și artistic.

Evenimentul „Le français, un outil pour l’avenir” a avut ca scop favorizarea realizării unei dinamici în construirea de parteneriate între unitățile de învățământ din București și Institutul Francez. În acest cadru, se urmărește susținerea partenerilor educaționali, a profesorilor și a directorilor unităților de învățământ, pe baza unei comunicări eficiente asupra ofertei de programe și de activități propuse de către Institutul Francez publicului școlar. Astfel, pe baza unor schimburi de informații asupra nevoilor în cadrul unităților de învățământ și a profesorilor, obiectivul este de a propune activități culturale și educaționale complementare pentru a contribui la dobândirea de competențe lingvistice de limba franceză în rândul tinerilor elevi și promovarea învățământului timpuriu al limbii franceze.

Evenimentul „Le français, un outil pour l’avenir” a fost organizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu TV5Monde, Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Științifice,  Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Lectoratul francez din cadrul Universității din București, Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză și editura CLE International.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 12 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9703 RON
GBP 1 x GBP = 5,8071 RON
USD 1 x USD = 4,6322 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 12 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
23 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner