Mecanisme de incurajare a copiilor si tinerilor cu sanse reduse de a-si exprima talentul

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Mecanisme de incurajare a copiilor si tinerilor cu sanse reduse de a-si exprima talentul

Festivalul Stelutelor 2011 este un concurs de interpretare pentru varstele 7-18 ani si este deschis pe sectiunile de muzica usoara, muzica populara, muzica instrumentala, ansambluri coregrafice. Finala si premierea vor avea loc pe 28, 29 si 30 noiembrie in orasul Otopeni. Proiectul promoveaza descoperirea si dezvoltarea potentialului muzical al copiilor si tinerilor din judetul Ilfov.

Festivalul Stelutelor este un proiect inovativ cultural generat de Asociatia IRSCA Gifted Education impreuna cu Asociatia Maia si Asociatia Prietenie fara Frontiere si are ca scop stimularea valorilor autentice in vederea lansarii in elita muzicii autohtone.
Printre obiectivele principale ale Festivalului se numara cresterea consumului de cultura calitativa al grupului tinta (copii si tineri, 7-18 ani, provenind din medii urbane dezavantajate); transformarea participantilor in factori de promovare si stimulare in randul colegilor lor a interesului pentru activitati culturale; implicarea scolilor si a profesorilor in activitati extrascolare si intr-o mai profunda comunicare cu copiii dar si stimularea tinerilor sa-si descopere si sa-si dezvolte resursele de creativitate, ce le vor fi utile in profesiile pe care le vor alege.

Preselectiile pe segmentul de varsta 7-18 ani au avut loc pe durata lunii noiembrie si au succedat un apel deschis catre toate scolile si liceele din judetul Ilfov. Un juriu specializat a selectat, din peste 400 de inscrisi, un numar de 50 de copii si tineri pentru 4 sectiuni: muzica usoara, muzica populara, muzica instrumentala, ansambluri coregrafice.

Finala concursului si anuntarea castigatorilor vor avea loc pe 28, 29 si 30 noiembrie a.c., in prezenta publicului larg, pe scena Centrului Cultural Otopeni Ion Manu. Ca invitati speciali vor fi: Alina Eremia, Marioara Man Gheorghe, Lavinia Goste si Orchestra Nationala de Folclor „Valahia”, Viorela Filip, Cristina Stamate, Sunetul Muzicii, dirijorul Florin Totan si SiNfonia Bucuresti, Scoala balet Svetlana.
Cei mai talentati copii si tineri din judetul Ilfov vor performa pe scena, avand prilejul de a-si reprezenta comunitatea locala.

Solutia inovativa pe care o propune Festivalul Stelutelor este crearea unor mecanisme de incurajare a copiilor si tinerilor cu sanse reduse de a-si exprima talentul, pozitionandu-se ca o modalitate de ameliorare a procesului de dezvoltare a personalitatii acestora, sub coordonarea unor specialisti in dezvoltarea talentelor.

Eveniment cultural realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Ilfov, al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ilfov si al Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov

Organizatori: IRSCA Gifted Education, Asociatia Maia, Asociatia Prietenie fara Frontiere
Partener: Centrul Cultural Otopeni Ion Manu
Parteneri media: Itsy Bitsy, modernism.ro, romaniapozitiva.ro, desprecopii.com

Festivalul Stelutelor 2011 editia a doua, judetul Ilfov
28-29-30 noiembrie 2011, 17.00 – 21.00
Centrul Cultural Otopeni Ion Manu
Str. 23 August nr. 8, Otopeni

IRSCA Gifted Education este o organizatie non-profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile (stiinta, arta, management, leadership) si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor prezente. Conceptul Festivalului Stelutelor a fost generat de IRSCA, proiectul subscriindu-se scopului transversal al tuturor programelor Asociatiei si anume ca fiecare competenta, valoare si fiecare talent sa fie incurajat si impulsionat sa gandeasca liber, sa se dezvolte plenar, sa se afirme personal cu demnitate si integritate si sa-si gaseasca locul intr-o contributie unica in folosul umanitatii, pentru progresul economic, social, spiritual si cultural.

Asociatia Maia
s-a infiintat in anul 2002 cu misiunea de a derula proiecte in sectorul social si cultural, in diverse regiuni din Romania, raspunzand nevoilor identificate la grupurile dezavantajate atat prin prin solutii punctuale cat si initiative pe termen lung, sustenabile. Asociatia urmareste folosirea instrumentelor creative si artistice in proiecte de educatie, menite sa sprijine artisti emergenti pe zone de arte vizuale si performing arts.

Asociatia Prietenie fara Frontiere
deruleaza proiecte de educatie si promovare in judetul Ilfov si are ca principale obiective: schimburi interculturale intre tinerii, atat la nivel national cat si international; protejarea mediului – proiecte ecologice, combaterea delicventei juvenile si integrarea tinerilor in societate; actiuni umanitare, scoala de dans sportiv pentru copii, dezvoltarea si promovarea tinerelor talente (ateliere de lucru), programe de orientare profesionala; activitati socio –culturale cu si pentru persoane varstnice – „Clubul pensionarilor”; activitati socio-culturale pentru femeile singure „Clubului femeilor”, implicarea persoanelor cu dizabilitati in activitati creative.

Detalii suplimentare
Dana Ichim, presedinte Asociatia Maia
Coordonator Festival editia 2011
dana@asociatia-maia.ro
004 0720 22 00 25
Florin Colceag, expert in dezvoltarea talentelor la copii si tineri
office@supradotati.ro
www.festivalulstelutelor.ro

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 aprilie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9758 RON
GBP 1 x GBP = 5,7677 RON
USD 1 x USD = 4,6712 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 23 aprilie 2024

Acum la Bucureşti
10 °C

Ploaie moderată

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner