Programul „Cinemateca pentru toţi”, cu Cristian Tudor Popescu, la borna 20

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Programul „Cinemateca pentru toţi”, cu Cristian Tudor Popescu, la borna 20

Programul „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu, a ajuns la prelegerea a 20-a, care va avea loc joi, 28 aprilie 2016, de la ora 19:00, la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române. Proiectul, a cărei primă ediţie are drept temă „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”, este organizat de Asociaţia EuRo Cinema şi Institutul Cultural Român. Ca de obicei, accesul publicului la această întâlnire este liber, în limita locurilor disponibile.

În cadrul celei de-a 20-a prelegeri a cursului, va fi continuată discuţia asupra filmului PROBĂ DE MICROFON (1979), urmărindu-se evoluţia cineastului Mircea Daneliuc în raport cu sistemul totalitar.

Apoi, discutând despre fisuri, concesii şi paşi înapoi în propaganda cinematografică, în relaţie cu înrăutăţirea condiţiilor de viaţă din România socialistă de la cumpăna deceniilor opt şi nouă, conferenţiarul Cristian Tudor Popescu va analiza filmul O LACRIMĂ DE FATĂ (1980), în regia lui Iosif Demian.

Programul „Cinemateca pentru toţi” va fi reluat în luna mai, când întâlnirile cu Cristian Tudor Popescu de la Cinemateca Eforie vor începe, tot în serile de joi, de la ora 18:30.

Până atunci, „Cinemateca pentru toţi” vă urează: Sărbători fericite!

„Cinemateca pentru toţi” este un proiect al Asociaţiei EuRo Cinema şi al Institutului Cultural Român, desfăşurat, începând din octombrie 2015, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română, al Centrului de Studii în Istorie Contemporană şi al Fundaţiei Hanns Seidel-România.

Parteneri: Premium Communication, Europa FM, Docuart, Radio România Cultural.

Sponsor unic: Philip Morris Trading.

Evenimente Recomandate
Symphony X confirmati la Posada Rock Festival 2024

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 19 iulie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9692 RON
GBP 1 x GBP = 5,9059 RON
USD 1 x USD = 4,5468 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 19 iulie 2024

Acum la Bucureşti
31 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner