PRIMUL RĂZBOI MONDIAL ABORDAT PRIN PRISMA MUZICALĂ ȘI FOTOGRAFICĂ în cadrul foto-concertului „Pe urmele Frontului din Balcani”

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » PRIMUL RĂZBOI MONDIAL ABORDAT PRIN PRISMA MUZICALĂ ȘI FOTOGRAFICĂ în cadrul foto-concertului „Pe urmele Frontului din Balcani”

Joi 15 septembrie 2016, la ora 21:00, Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, cu suportul financiar al programului Mission du Centenaire, va invita la foto-concertul trupei Ozma găzduit de către Green Hours jazz cafe.


Trupa propune publicului român un spectacol inedit, bazat pe un repertoriu muzical original și însoțit de o selecție de fotografii din arhive, care scufundă spectatorul în mijlocul Primului Război Mondial.

În premieră, trupa OZMA abordează Marele Război prin intermediul difuzării a 400 de imagini care retrasează evenimentele de pe frontul din Franța și Balcani și le prezintă publicului într-un limbaj actual. Bazându-se pe 11 secvențe muzicale, combinate cu proiectarea unor fotografii de epocă proiectate simultan și reprezentând fiecare o diferită temă legată din perioada 1914-1918, foto-concertul transmite publicului un demers artistic exigent, care îmbină la perfecție muzica și istoria.

Acest spectacol oferă o ocazie unică, într-un cadru artistic, de a se proiecta pe frontul din Balcani, cuprins între Grecia, Macedonia, Serbia, România și Moldova, și de a redescoperi fațetele mai puțin cunoscute ale un război care a marcat în mod ireversibil destinul continentului european. Prin prisma unor fotografii expresive, educative și emoționante, publicul este confruntat cu realitatea acelor vremuri și trăiește o experiență emoțională cu totul inedită.

Evenimentul multimedia, care a fost prezentat anul trecut în cadrul Festivalului din Avignon, se bazează pe imagini extrase din arhivele Centrului Imaginii din regiunea Lorena, Arhivele departamentale ale regiunii Vosges, Arhivele departamentale ale regiunii Saône și Loire, precum și din Arhivele departamentale ale Teritoriilor din Belfort, a fost îmbunătățit cu două serii de fotografii despre Frontul de Răsărit al Primului Război Mondial.

OZMA este o trupă franceză de jazz, formată din cinci tineri muzicieni, care interpretează o muzică eclectică și creativă moștenită din diferitele sfere muzicale ale membrilor. Jazz-ul trupei OZMA rimează cu energia și deschiderea, transmise prin libertatea oferită de stilul swing și prin eficacitatea rock-ului. Originalitatea muzicii îi va captiva atât pe melomani și pe amatorii de istorie, cât și pe publicul mai puțin cunoscător.

Intrarea la eveniment este liberă.

Foto-concertul „Pe urmele Frontului din Balcani” a fost realizat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, datorită suportului financiar al programului Mission du Centenaire și cu sprijinul Green Hours, Compagnie Tangram, Spedidam și RFI România.

Evenimente Recomandate
Bilete Bruce Dickinson - The Mandrake Project - Sala Palatului
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 23 mai 2024

EUR 1 x EUR = 4,9745 RON
GBP 1 x GBP = 5,8379 RON
USD 1 x USD = 4,5878 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 24 mai 2024

Acum la Bucureşti
13 °C

Nori împrăștiați

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner