MY FRENCH FILM FESTIVAL, la a 2-a ediție în România, între 18 ianuarie și 18 februarie 2016

Filmele celei de-a șasea ediții a MyFrenchFilmFestival, primul festival online de film francez, vor fi disponibile în mod gratuit în România prin aplicația Orange TV Go, pe laptop, tabletă și smartphone, sau pe site-ul tvgo.orange.ro în perioada 18 ianuarie – 18 februarie 2016. Iubitorii de artă cinematografică francofonă din întreaga lume vor putea viziona cele 23 de filme înscrise în festival prin platforma online myfrenchfilmfestival.com. Selecția filmelor, precum și detaliile festivalului, vor fi comunicate la deschiderea oficială, în data de 17 ianuarie 2016, la cinematograful Elvire Popesco, unde se va proiecta în premieră unul din filmele participante.

SELECȚIA

În total, în România, vor putea fi vizionate 23 de filme, dintre care 10 lungmetraje și 10 scurtmetraje vor concura în mediul online timp de o lună,  iar două lungmetraje și un scurtmetraj vor putea fi urmărite în afara competiției.

UNDE POT FI VIZIONATE FILMELE?

În România, filmele din cadrul festivalului sunt subtitrate și accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro sau în aplicaţia Orange TV Go (traficul de date este taxat în funcţie de serviciul de internet folosit).

Filmele sunt disponibile și pe platforma online myfrenchfilmfestival.com, precum și pe platformele celor 40 de parteneri, care diferă în funcție de țară. Lista include și platforma iTunes în peste 90 de țări. Scurtmetrajele pot fi vizionate gratuit. Lungmetrajele sunt gratuite în anumite țări (India, Polonia, Rusia, dar și în America latina sau în Africa). În restul lumii, acestea pot fi achiziționate în cadrul unui pachet (5,99 EURO), sau individual (1,99 EURO).

JURIUL

În acest an, juriul va fi alcătuit din 5 regizori de renume internațional și va fi prezidat în exclusivitate de un regizor străin, a cărui operă a atras un interes deosebit în întreaga lume. Membrii juriului se vor reuni la Paris și vor fi prezenți pe toată durata evenimentului

PREMIILE

Trei premii diferite vor fi acordate la încheierea festivalului :

Premiul pentru Regie Chopard.

Premiul Publicului Lacoste: utilizatorii de Internet din întreaga lume pot vota pentru filmul lor preferat pe platforma online a festivalului.

Premiul Presei internaționale: juriul, compus din jurnaliști care colaborează cu principalele ziare străine, va desemna filmul câștigător.


Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe
  • Distribuie pe Pinterest
  • Distribuie pe Whatsapp

Alte articole