Program concert Of The Wand & The Moon si Stroszek in Quantic club

Prima pagină » Noutăţi » Actualităţi » Program concert Of The Wand & The Moon si Stroszek in Quantic club

Joi, 18 ianuarie 2024, are loc un super-concert de dark neofolk şi experimental alături de OF THE WAND & THE MOON şi STROSZEK in Quantic Club din Bucuresti, cu incepere de la ora 20.00. Accesul publicului se va face de la 19.00!

Eveniment organizat de Cavalleria Events si OST Cultural Events!

Biletele au fost puse in vanzare prin reteaua iabilet.ro la urmatoarele categorii de preturi:

  • oferta de presale I – 65 de lei
  • In ziua evenimentului – 85 de lei

Programul serii:

  • 19:00 – acces public
  • 20:00 – Stroszek
  • 20:50 – change over
  • 21:10 – Of the Wand & the Moon

Danezii de la Of the Wand & the Moon au revenit in 2021, după o absenţă de un deceniu de la „The Lone Descent” din 2011 (al cincilea album de studio), cu un nou material intitulat “Your Love Can’t Hold This Wreath of Sorrow”.

Cele 10 piese de pe album sunt foarte atmosferice, melancolice și crepusculare, şi dovedesc clar rădăcinile de inspiratie ale lui Kim Larsen, de la cântăreți/compozitori din anii 60-70, precum Lee Hazlewood, Leonard Cohen și Serge Gainsbourg sau coloane sonore ale filmelor din aceeași perioadă. Dar cel mai important aspect de menţionat pe acest nou material este dezvoltarea sunetului de pe „The Lone Descent” (2011).

Pe de altă parte, menține încă seva neo-folk întunecată a trupei, dar este şi un pas uriaș pentru noi direcții muzicale. Albumul include și invitați ca King Dude, legendarul cântăreț/autor/artist danez Martin Hall, precum și alte câteva nume cunoscute de pe scena daneză, cum ar fi Uffe Lorenzen (Baby Woodrose), Bo Rande (Blue Foundation) și Sarah Hepburn (Kloster a.o.).

Asculta Let’s Take a Ride https://youtu.be/NYkshSqB8d4?si=tfJanxGMkV8itCxP

Nu în cele din urmă, asistăm şi la o revenire a proiectului STROSZEK, după o pauză de 11 ani, pentru compozitorul de bază, Claudio Alcara (compozitorul si chitaristul formatiei de black metal Italian Frostmoon Eclipse) cu “about all the bad days in the world”, album care va fi lansat in decembrie 2023, alături de reeditarea materialului de succes “sound graveyard bound”.

Noul single: https://www.youtube.com/watch?v=CzrXP3rixLQ

Album 2012, sound graveyard bound: https://www.youtube.com/watch?v=XQ2V5vMLoZE

DESPRE OF THE WAND & THE MOON

Of the Wand & the Moon este proiectul neofolk/experimental al muzicianului danez Kim Larsen și al diverșilor colaboratori invitați.

Of The Wand & The Moon a debutat ca un proiect individual al lui Kim Larsen, in Copenhaga, Danemarca, în anul 1998, când era încă membru și compozitor în trupa de doom-metal SATURNUS. Albumul de debut „Nighttime Nightrhymes” a fostlansat în 1999 și a fost un album dark folk/neo-folk care s-a bucurat de atenție atât în zona neofolk, cât și în sfera goth metal, şi in scena metal, in general.

Cu al doilea album „Emptiness Emptiness Emptiness” (2001), sunetul Of the Wand & the Moon s-a dezvoltat mult și este considerat un clasic neo-folk/dark folk al zilelor noastre.

În anii următori, Of the Wand & the Moon a lansat albumele „Lucifer” (2003) și „Sonnenheim” (2005), precum și mai multe EP-uri și single-uri de vinil.

Încet-încet, trupa devenise una dintre cele mai importante trupe în dark folk/neoscenă populară și a concertat la festivaluri în toată lumea.

În 2011, a fost lansat albumul „The Lone Descent”, care a fost un nou capitol pentru trupă. Din punct de vedere muzical, melodiile de pe album au fost un pas într-o nouă direcție, cu un sunet uriaș, puternic și epic și multe influențe noi.

„The Lone Descent” a fost primit extrem de bine atât de critici, cât și de adepți și a fost cel mai de succes album al formatei de până acum și a consolidat și mai mult poziția lui Of the Wand & the Moon. În Danemarca natală a lui Larsen, albumul a fost lăudat în mai multe dintre cele mai mari ziare.

Concerte la festivaluri precum Roskilde Festival, Roadburn, Wave Gotik Treffen și chiar mai multe turnee au urmat în următorii ani, precum și albume live, EP-uri și single-uri de vinil.

Of the Wand & the Moon, Facebook: https://www.facebook.com/wandmoon

DESPRE STROSZEK

Format în 2007, Stroszek este proiectul acustic al lui Claudio Alcara (Italia), care compune si interpreteaza muzica in note adanc acustice /neofolk.

Claudio Alcara (chitaristul și fondatorul FROSTMOON ECLIPSE, una dintre primele trupe de black metal din Italia și una dintre cele mai longevive din peninsula) a reușit, împreună cu Stroszek, să se distanțeze elegant de scoala black metal-ului vechi pentru care este mai cu seama recunoscut și să-și folosească considerabilele sale abilități de chitarist și compozitor pentru a oferi publicului sonoritati bogate, melodioase, obsedant de melancolice și, uneori, cu o vibratie zdrobitor de trista asupra gândurilor și experiențelor sale personale.

Pelicula lui Werner Herzog (urmarita ultima dată de Ian Curtis înainte de a se sinucide) dă numele trupei, când, în 2007, Claudio Alcara a decis să adune și să dea o formă finală unor piese care nu și-au găsit locul si sensul pe albumul Frostmoon Eclipse „Dead and Forever Gone”. Alcara a fost puternic influentat si de calea unor muzicieni ca Townes Van Zandt și Mickey Newbury.

„Nu aș fi putut transforma peste noapte o trupă care canta black metal de 10 ani într-una country-folk, neofolk. Prin urmare, am avut nevoie de Stroszek”, a declarat Claudio Alcara, intr-unul din interviurile sale.

SOCIAL MEDIA

  • https://www.facebook.com/stroszekofficial
  • https://www.instagram.com/stroszek_i
  • mai multe detalii despre muzica Stroszek: https://stroszek.bandcamp.com/

Pagina evenimentului pe fb: https://www.facebook.com/events/108538212353546/

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 21 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9709 RON
GBP 1 x GBP = 5,8970 RON
USD 1 x USD = 4,5670 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 21 iulie 2024

Acum la Bucureşti
31 °C

Ploaie ușoară

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner