MOMENTUL ÎN CARE MUZICA LIRICĂ ÎNTÂLNEȘTE ARTA VIZUALĂ în cadrul spectacolului „Mademoiselle Cantatrice”

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » MOMENTUL ÎN CARE MUZICA LIRICĂ ÎNTÂLNEȘTE ARTA VIZUALĂ în cadrul spectacolului „Mademoiselle Cantatrice”

Pentru primul său turneu în România, spectacolul „Mademoiselle Cantatrice” va avea o reprezentație pe terasa Institutului Francez din București (bd. Dacia, nr. 77), în cadrul Nopții Institutelor Culturale, vineri 24 iunie 2016, la ora 23:00. Organizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale, acest proiect va oferi publicului român prilejul de a asista la un performance muzical și vizual/video spectaculos: o cântăreață care se află pe o structură în forma unei siluete feminine de patru metri întălțime, pe care este proiectată o serie de imagini sugestive.

Proiectul, care a luat naștere în anul 2010 pe insula Réunion din oceanul Indian,  este menit să ilustreze exilul și sosirea emigranților indieni pe acest teritoriul francez, în cursul secolului al XIX-lea. Într-adevăr, povestea acestei migrații, în cadrul căreia diaspora indiană s-a deplasat spre insula aflată sub autoritatea franceză pentru a se angaja în marile plantații, râmâne în continuare parte din memoria acestui loc. Sosirea lor a fost urmată de o asimilare culturală în rândul societății creole, însă tradițiile acestora au fost păstrate de-a lungul anilor.

Artistul plastic Lionel Lauret, originar din insula Réunion și creatorul proiectului, s-a inspirat din această poveste cu o puternică încărcătură simbolică pentru a realiza, alături de stilistul Bidisha Samantaray, un performance în aer liber care evocă universul și faptele acelor vremuri. Astfel, solista de muzică clasică Laëticia Volcey, însoțită de pianista Lauriane Righi, o va înfățișa pe Mademoiselle Cantatrice în cadrul unui recital care cuprinde arii cunoscute de operă și muzici insulare.

Spectacolul îmbină mai multe domenii artistice pentru a conduce la o armonie perfectă între interpretarea lirică și proiecția vizuală, pe baza unor cântece care abordează teme precum speranța, iubirea și pasiunea, dar și durerea și trădarea, printre care :

  • Ô Dieu Brahma extras din „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet
  • Summertime extras din „Porgy și Bess” de George Gerschwin
  • Ah, je veux vivre extras din „Romeo și Julieta” de Charles Gounod
  • O mio babbino caro extras din „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini
  • Je veux le voir encore extras din „Jean de Nivelle” de Léo Delibès
  • Batarsité, în adaptarea efectuată de către Laëtitia Volcey și Lauriane Righi după opera lui Danyel Waro
  • Sposa, son disprezzata extras din „Bajazet” d’Antonio Vivaldi
  • Ah mio cor extras din „Alcina” de Georg Friedrich Haëndel

Turneul „Mademoiselle Cantatrice” în România va fi inaugurat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe 18 iulie 2016, unde vor avea loc două reprezentații, la orele 22:00 și la 23:30. Pe 19 iunie spectacolul va fi prezentat la Cluj-Napoca, ca parte a proiectului Someș Delivery, iar pe 21 iunie 2016 va fi  programat la Alba Iulia, în cadrul Sărbătorii Muzicii.

Turneul spectacolului „Mademoiselle Cantatrice”, organizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, este realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale.

Concert Wolfheart in Quantic
Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 1 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9726 RON
GBP 1 x GBP = 5,7463 RON
USD 1 x USD = 4,5313 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 1 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
7 °C

Câțiva nori

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner