Proiectele culturale și dezvoltarea turismului de patrimoniu, în dezbatere la Timișoara în cadrul Întâlnirilor franco-române pentru turism

Prima pagină » Noutăţi » Evenimente » Proiectele culturale și dezvoltarea turismului de patrimoniu, în dezbatere la Timișoara în cadrul Întâlnirilor franco-române pentru turism

Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului: un sector în plină schimbare, inițiat de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, aflat sub auspiciile Secretariatului de Stat pentru turism și susținut de Ministerul Educației naționale și cercetării științifice, își continuă turneul național, cu o etapă la Timișoara. Pe 24 octombrie 2016, începând cu ora 9:30, Universitatea de Vest (bd. Vasile Pârvan, nr. 4) din orașul care a fost recent desemnat Capitală culturală europeană în anul 2021 va găzdui o reuniune pe tema culturii și a turismului de patrimoniu.

În urma unor dezbateri axate pe tema turismului montan, la Sibiu, a turismului în familie și formarea profesională în sectorul turistic, la Iași, a turismului de patrimoniu, la Brașov, precum și a turismului de croazieră, la Constanța, proiectul ajunge la cea de-a cincea etapă a turneului său național. Întâlnirile franco-române ale turismului, un concept prin interemediul căruia se abordează problematicile unui sector economic complex, turismul. Acesta se demarcă prin natura sa transversală. Înâlnirile sunt prilej de schimb de expertiză între experți francezi și personalități române din sectorul turismului, în cadrul cărora evocă oportunitățile de dezvoltare a potențialului turistic românesc.

Evenimentul de la Timișoara va fi inaugurat de reprezentanți ai Universității de Vest din Timișoara, urmând ca reprezentanți ai Ministerul Economiei, Comerțului și Relatiilor cu Mediul de Afaceri, directorul Institutului Francez din România, domnul Christophe Gigaudaut, prefectul județului Timiș, domnul Mircea Băcală, reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș și ai Primăriei municipiului Timișoara să ia cuvântul pentru a deschide lucrările ce vor evoca proiectele de formare profesională, potențialul turistic al orașului, precum și oportunitățile de dezvoltare pe plan cultural.

Întâlnirea de la Timișoara, menită să faciliteze schimburile de informații și bunele practici, va fi organizată sub forma unor conferințe și mese rotunde cu traducere simultană, în prezența unor personalități franceze și române din sectorul turismului de patrimoniu. Aceștia vor face prezentări privind orientările și strategiile din domeniul turismului, atât la nivel național cât și regional, precum și cu privire la proiecte inovatoare în Franța și în România. Prima parte va fi dedicată proiectelor din turismul local, apoi se va evoca sistemul de formare profesională din domeniul turismului și a culturii, iar întâlnirea se va încheia cu două secvențe privind proiectele inovatoare în sectorul turismului de patrimoniu și al dezvoltării competențelor în limba franceză în domeniul profesional.

Turismul reprezintă un subiect de interes pentru autoritățile locale și naționale, fiind un vector de creștere economică și de dezvoltare regională. Schimbul de bune practici dintre Franța și România este menit să conducă la o sporire a atractivității și la o ridicare a standardelor de calitate prin formarea resursei umane pentru si din sector. Aceste obiective nu pot fi atinse decât prin modernizarea sectorului educativ românesc și adaptarea sa la cererea pieței, precum și prin însoțirea procesului de dezvoltare locală, astfel încât nevoile întreprinderilor din domeniu turistic să fie îndeplinite. Cu acest scop, colaborarea franco-română se poate dovedi decisivă în impulsionarea încheierii unor parteneriate strategice.

Seria evenimentelor organizate în proiectul Întâlnirile franco-române ale turismului – Învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului : un sector în plină schimbare se va încheia la București, cu o conferință ce va fi avea loc în cadrul Târgului Internațional de Turism, pe 17 noiembrie 2016.

Evenimente Recomandate
Hellfest 2024 - Metallica, Foo Fighters, Avenged Sevenfold, Machine Head, Prodigy… si multi altii!

Horoscop
Curs valutar
Meteo

Cursul valutar BNR comunicat la data de 22 iunie 2024

EUR 1 x EUR = 4,9771 RON
GBP 1 x GBP = 5,8883 RON
USD 1 x USD = 4,6535 RON

Vezi mai multe monede →

Starea vremii pentru data de 22 iunie 2024

Acum la Bucureşti
22 °C

Cer senin

Vezi mai multe orașe →

E-zine.ro is a Thomann Partner