Nebun din dragoste

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Nebun din dragoste
Data Miercuri, 06 Decembrie 2017
Ora 18:00
Locație Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” Bucureşti

Nebun din dragoste
de Sam Shepard
Traducere: Andrei Marinescu
Regie: Claudiu Goga
Decor: Ştefan Caragiu
Costume: Liliana Cenean
Muzică: Valentin Luca

Cu: Patru Gavril, Raluca Aprodu, Mihai Calin, Ioan Andrei Ionescu

“O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței si iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat.”
Claudiu Goga

★★★★★ “Nebun din dragoste este un spectacol tensionat, ce îmbină neprevăzutul și ineditul poveștilor trăite de personaje construite în opoziție, de personaje care joacă, neobosit, roluri complet diferite în situații de viață similare.”
Daria Nedelcu, Dissolved Magazine

★★★★★ “De ce să nu ratezi Nebun din dragoste? Pentru că te-ai aflat măcar o dată într-unul din rolurile desfășurate pe scenă. Pentru că povestea ta va părea pentru 90 de minute infinit mai simplă. Pentru că vei pleca spre casă cu gândul să revii la spectacol, doar pentru a-l urmări pe bătrân, mai exact pentru a-l stalkeri pe Mihai Călin și răsuflând ușurat/ă, făcând o constatare rapidă a arborelului genealogic personal, știind că nebunia din dragoste se perpetuează genetic.”
Daria Nedelcu, Dissolved Magazine

★★★★★ “Patru Gavril intră foarte bine în pielea unui personaj complex, fie și dacă ne referim doar la modul în care oglindește masculul-prototip din Vestul Americii de ieri și de alaltăieri, anti-eroul mare și tare, dar ciuntit sufletește.”
Horia Ghibutiu

★★★★★ “Mihai Călin izbutește – a câta oară doar în această stagiune? – să confere unei partituri secundare valențe de protagonist. Redus la stadiul de butaforie în prima parte a spectacolului, așezat în balansoar, acoperit cu o pătură, dar de fapt nu e acolo – vom înțelege că e doar o amintire, o nălucă, bântuindu-și copiii după povara unei existențe dube. Dar când se scoală, când se entuziasmează la vederea unui tablou, când se minte pe sine refuzând să admită hâdul adevăr, când interpretează toate acestea, Mihai Călin e incomparabil. Mimica sa inconfundabilă și niciodată repetată, mobilitatea fizionomică trădează inteligență, exercițiu, talent.”
Horia Ghibutiu

★★★★★ În „Nebun din dragoste”, Ionescu are o partitură episodică, pe care însă o desăvârșește cu un aer mofluz și un umor latent de bună calitate. Fără tușe îngroșate, cum mai fac actorii români, ajutat și de costumul ce întregește aerul de „loser”, Ioan Andrei Ionescu e extrem de potrivit într-un rol comic dintr-o tragedie pe care v-o recomand cu mâna pe inimă: „Nebun din dragoste” de la Tnb e o piesă tulburătoare, gravă, greu de jucat, doar în aparență facil de pus în scenă, dar convingătoare. În tot cazul, o reușită.”
Horia Ghibutiu

Biletele se pot achiziționa online, de pe portalul www.mystage.ro, dar și de la casa de bilete a Teatrului Național.

Mai multe detalii la https://www.facebook.com/events/1948547782076835

Underground For The Masses I
Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 8 decembrie 2023

EUR 1 x EUR = 4,9679 RON
GBP 1 x GBP = 5,8029 RON
USD 1 x USD = 4,6140 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 8 decembrie 2023

Acum la Bucureşti
1 °C

Cer acoperit de nori

Vezi mai multe orașe →

Reducere 1% la PC Garage

Click pe imaginea de mai sus, sau foloseste codul FN7MKAFI in cosul de produse!

E-zine.ro is a Thomann Partner